Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014
Αναζήτηση
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Μάθετε για εμάς
Νέα
Το Καλεντάρι μας
Εγγραφές μαθητών
Επικοινωνία
Ενδιαφέρον συνεργασίας
Αρχική
Παιδικός σταθμός
Προνηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο
Ξένες Γλώσσες
Ψυχοπαιδαγωγικός Τομέας
Νέες Τεχνολογίες
Αθλητικό-Πολιτιστικό κέντρο
Μεταφορά & Ασφάλεια
Σύλλογος Αποφοίτων
Φωτοθήκη
e-ενημέρωση
των γονιών μας
Είσοδος
Εισαγωγικό σημείωμα
Χαιρετισμός από τον κο Λιναρδάτο

Αγαπητοί γονείς,
Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο των εκπαιδευτηρίων Σ.Αυγουλέα - Λιναρδάτου. Βρίσκεστε σε ένα χώρο με υλικό και πληροφορίες για την εξηντάχρονη ιστορία της σχολής μας, τις υλικοτεχνικές της υποδομές, τις κτιριακές της εγκαταστάσεις, τα πρότυπα ποιότητας που εφαρμόζει...

Παρακολούθηση της παράστασης του Αθλητικού – Πολιτιστικού μας Κέντρου «Δέκα», την Κυριακή 04/05/2014

Αγαπητοί γονείς,

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος, της δεκάχρονης επιτυχούς παρουσίας των τμημάτων του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας  Κέντρου και εκτιμώντας τον ενθουσιασμό και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζετε όλα αυτά τα χρόνια τις προσπάθειες των παιδιών μας, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η φετινή μουσικοχορευτική μας παράσταση «Δέκα» θα είναι ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στα δέκααυτά χρόνια και θα περιλαμβάνει ένα ποτ πουρί εντυπωσιακών χορογραφιών από τις ακόλουθες παραστάσεις μας:
·         «Cats» 2004 θέατρο Χώρα.
·         «Ταξίδι στο χρόνο» 2005 θέατρο Κιβωτός.
·         «Mary Poppins» 2006 θέατρο Κιβωτός.
Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη
15 & 16 Μαρτίου 2014

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Διημερίδα για τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση που διοργάνωσε το Σχολείο μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν κοντά μας, τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν εισηγήσεις, τους συντονιστές, τους συναδέλφους και τους μαθητές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να μας βοηθήσει όλους να "πάμε" την εκπαίδευση ένα βήμα μπροστά.

Η Eurobank βράβευσε τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου ως το σχολείο της Γ’ Αθήνας με την καλύτερη επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Η μαθήτριά μας Τσεπενέκα Αντωνία βραβεύθηκε για την καλύτερη επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις από όλους τους μαθητές της Γ' Αθήνας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του Τραπεζικού Ομίλου Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου βραβεύθηκαν ως το σχολείο της Γ' Αθήνας με την καλύτερη επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και η αριστούχος Τσεπενέκα Αντωνία ως η μαθήτρια με την καλύτερη επίδοση. Η μαθήτρια, η οποία αποφοίτησε από το σχολείο μας τη σχολική περίοδο 202-2013, συγκέντρωσε τον Ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Αττικής - Εκπαιδευτική Περιφέρεια Γ΄ Αθήνας και βραβεύθηκε για την επιτυχία της σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2013, στο ΘΕΑΤΡΟΝ, του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Περισσότερα>>

2η Πανελλαδικά η ομάδα μας στους αγώνες επιχειρηματολογίας - αντιλογίας!

Δεύτερη πανελλαδικά στον προημιτελικό γύρο και για 5η συνεχή χρονιά μία από τις καλύτερες σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδείχθηκε η Ομάδα Αντιλογίας-Επιχειρηματολογίας των Εκπαιδευτηρίων μας στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2013, που οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στους οποίους έλαβαν φέτος 600 μαθητές από 108 σχολεία από Αττική, Θράκη, Mακεδονία και Φωκίδα.

Περισσότερα

11η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και 1η με μεγάλη διαφορά σε Ελλάδα και Κύπρο η Ground Force Project!

11η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και 1η με μεγάλη διαφορά σε Ελλάδα και Κύπρο αναδείχθηκε η ομάδα του σχολείου μας  Ground Force Project στους Παγκόσμιους Τελικούς 2013 της F1 in Schools στο Austin του Texas (F1 in Schools World Finals 2013 – Austin, Texas). Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Η Φόρμουλα 1 στα σχολεία», μαθητικές ομάδες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν κάθε μια το δικό της αμαξίδιο formula 1 και διαγωνίζονται σε κοινή πίστα, κάτω από κοινούς κανόνες και υπό κοινά διαγωνιστικά κριτήρια. Συνεχίζοντας και φέτος στο Τέξας την περσινή μεγάλη της επιτυχία στους Παγκόσμιους τελικούς του Abu Dhabi, η ομάδα Ground Force Project με 735,3 βαθμούς κατέκτησε την 11η θέση  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα προκρίθηκε στις 3 καλύτερες ομάδες για το βραβείο Research & Development και στις 3 καλύτερες ομάδες για το βραβείο Sponsorship & Marketing.

Αθλητικό - Πολιτιστικό κέντρο
Δείτε τις επιτυχίες μας!

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί αγώνες του Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι και του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών. Στα  σχολικά ατομικά πρωταθλήματα συμμετείχαν μαθητές μας με μεγάλη επιτυχία. Συνολικά οι μαθητές μας απέσπασαν δύο κύπελλα και 4 μετάλλια ενώ τα υπόλοιπα παιδιά πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις στην κατηγορία τους.  

Περισσότερα>>

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2013!
10 χρόνια πρώτοι!

Για άλλη μια φορά οι τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου μας, διέπρεψαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντάς μας όλους περήφανους για τα αποτελέσματά τους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στατιστικά δεδομένα της μεγάλης τους επιτυχίας και τις βαθμολογίες τους. Τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα δίνουν δύναμη και ελπίδα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, γιατί αποδεικνύουν ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς & στους καθηγητές μας

Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών μας ανα σχολή!

Δείτε την αφίσα με τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας!

Δείτε την αφίσα με τις επιτυχίες των μαθητών μας!

10 Χρόνια Πρώτοι!

Δείτε τις επιτυχίες μας από το 2002 έως και το 2013


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EUROSCOLA και συμμετοχή μαθήτριάς μας, που διακρίθηκε σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, στο Στρασβούργο

EUROSCOLA COMPETITION

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η μαθήτρια της Β' Λυκείου, Σωτηροπούλου Σοφία, η οποία έλαβε μέροςστον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα: «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέκτησε την 1η  θέσηανάμεσα στους μαθητές των σχολείων της Δ, Ε και Γ Αθήνας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας της Β' ΛυκείουΠαπαθανασίου Γεωργία, Παπάζογλου Ανδρέας και Αντωνιάδη Δήμητρα κατέκτησαν  την 1η , 2η και 3η  θέση αντίστοιχαανάμεσα στους αναπληρωματικούς. Επίσης πολύ καλό ποσοστό συγκέντρωσε και η μαθήτριά μας Λιακοπούλου Ελένη.

Περισσότερα>>

Εξαιρετικές διακρίσεις των μαθητών μας στον Παγκόσμιο Τελικό «F1 in Schools» στο Abu Dhabi

Το διάστημα 27 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου, το σχολείο μας συμμετείχε με την ομάδα «Ground Force Project», στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού εκπαιδευτικού προγράμματος «Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» (F1 in Schools World Finals) στο Abu Dhabi. Η ομάδα του σχολείου μας, έχοντας κατακτήσει για 2η συνεχή χρονιά την πρώτη θέση Πανελλαδικά, κέρδισε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας -η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό- και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 33 πολύ δυνατές και οργανωμένες ομάδες από όλο τον κόσμο και όλες τις ηπείρους, ορισμένες με παράδοση πολλών ετών. Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας πως στα δοκιμαστικά 16 ομάδες -ανάμεσα σε αυτές και του σχολείου μας- είχαν καλύτερη επίδοση από τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή στην αντίστοιχη κατηγορία.

Tα μέλη της GFP, στην αρχή και μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των όσων λέγονται για τη χώρα μας, αντιμετωπίστηκαν με επιφύλαξη, στη συνέχεια, όμως, οι επιδόσεις τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τελικά κέρδισαν την εκτίμηση και τα συγχαρητήρια των υπολοίπων ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, οι διακρίσεις της ομάδας είναι οι εξής:

-   Βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας
-   Βραβείο της καλύτερης χρήσης των Social Media
-   Υποψηφιότητα για το βραβείο της καλύτερης ιστοσελίδας
-   9ο καλύτερος χρόνος στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της ομάδες με παράδοση
 
Οι παραπάνω διακρίσεις αποκτούν ιδιαίτερη αξία αν λάβουμε υπόψη ότι το να κερδίσει πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα 2 βραβεία και να πλασαριστεί μέσα στη δεκάδα είναι κάτι που πολύ σπάνια συμβαίνει. Οι περισσότερες πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις και όλες πολύ πιο κάτω από τη δική μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας που με την πολύ καλή γνώση τους στη φυσική, την υψηλή κατανόηση στην εφαρμογή της, την εξαιρετική  γνώση σε προγραμματισμό και χρήση Η/Υ και πάνω απ' όλα με τη σκληρή δουλειά και το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ τους κατάφεραν να διακριθούν. Τα μέλη της αποστολής ήταν τα εξής:
 
-    Άκης Γκίργκης
-    Ιάσονας Γρηγορόπουλος
-    Χρήστος Νικολάου
-    Μάριος Παληγιάννης
 
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Σοφία Μπασιάκου
Θεωρούμε πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς και Υποστηρικτές της ομάδας χωρίς τη συνδρομή των οποίων θα είχε καταστεί δυνατή η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό.

Δείτε τις διακρίσεις μας στον ελληνικό διαγωνισμό
(Το παραπάνω βίντεο, είναι από την επίσκεψη των μελών της ομάδας, στη UNICEF)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις Αγγλικών των Πανεπιστημίων CAMBRIDGE και MICHIGAN! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις καθηγήτριές τους!

ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
 
KET CAMBRIDGE LEVEL A2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΣΤΤΑΞΗ
AΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ
ΒΑΛΑΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΒΙΝΙΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΒΡΕΛΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βράβευση της κυρίας Σταυρούλας Αυγουλέα - Λιναρδάτου από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων που εκπροσωπεί όλα τα Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας πραγματοποίησε στις 21.02.2011, μεγάλη εκδήλωση στο  ΕΒΕΑ, με αφορμή την παρουσίαση έρευνας του ΙΟΒΕ για την  Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση ήταν η κυρία Σταυρούλα Αυγουλέα-Λιναρδάτου, ιδρύτρια της «Σύγχρονης Σχολής Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ», η οποία βραβεύτηκε για την 65χρονη προσφορά της στην Ελληνική Εκπαίδευση. Το βραβείο απένειμε στην κα Αυγουλέα-Λιναρδάτου η Υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

"Δυο τρελοί παραγωγοί"
Παράσταση του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας κέντρου

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία στις 21 Απριλίου τα τμήματα Latin, Μπαλέτου, Jazz, Hip Hop, Σύγχρονου χορού, Ενόργανης, Ρυθμικής, Γενικής γυμναστικής, Street Dance, Θεατρικού εργαστηρίου και Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου του σχολείου μας, συνεχίζοντας την πετυχημένη παράδοση από την ίδρυσή του, παρουσίασαν στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών τη μουσικοχορευτική παράσταση «Δυο τρελοί παραγωγοί», εντυπωσιάζοντας το κοινό με την αρτιότητα, το ταλέντο και τον «επαγγελματισμό» τους.

Περισσότερα>>

Τα σχολικά βιβλία του ΟΕΔΒ
Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

Αγαπητοί μας γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης των σχολικών βιβλίων του ΟΕΔΒ, σας παραθέτουμε τους κάτωθι υπερσυνδέσμους προκειμένου να βρείτε τα βιβλία της τάξης του παιδιού σας.
Α Δημοτικού Β Δημοτικού Γ Δημοτικού
Δ Δημοτικού Ε Δημοτικού ΣΤ Δημοτικού
Α Γυμνασίου Β Γυμνασίου Γ Γυμνασίου
Α Λυκείου Β Λυκείου Γ Λυκείου

Κλήρωση για το Πασχαλινό αρνί στο Δημοτικό μας

Την  Παρασκευή 11.4.2014 έγινε στο Δημοτικό μας η κλήρωση για το πασχαλινό αρνί  που κάθε χρόνο προσφέρει η Διεύθυνση του σχολείου. Τα παιδιά και οι γονείς του Δημοτικού και των προσχολικών τμημάτων ανταποκρίθηκαν θερμά στο φιλανθρωπικό μας  κάλεσμα και από την πώληση των λαχνών συγκεντρώθηκε το ποσό των 1500€.  Το αρνί κέρδισε ο μαθητής  του Δ4 Δαλαλάκης Βασίλης.
Περισσότερα >>

Ο θησαυρός της Βαγίας

Στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας που διοργανώνει το σχολείο μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ´ Δημοτικού μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου "Ο θησαυρός της Βαγίας" της Ζωρζ Σαρή, πραγματοποίησαν μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες και τους ανατέθηκαν διαφορετικά θέματα, τα οποία έπρεπε να υλοποιήσουν μέσα από τη συνεργασία τους.
Περισσότερα >>

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τετάρτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 7η κατά σειρά «Ημέρα Σταδιοδρομίας», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και αφορά τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου. Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε 2 παράλληλους κύκλους συναντήσεων, περιελάμβανε συνολικά 12 κατηγορίες συναφών επαγγελμάτων και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν ανάμεσα σε 35 διαφορετικούς εκπροσώπους εταιρειών & φορέων της αγοράς εργασίας.
Έκθεση βιβλίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης βιβλίου, στη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία ν’ αγκαλιάσουν τα βιβλία και να ταξιδέψουν μαζί τους στον υπέροχο κόσμο της  λογοτεχνίας. Μια ξεχωριστή συνάντηση που αποτελεί σημείο επαφής με συγγραφείς και εικονογράφους, εκδότες και άλλους επαγγελματίες από το χώρο του ελληνικού βιβλίου, κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες μέσα από την ανάγνωση.
Περισσότερα >>

1η θέση για μαθήτριά μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε, πως, η μαθήτρια της ΣΤ τάξης του Σχολείου μας Χαβιαροπούλου Ράνια, κατέλαβε την 1η θέση στα ΚΑΤΑ και την 1η θέση στο KUMITE, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε. Τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα επόμενα πρωταθλήματα!
Περισσότερα >>

Επίσκεψη της Δ' τάξης στην Cocomat

Την Τρίτη 8-4-2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το κεντρικό κατάστημα της COCO-MAT στην Κηφισιά. Σ' έναν χώρο εμπνευσμένο απ' τη φύση, έπαιξαν, δημιούργησαν κι απόλαυσαν μια διαφορετική εμπειρία. Εκεί,παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο διάλεξη για τον τρόπο δημιουργίας  στρωμάτων και μαξιλαριών από φυσικά υλικά, όπως  κοκοφοίνικα,φύκια, φυσικό καουτσούκ,πούπουλα χήνας, βαμβάκι, κ.ά.
Περισσότερα >>

Πασχαλινό Πανηγύρι

Mε μεγάλη επιτυχία  και θερμή ανταπόκριση από μαθητές, γονείς και φίλους του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πασχαλινό Πανηγύρι, όλα τα έσοδα του οποίου θα δοθούν σε φορείς και οργανισμούς που υποστηρίζουν παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Εκτός από τη φιλανθρωπική αγορά του σχολείου μας, εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα και θαυμάσια εποχιακά φυτά διατέθηκαν απευθείας από τους παραγωγούς τους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, διευκολύνοντας έτσι την τοπική  κοινωνία αλλά και τη μεγάλη οικογένεια του σχολείου μας.
Περισσότερα >>

«Τι χρώμα έχει το Πάσχα;»

Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, η Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάγνωσης και δημιουργικότητας «Βάζουμε μπρος τις μηχανές της Ανάγνωσης», τη δραστηριότητα με τίτλο «Τι χρώμα έχει το Πάσχα;». Μέσα από το βιβλίο του Brian Wildsmith τα παιδιά παρακολούθησαν  την ιστορία των Παθών και της Ανάστασης του Ιησού, όπως την είδε το γαϊδουράκι που Τον κουβάλησε στη ράχη του ως τα Ιεροσόλυμα. Διασκέδασαν με αυγουλοδρομίες και κατασκεύασαν τη δική τους πασχαλινή κάρτα ευχών.
Περισσότερα >>

Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιήθηκε στα σχολεία το Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία. Στόχος είναι η ενίσχυση των θετικών στάσεων των μαθητών ως προς τις διατροφικές τους συνήθειες, η προώθηση της υγιεινής διατροφής και  η αλλαγή των διαιτητικών συμπεριφορών στην κατεύθυνση της αναχαίτισης του επιδημικού φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας.
Περισσότερα >>

Επίσκεψη της Β τάξης στον πολυχώρο "Ενεκα Παιδείας"

Οι μαθητές της Β τάξης του Δημοτικού μας,  επισκέφτηκαν τον πολυχώρο "Ενεκα Παιδείας". Έφτιαξαν πασχαλινές λαμπάδες και συμμετείχαν στο δρώμενο ακολουθώντας το ταξίδι μιας μέλισσας!
Περισσότερα >>

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Προνηπιαγωγείου μας την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 επισκέφτηκαν το Εργαστήρι παιχνιδού και φαντασίας, "Παιχνιδοκαμώματα" όπου παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα «Κυκλοφοριακής Αγωγής». Εκεί τα υποδέχτηκαν κατηρτησμένες εμψυχώτριες μέσα σε ένα περιβάλλον ζεστό και οικείο.Στην αρχή του προγράμματος και με τη βοήθεια κατάλληλου εποπτικού υλικού τα παιδιά κατάφεραν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα του Κ.Ο.Κ..
Περισσότερα >>

Συμμετοχή του Σχολείου μας στο διαγωνισμό Global Enterprise Project

Την Τρίτη 1η Απρίλη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, για πρώτη φορά στην χώρα μας, ο διαγωνισμός Global Enterprise Project. Στον διαγωνισμό αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "εικονική επιχείρηση".
Περισσότερα >>

Επιβραβεύουμε την Αριστεία!

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, γιορτάζουν την 65η επέτειο από την ίδρυσή τους και επιδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία, παρέχουν τέσσερις (4) πλήρεις υποτροφίες  σε αριστούχους αποφοίτους γυμνασίων. Με την προϋπόθεση της διατήρησης αρίστων επιδόσεων, οι υποτροφίες αφορούν και τις τρεις (3) τάξεις του Λυκείου.
Περισσότερα >>

Εκδήλωση-αφιέρωμα στη συγγραφέα Άλκη Ζέη στο Μέγαρο Μουσικής

Σ’ ένα ζεστό κλίμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το λογοτεχνικό περιοδικό Αναγνώστης, η εκδήλωση –αφιέρωμα στην πολυαγαπημένη μας συγγραφέα Άλκη Ζέη. Για το έργο της για τα παιδιά μίλησε η συγγραφέας Λίλα Κονομάρα, ενώ για το έργο της που απευθύνεται σε ενήλικες ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.
Περισσότερα >>

Λογοτεχνικός διάλογος στο Δημοτικό μας, με την κυρία Μαρία Αγγελίδου

Οι μαθητές της Στ τάξης συμμετείχαν σε έναν λογοτεχνικό διάλογο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η κυρία Μαρία Αγγελίδου, μεταφράστρια του βιβλίου "Ρίκο και Όσκαρ". Η προσκεκλημένη μας απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών, που αφορούσαν στην πλοκή του βιβλίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να εντρυφήσουν στο θέμα που πραγματευόταν το βιβλίο.
Περισσότερα >>

«Το σκοτάδι φοβάται τον Νικόλα»

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, η Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάγνωσης και δημιουργικότητας «Βάζουμε μπρος τις μηχανές της Ανάγνωσης», τη δράση με τίτλο «Το σκοτάδι φοβάται τον Νικόλα», με αφορμή την ιστορία από το ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Περισσότερα >>

«Μια μέρα με το θέατρο» για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, το Νηπιαγωγείο του σχολείου μας σε συνεργασία με τη Σχολική μας Βιβλιοθήκη και το τμήμα Θεάτρου πραγματοποίησαν ένα βιωματικό πρόγραμμα 6 διαθεματικών δραστηριοτήτων με θέμα «Μια μέρα με το θέατρο».
Περισσότερα >>

Επίσκεψη της Δ' Δημοτικού στην Ακρόπολη

Tην Πέμπτη 20/3/2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' δημοτικού πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και βιωματική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.  Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν  από κοντά μνημεία του 5ου αι. π.Χ., που γνώρισαν μέσα από τη φετινή τους Ιστορία.
Περισσότερα >>

«Διατροφή και Έφηβος»

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου το σχολείο μας διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Διατροφή και Έφηβος». Ο κ. Κωνσταντίνος Ζήρος, Διατροφολόγος, M. Med. Sci. Κλινικός Διαιτολόγος, Yπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,  παρουσίασε στους μαθητές μας  τη σπουδαιότητα και σημασία της πλήρους και ισορροπημένης διατροφής κατά την  περίοδο της εφηβείας.
Περισσότερα >>

Η κυρία Λότη Πέτροβιτς στο Σχολείο μας

Στις 10 Μαρτίου η Πέμπτη τάξη του Δημοτικού μας σχολείου είχε την τιμή να υποδεχτεί και να γνωρίσει από κοντά, τη γνωστή και πετυχημένη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα, να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το συγγραφικό της έργο και τις πηγές έμπνευσής της.
Περισσότερα >>

«Τα παιδιά συναντούν τον Οδυσσέα Ελύτη»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 η Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάγνωσης και δημιουργικότητας «Βάζουμε μπρος τις μηχανές της Ανάγνωσης», τη δραστηριότητα με τίτλο «Τα παιδιά συναντούν τον Οδυσσέα Ελύτη».
Περισσότερα >>

Open Day για υποψήφιους μαθητές Ά Δημοτικού

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε στο Δημοτικό μας τους υποψήφιους μαθητές  Ά δημοτικού. Τα παιδάκια, ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά Λεξομπερδέματα (Γλώσσα – Μαθηματικά), μας είπαν Hello! (Αγγλικά), γνώρισαν την κυρία ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ (Μουσική), έφτιαξαν σπουδαία καλλιτεχνήματα (Καλλιτεχνικά) και έπαιξαν με το Μέλλον (Ρομποτική)!
Περισσότερα >>

Απογευματινή επίσκεψη ομάδας σε γηροκομείο

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, παιδιά από την «Εθελοντική Ομάδα Προσφοράς» του σχολείου μας, μαζί με τη θεολόγο τους Αγγελική Αλευρομαγείρου, πραγματοποίησαν απογευματινή επίσκεψη στη Στέγη Γερόντων «Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ» στον Πειραιά.
Περισσότερα >>

Διάλογος στο σκοτάδι….

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και οι καθηγητές τους συμμετείχαν σε ένα εναλλακτικό καλλιτεχνικό δρώμενο με τίτλο “Dialogue in the dark” που πραγματοποιείται στο Θέατρο Badminton και είδαν με «άλλα μάτια» την πόλη τους.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητών μας στο πρόγραμμα ''Βουλή των Εφήβων''

Την Πέμπτη, 6/3/2014, επτά μαθητές της Β'Λυκείου, οι: Παπάζογλου Ανδρέας, Παλιγκίνης Δημήτρης, Λώλος Νίκος, Μεϊμέτη Εύη, Παπαδήμα Γεωργία, Κάπου Σήλια , Σωτηροπούλου Σοφία, κλήθηκαν να εκφράσουν γραπτώς τις απόψεις τους σχετικά με μείζονα για την εποχή μας ζητήματα, έχοντας ως απώτερο στόχο τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ''Βουλή των Εφήβων''.
Περισσότερα >>

Σημαντική διάκριση σε διαγωνισμό ερμηνευτικής ανάγνωσης

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ψυχικού – Αθηνών με θέμα την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Οι μαθητές μας που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: Κάπου Βασιλική, Σόλια - Αποκίδου Ερατώ, Παπαθανασίου Τζωρτζίνα, Παναγιωτοπούλου Τίνα, Τσανάκα Μαντώ και Τόλης Θωμάς.
Περισσότερα >>

Εικονική επιχείρηση «talirofonias.gr»

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας πήρε μέρος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης εικονικής μαθητικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens και διοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.  Η φετινή εικονική επιχείρηση ονομαζόταν «talirofonias.gr » και ως αντικείμενο είχε τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας  που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές.
Περισσότερα >>

Εκπαιδευτική επίσκεψη Παιδικού Σταθμού και Προνηπιαγωγείου

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Προνηπιαγωγείου του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Φεβρουάριο τον «Μικρό κεραμίστα». Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της κεραμικής. Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους μέσα από ειδικό εποπτικό υλικό και μπήκαν στο ρόλο του κεραμίστα δημιουργώντας με το δικό τους κομμάτι πηλό υπέροχα πήλινα διακοσμητικά. Έβαψαν έναν έτοιμο πήλινο χαρταετό, τον οποίο πήραν φεύγοντας μαζί τους.
Περισσότερα >>

"Ο μάγος του Οζ"

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας «Οδυσσέας Ελύτης» οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και Στ τάξεων του Δημοτικού μας, ανέβασαν την αγγλόφωνη παράσταση "Ο μάγος του Οζ".
Περισσότερα >>
Βράβευση μαθητών μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής

Το Σάββατο 15.2.2014 πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών η βράβευση των 50 πρώτων διακριθέντων μαθητών στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής (Απρίλιος 2013) για μαθητές Ε'-ΣΤ' Δημοτικού και Γυμνασίου.
Περισσότερα >>

Διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός "Καγκουρό"

Online Αίτηση συμμετοχής - Κατεβάστε παλαιότερα θέματα

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 θα διεξαχθεί ο διεθνής μαθηματικός  διαγωνισμός Καγκουρό. Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες.Και φέτος το σχολείο μας για έβδομη συνεχή   χρονιά θα συμμετάσχει σε αυτό το  διεθνή διαγωνισμό και μάλιστα ως εξεταστικό κέντρο με όσους μαθητές ενδιαφέρονται.
Περισσότερα >>

Πρόκριση μαθητών μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Αρχιμήδης»

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τρεις μαθητές μας διακρίθηκαν στον 74ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, «ο Αρχιμήδης».
Περισσότερα >>
Διαδραστική Παρέμβαση Πρόληψης για το φαινόμενο του εκφοβισμού από το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ο ψυχολόγος Στέφανος Αλεβίζος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε Διαδραστική Παρέμβαση Πρόληψης για το φαινόμενο του εκφοβισμού σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α' Λυκείου των Εκπαιδευτήριων μας.
Περισσότερα >>

Επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στο Θέατρο Βεάκη

Την Τετάρτη 22/1/2014 οι μαθητές της Δ' τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο θέατρο Βεάκη τη "Σταχομαζώχτρα", μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Μέσα απ' την ιστορία της θείας Αχτίτσας οι μαθητές κατάλαβαν πως όταν έχουμε υπομονή, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο κι έχουμε πίστη στο τέλος νικάμε. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και αντάμειψαν τους ηθοποιούς μ' ένα θερμό χειροκρότημα!
Περισσότερα >>

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄ Λυκείου στον Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία μαθητών της Γ' Λυκείου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο. Ο Σεβασμιότατος έχει συνδυάσει σπουδές Φυσικών Επιστημών και Θεολογίας και έχει διανύσει κατά το παρελθόν σπουδαία επιστημονική πορεία. Στον τομέα των Φυσικών Επιστημών, έχει αναπτύξει πλούσιο επιστημονικό έργο σε φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Harvard και το ΜΙΤ καθώς και ερευνητικό έργο στη NASA.
Περισσότερα >>
Εξόρμηση στο Blanos sports park (25/1/2014)

Το Σάββατο 25/1/2014 παιδιά από το δημοτικό είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο μεγαλύτερο παιδότοπο της χώρας, να κάνουν ice skating στο παγοδρόμιο που φιλοξένησε και τους διεθνείς αγώνες special Olympics, να παίξουν απεριόριστα bowling και γενικά να απολαύσουν ένα πρωινό με πολύ κίνηση και παιχνίδι στο blanos sports park στα Σπάτα.
Περισσότερα >>

Επίσκεψη της Β Δημοτικού στο θέατρο

Η Δευτέρα τάξη παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και τεράστια συμμετοχή τη θεατρική παράσταση: " Ο Βίτα και η Μίνη κυνηγούν μια βιταμίνη". Τα παιδιά γέλασαν με την καρδιά τους και έμαθαν πολλά για τη διατροφή και την πυραμίδα της. Πραγματικά το απόλαυσαν ιδιαίτερα!!!
Περισσότερα >>

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Δυναμική παρουσία του Σχολείου μας στο 4ο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και Βράβευση Μαθητών μας για τη συμμετοχή τους στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Το σχολείο μας συμμετείχε δυναμικά στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (ΠΜΔΕΚ), με συμμετοχές και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) του διαγωνισμού και τους μαθητές μας του Λυκείου να βραβεύονται με ειδικό έπαινο!
Περισσότερα >>

Επίσκεψη της Β Λυκείου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Την Παρασκευή 10/1/2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες των θεωρητικών  τμημάτων της Β΄Λυκείου επισκέφτηκαν τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το Τρένο». Μια πρωτοποριακή παράσταση που αγγίζει το σύγχρονο έφηβο. Ένα αστείο αλλά και αιχμηρό έργο γραμμένο από τον Έλληνα συγγραφέα Λένο Χρηστίδη, με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, παρακολούθησαν οι μαθητές τη συζήτηση που ακολούθησε με την σκηνοθέτρια και τους ηθοποιούς της παράστασης. Έκαναν ερωτήσεις, κατέθεσαν απόψεις και προβληματίστηκαν για τις δικές τους «διαδρομές».
Περισσότερα >>
Σκι στον Παρνασσό

Μια εξαιρετική ηλιοφάνεια απολαύσαμε την Παρασκευή 17/1/14 στον Παρνασσό με 35 μαθητές μας. Άλλοι έκαναν σκι ενώ άλλοι κατέβηκαν τις πλαγιές με έλκηθρο! Ιδανικός καιρός για βουνό!"
Περισσότερα >>

Σημαντική διάκριση της ομάδας Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας σε αγωνα debate μέσω skype

Πρώτα σε βαθμολογία  ανάμεσα σε 16 σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με τη δυνατότητα  πρόκρισης στον επόμενο γύρο αναδείχθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Σ.Αυγουλέα-Λιναρδάτου που συμμετείχαν στην Α' φάση του διαγωνισμού ACSTAC 2014 στην κατηγορία debate (ρητορικοί αγώνες) που πραγματοποιήθηκε μέσω skype. Το ACSTAC 2014 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society).
Περισσότερα >>

Ανάπτυξη δεξιοτήτων - Το κλειδί για μία επιτυχημένη καριέρα

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία στην αγγλική γλώσσα από τον Πρώην Πρύτανη και Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Hertfordshire Sir Tim Wilson με τίτλο:

«Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Το κλειδί για μία επιτυχημένη καριέρα».

2η διάκριση από τη Μαρία Πρωτοπαπά στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Η μαθήτρια της Α' Δημοτικού του σχολείου μας, Μαρία Πρωτοπαπά, βραβεύθηκε για 2η φορά στο μηνιαίο διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας που διεξάγει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Η ζωγραφιά της Μαρίας επιλέχτηκε μέσα στις 5 καλύτερες του μήνα Οκτωβρίου (2η θέση) από όλον τον κόσμο και είχε τον τίτλο «Η Μαρία και ο Αντώνης κοιτάζουν για πρώτη φορά στον ουρανό τη μικρή και τη μεγάλη Άρκτο». Την ανάρτηση που έγινε για το τους νικητές του διαγωνισμού μπορείτε να τη δείτε εδώ.
 
«Μαθησιακές Δυσκολίες: Αδιαφορία για το σχολείο ή Πραγματικό Πρόβλημα;»

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου, Διευθύντρια της νευρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με θέμα :   «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αδιαφορία για το σχολείο ή Πραγματικό Πρόβλημα;»
Περισσότερα >>

1η θέση για το Σχολείο μας στον 1ο πανελλήνιο μαθητικό-φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας κατέκτησε την 1η θέση στον 1ο πανελλήνιο μαθητικό-φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια» με θέμα την οδική ασφάλεια. Το σχολείο μας, συμμετείχε στην κατηγορία «Video - clip» μαθητών δημοτικού-γυμνασίου» (ηλικίες 15 ετών και κάτω) και εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια Πρωτοπαπά Μαρία της Α΄ Δημοτικού του τμήματος Α1. Το video - clip της επιλέχτηκε από την κεντρική επιτροπή ως το καλύτερο στην κατηγορία που συμμετείχε. Στο link που ακολουθεί  http://www.polentaspark.gr/ μπορείτε να δείτε την τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την κριτική επιτροπή. Η βράβευση των νικητών με ειδικό έπαινο, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης την 18.11.2013, ημέρα Δευτέρα κι ώρα 12.00 μεσημβρινή.
Περισσότερα >>

Επιμορφωτική επίσκεψη Παιδικού Σταθμού και Προνηπιαγωγείου στο θέατρο REX

Την Τετάρτη 23-10-2013 ο Παιδικός σταθμός και το Προνηπιαγωγείο μας παρακολούθησαν το έργο «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα », από την παιδική σκηνή «Κατίνα Παξινού» . Ήταν μια ολοζώντανη παράσταση που άγγιζε τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους θεατές.
Περισσότερα >>

Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πως θα ζήσω με το διαδίκτυο;»,  τον Καθηγητή του Ε.Μ.Π.  κ. Μιχάλη Βαφόπουλο.  Καθώς το Διαδίκτυο βρίσκεται παντού, στα χέρια των παιδιών, των φίλων, δασκάλων και συνεργατών, ο κ. Βαφόπουλος παρουσίασε  διεξοδικά την ύπαρξη αυτού του πολυεργαλείου στη ζωή μας, από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, δείχνοντας παράλληλα τους κινδύνους και τα ευεργετήματα  από την πιθανή χρήση ή κατάχρηση και ορίζοντας ένα πλαίσιο υγιούς συμβίωσης για γονείς, μαθητές και δασκάλους.

Δείτε την παρουσίαση


Περισσότερα >>

Διάκριση μαθητή μας σε διαγωνισμό αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η Δ' τάξη του Δημοτικού μας συμμετείχε στο διαγωνισμό αφίσας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα  του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  και ο μαθητής του Δ1 Καρπούζος Γιώργος ήταν ένας από τους νικητές , ο οποίος κέρδισε δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο στις 19 Οκτωβρίου.
Περισσότερα >>

Η GFP συνεπής στο ραντεβού της με τη UNICEF – Τα Εκπαιδευτήριά μας ως «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών»

Σε συνέχεια της πρόκρισης για δεύτερη συνεχή χρονιά στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools, τα μέλη της μαθητικής ομάδας Ground Force Project του σχολείου μας, επισκέφθηκαν την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν ξεκινήσει από πέρυσι. Επιπλέον, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα συνεχίσουν να έχουν στην επίσημη εμφάνιση της ομάδας το λογότυπο της UNICEF, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στην προβολή του ανθρωπιστικού έργου του φορέα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Διάκριση μαθήτριάς μας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος – European Space Agency (ESA) διεξάγει μηνιαίο διαγωνισμού καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέματα σχετικά με τον τομέα του Διαστήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές από όλον τον κόσμο ηλικίας έως και 14 ετών.
Περισσότερα >>

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ «1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2013»

Σημαντική επιτυχία των μαθητών των Ε΄και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού μας που συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών που διεξήχθη τον Απρίλιο 2013. Σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν 1646 μαθητές για την Ε’ τάξη  και διακρίθηκαν ως πρωτεύσαντες-ισοβαθμήσαντες 314  και 1576 μαθητές για τη ΣΤ’ τάξη και διακρίθηκαν ως πρωτεύσαντες-ισοβαθμήσαντες 317.
Περισσότερα >>

Εξετάσεις Γερμανικών Fit 1 - Fit 2

Με πολύ μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe της γερμανικής γλώσσας για τα διπλώματα Fit 1 και Fit 2 πέτυχαν σε ποσοστό 100% και 96% αντίστοιχα. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις καθηγήτριες τους!
Περισσότερα >>
Υποτροφίες μαθητών μας

Οι υπότροφοι μαθητές που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο Διαγωνισμό Υποτροφιών που διενεργείται ανάμεσα στους αριστούχους αποφοίτους μαθητές της Έκτης Δημοτικού είναι οι:  Χριστοφορίδης Νικόλαος, Λώλου Ελένη και Κοτζοχάμπος Νικηφόρος. 
Περισσότερα >>

Εξετάσεις ECDL 2013

Την Τρίτη 18/06/2013 έγιναν στο σχολείο μας οι εξετάσεις ECDL. Εξετάστηκαν συνολικά 49 μαθητές σε 69 ενότητες. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ήταν 91.3%!
Περισσότερα >>

Οι επιτυχίες συνεχίζονται για το σχολείο μας

Διάκριση στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας

Ο μαθητής της Θετικής Κατεύθυνσης της Β' Λυκείου, Μανώλης Δικαιάκος, συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας, κατακτώντας την 24η θέση μεταξύ του συνόλου των μαθητών που διαγωνίστηκαν από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες εξετάζονται σε υψηλού επιπέδου θέματα από την ύλη της Χημείας των τάξεων Α΄ & Β΄ Λυκείου και ο μαθητής μας κατάφερε να συμπεριληφθεί στην ομάδα των επιτυχόντων με τις υψηλότερες βαθμολογίες.


Περισσότερα >>

Μουσικό Αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Σπανό

Στις 18 Ιουνίου, το σχολείο μας, με μια μεγάλη μουσική παράσταση -αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό- τίμησε τον μεγάλο έλληνα συνθέτη για την προσφορά του στο ελληνικό πεντάγραμμο. Η χορωδία, η ορχήστρα του σχολείου, η ορχήστρα πνευστών, μοναδικές ερμηνείες από μαθητές και απόφοιτους του σχολείου και υπέροχες χορογραφίες των τραγουδιών του, καταχειροκροτήθηκαν και συγκίνησαν το κοινό, σε μια παρουσίαση των πιο σημαντικών  σταθμών της μουσικής του πορείας.
 
Διακρίσεις στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής

Ο μαθητής Σάββας Παπαμακάριος κατέκτησε την 11η θέση μεταξύ των μαθητών Γυμνασίου που έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και μαζί με τους υπόλοιπους 29 διακριθέντες από όλη την Ελλάδα θα βραβευθεί σε ειδική εκδήλωση. Στον ίδιο διαγωνισμό, για τους μαθητές της Α' Λυκείου, οι Δημήτρης Γούναρης και Γιώργος Φραγκουδάκης συμπεριελήφθησαν στους 100 καλύτερους από όλη την Ελλάδα.

Διακρίσεις μαθητών μας στον 7ο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας, «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε τους επιτυχόντες μαθητές μας στον 7ο  διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ». Ο διαγωνισμός έγινε στις 5 Απριλίου 2013 και πήραν μέρος μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων του Δημοτικού μας (σχολικό έτος 2012-2013). Η βράβευση των παιδιών από τη Μαθηματική Εταιρεία έγινε την Κυριακή 9.6.2013  στην Αίθουσα του Κ.Υ.ΒΕ. (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι), ώρα 11.00 π.μ.
Περισσότερα >>

Στην 3η θέση Πανελλαδικά το βίντεο των μαθητών μας "ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

Tην Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, σε ξεχωριστή τελετή που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Kινηματογραφικό Εργαστήρι του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου βραβεύτηκε για την κατάκτηση της 3ης θέσης ανάμεσα σε 52 ελληνικές συμμετοχές, στο μαθητικό διαγωνισμό «Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε εσάς!», τον περασμένο Μάιο. Ο διαγωνισμός διενεργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Energy Bits-Young people and media for a low energy footprint».
Περισσότερα >>
Εξαιρετική επιτυχία των μαθητών μας, στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό

90 μαθητές του δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου μας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό "Καγκουρό" και (με βάση τη σχετική στατιστική επεξεργασία) το σχολείο μας (ανάμεσα σε  περίπου 550 σχολεία από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό) κατέλαβε:

την 1η θέση σε Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄Αθήνας, Δυτική Αττική και Πειραιά και τη 2η θέση σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε τη λίστα με τα ονόματα των μαθητών μας 
Περισσότερα >>

Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τη διανομή τροφίμων «χέρι με χέρι» σε 60 οικογένειες απόρων

Την Τετάρτη 24 Απριλίου αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου μας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για να διανείμει σε οικογένειες απόρων τρόφιμα αξίας 1318 ευρώ. Το ποσό συγκεντρώθηκε κατόπιν λαχειοφόρου αγοράς κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές μας έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Περισσότερα >>

"H θάλασσα, η πόλη μου και εγώ"

Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius 2012-13 " H  θάλασσα, η πόλη μου και εγώ", 4 μαθήτριές μας από την Α Λυκείου και  2 καθηγήτριές μας ταξίδεψαν στην Νάπολη της Ιταλίας. Ακολουθούν σχόλια των μαθητριών μας για τις δύο πρώτες ημέρες του ταξιδιού.
Περισσότερα >>

1ο σε επιτυχίες στο Διαγωνισμό Λυσίας βγήκε το σχολείο μας σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική

Ο 17ος σχολικός διαγωνισμός ΛΥΣΙΑΣ έληξε με επιτυχία και το σχολείο μας ήρθε 1ο σε επιτυχίες σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική. Στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου 2013, προκρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές μας:

Γυμνάσιο

Πατσαντζόπουλος Κωνσταντίνος

Μανταλόβας Δημήτρης

Μαχαιράς Νικόλαος
Περισσότερα >>

Σημαντική διάκριση μαθητών μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης - Διηγήματος

Οι μαθητές: Ζωγράφου Ελένη (Γ΄Γυμνασίου), Τόλης Θωμάς (Α΄Λυκείου), Θεοδώρου Κωνσταντίνος (Α΄Λυκείου), Βλαζάκης Άγγελος (Γ΄Λυκείου), Δεμερτζής Αλέξανδρος (Γ΄Λυκείου) και Παπουτσάκης Δημήτρης (Γ΄Λυκείου) συμμετείχαν με ποιήματα στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης - Διηγήματος, που προκηρύχθηκε από τον Μορφωτικό όμιλο Πετρούπολης. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 90 σχολεία και 600 μαθητές από όλη την Ελλάδα!  
Περισσότερα >>

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στον Παιδικό Σταθμό

Τα παιδιά του Παιδικού μας Σταθμού την Παρασκευή 22-3-2013 έκαναν μια όμορφη γιορτούλα με αφορμή τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Ντυμένα τσολιαδάκια και ελληνοπούλες, με στολές φτιαγμένες από τις νηπιαγωγούς τους, παρέλασαν, διάβασαν ποιήματα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν.
Περισσότερα >>

Βράβευση της ομάδας X - RAY BONE του Σχολείου μας

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα - Λιναρδάτου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης εικονικής μαθητικής επιχείρησης. Η μαθητική εταιρεία που εκπροσώπησε φέτος το σχολείο μας ονομαζόταν X - RAY BONE και είχε ως αντικείμενο τη δημιουργία προϊόντων όπως mousepad, κάδρα, φωτιστικά κ.α. από ανακυκλωμένο ακτινογραφικό φιλμ.
Περισσότερα >>

Αναμνήσεις της αποφοίτου του Σχολείου μας κας Νεκταρίας Ευσταθιάδου - Αντιδημάρχου Περιστερίου

"Αγαπημένο μου σχολείο,

Φέτος έγινα 50 χρονών.
Την ημέρα των γεννεθλίων μου - τώρα όσο θυμάμαι ακόμα-, έκανα μια λίστα με ό,τι υπήρξε πολύ σημαντικό στη ζωή μου, καλό και κακό. Κατάλαβα ότι η ζωή ήταν πολύ γενναιόδωρη μαζί μου.
Δύο γεμάτες σελίδες τα καλά, και μόνο μισή τα κακά....
Στις πρώτες σειρές, της πρώτης σελίδας των "καλών", έγραψα "ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ, ΑΥΓΟΥΛΕΑ".
Περισσότερα >>
Κορυφαία μαθηματική επιτυχία για το σχολείο μας στον 73ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ο Θαλής - 2013»

Με βάση τον αριθμό των επιτυχόντων μαθητών, το σχολείο μας (Γυμνάσιο – Λύκειο) (ανάμεσα σε περίπου 600 σχολεία που συμμετείχαν) έλαβε στον 73ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  «Ο Θαλής - 2013»  :

 
·        την θέση στην Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Δυτική Αττική και Πειραιά
·        την  θέση στην Αττική
·        την θέση Πανελλαδικώς
Περισσότερα >>
Διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού μας στον 6ο διαγωνισμό της Μαθηματικής εταιρείας "Παιχνίδι και Μαθηματικά - Μικρός Ευκλείδης"

Κάθε χρόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε' και ΣΤ'  τάξεων του Δημοτικού μας συμμετέχουν στον μαθηματικό διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».
Περισσότερα >>

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ UNICEF ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Το τμήμα Δ3 (2011-2012) απέσπασε το 3ο βραβείο παραμυθιού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 500 σχολεία  και  12.500 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα , καθώς και από σχολεία της ομογένειας.
Περισσότερα >>

Μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUROSCOLA και συμμετοχή μαθήτριάς μας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Στρασβούργο

Η μαθήτρια της Β' Λυκείου, Κοκκινίδη Λυδία, η οποία έλαβε μέροςστον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έκθεσης με θέμα: «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων της Δ.Ε. Γ' Αθήνας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο μαθητής της Β' Λυκείου Ξιφαράς Νικόλαος-Χρήστος κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα στους αναπληρωματικούς.
 
Η διάκριση στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Euroscola», έδωσε στην μαθήτρια Κοκκινίδη Λυδία το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας μαζί με άλλα 23 παιδιά από όλη την Αττική στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί  στις 12 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
 
Cambridge Prep Experience

Όταν πέρασα την πύλη του Peterhouse College για πρώτη φορά, ήξερα ότι αυτές οι τέσσερις εβδομάδες θα σημάδευαν τη ζωή μου. Στα πιο τρελά μου όνειρα δεν τολμούσα να φανταστώ, ότι  θα ζούσα για λίγο στο Κολλέγιο από το οποίο αποφοίτησαν ο Kelvin και ο Washington, και ότι θα παρακολουθούσα θερινό σχολείο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, από το οποίο αποφοίτησαν 84 Νομπελίστες. Φτάνοντας στο Peterhouse πήραμε το πληροφοριακό υλικό, καθώς και ένα επίσημο τετράδιο του Πανεπιστημίου και γνωριστήκαμε οι teens μεταξύ μας.
Περισσότερα >>

100% επιτυχία στις εξετάσεις CIBU

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, κέντρο επιμόρφωσης και πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά - και με απόλυτη επιτυχία -  τη διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης δασκάλων και καθηγητών στη χρήση του Διαδραστικού Πίνακα. Εκπαιδευτικοί, τόσο από τη ΣΣΑΛ όσο και από άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, αφού ολοκλήρωσαν τον 16ωρο κύκλο εκπαιδεύσεων, συμμετείχαν στις εξετάσεις για την απόκτηση του αναγνωρισμένου πιστοποιητικού CIBU: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ με ποσοστό επιτυχίας 100%!
Περισσότερα >>

Σημαντικές διακρίσεις στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, το σχολείο μας κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία και την 7η θέση πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής της Γ' Λυκείου Νίκος Άτλας, έλαβε την 7η θέση στην γενική κατάταξη και θα συμμετάσχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο CAMP του διαγωνισμού για τη σύσταση των Εθνικών Ομάδων της Πληροφορικής. Επίσης, ο μαθητής της Β' Γυμνασίου Μάριος Παληγιάννης, συμμετέχοντας για 1η χρονιά στον διαγωνισμό, έλαβε την 11η θέση στην κατάταξη των Γυμνασίων και για μία μόνο θέση έχασε την ευκαιρία συμμετοχής στο CAMP.
 
Θερμά συγχαρητήρια στους δύο μαθητές μας καθώς και στον καθηγητή πληροφορικής Νίκο Ξένο που τους προετοίμασε.
Comenius 2011-13 «Η θάλασσα, η πόλη μου κι εγώ»

Tο διάστημα 2 με 7 Mαϊου 2012, τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου φιλοξένησαν τις μαθητικές αποστολές έξι ευρωπαϊκών χωρών, της Δανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, και της Σουηδίας, δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 2011-13 «Η θάλασσα, η πόλη μου κι εγώ».
Περισσότερα >>

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ. ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ ΘΑ ΟΔΗΓΩ» ΥΠΔΒΜΘ - EduCartoon

Τα έργα δύο  μαθητριών του σχολείου μας της Μαριάννας Δέδε από το Δημοτικό και της Μυρτώς Μπογιατζή από το Γυμνάσιο,  διακρίθηκαν ανάμεσα στα πρώτα δεκαέξι που βραβεύθηκαν με έπαινο, καθώς ξεχώρισαν ανάμεσα σε 4500 χιλιάδες ατομικά και ομαδικά έργα που υποβλήθηκαν από 357 σχολεία της ελληνικής επικράτειας στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου οδικής ασφάλειας  «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ», που διοργανώθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σερρών και την επιστημονική  ομάδα EduCartoon υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ.
Περισσότερα >>

Τεράστια επιτυχία του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" (Μάρτιος-2012)

Τεράστια επιτυχία του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" (Μάρτιος-2012)!
Δεύτεροι σε όλη την Ελλάδα!
Περισσότερα >>
Βράβευση του μαθητή Θωμά Τόλη στον διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας  σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου, Θωμάς Τόλης, απέσπασε έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό βίντεο περιβαλλοντικού περιεχομένου, για το έργο με τίτλο: «Η Σιωπή».


Περισσότερα >>

Υποτροφία μαθήτριάς μας

H μαθήτριά μας της Γ Γυμνασίου Πηνελόπη Μάγειρα κέρδισε υποτροφία για τα πρόγραμματα  «Science for the Future» και « Disease and Disaster», που οργανώνει το Πανεπιστήμιο του Cambridge από τις 7/7/2012 έως τις 2/8/2012.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητών μας στην 25η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μαθητές μας από την Α και Β Λυκείου συμμετείχαν στην 25η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που φέτος είχε συμμετοχές από 57 Λύκεια από όλη την Αττική και διεξήχθη στις 7-9 Απριλίου.
Περισσότερα >>

Διακρίσεις μαθητών μας στον 16ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό "Λυσίας"

Στις 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο 16ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Λυσίας. Από το σχολείο μας, 11 μαθητές διακρίθηκαν και προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28/04/2012 στα ειδικά πιστοποιημένα κέντρα Λυσία.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητών μας στην 15η ετήσια σύνοδο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών Αθήνας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα παιδιά μας συμμετείχαν στην 15η ετήσια σύνοδο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών Αθήνας, εκπροσωπώντας το Μεξικό και τη Δημοκρατία της Ακτής του Ελεφαντοστού. Το AMUN είναι ένα τριήμερο συνέδριο που αποτελεί προσομοίωση των εργασιών των Ηνωμένων Εθνών. Σ' αυτό συμμετέχουν μαθητές Λυκείου εκπροσωπώντας  μια χώρα ή έναν οργανισμό σε διάφορα φόρουμ του ΟΗΕ.
Περισσότερα >>

Εκπαιδευτικό ταξίδι στο CERN


Περισσότερα >>

Μεγάλη διάκριση της ομάδας Αντιλογίας-Επιχειρηματολογίας

Πρώτη στον προημιτελικό γύρο (σε πανελλαδικό επίπεδο) και μέσα στις 4 καλύτερες σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδείχθηκε η Ομάδα Αντιλογίας-Επιχειρηματολογίας των Εκπαιδευτηρίων μας στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2012, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στους οποίους έλαβαν φέτος 600 μαθητές από 88 σχολεία από Αττική, Θράκη, Κρήτη, Μακεδονία και Φωκίδα.
Περισσότερα >>

Project των μαθητών της ΣΤ Δημοτικού με θέμα: "Η Διαφορετικότητα"


Περισσότερα >>

Βράβευση μαθητών μας

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ώρα 11.00 π.μ.), η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βράβευσε τρεις μαθητές του σχολείου μας για τη διάκρισή τους στον 72ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "ο Ευκλείδης".
Περισσότερα >>

Τεράστια Επιτυχία -"Ρεκόρ" για το σχολείο μας στον 72ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "ο Θαλής" - Ονόματα των επιτυχόντων μαθητών μας

Με βάση τον αριθμό των επιτυχόντων μαθητών, το σχολείο μας (Γυμνάσιο-Λύκειο) (ανάμεσα σε περίπου 600 σχολεία που συμμετείχαν) έλαβε:

.       την  θέση στην Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Δυτική Αττική και Πειραιά,
.       την  θέση στην Αττική,
.       την 7η θέση Πανελλαδικώς.
Περισσότερα >>
Βράβευση μαθητών του δημοτικού μας

Την Κυριακή 11.12.2011 έγινε η βράβευση των 35 επιτυχόντων μαθητών των Ε΄και Στ’ τάξεων του Δημοτικού (Σχολ. Έτος 2010-2011) στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Η τελετή έγινε στο αμφιθέατρο Καραθεοδωρή ,στο Μαθηματικό τμήμα της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και τα παιδιά μας βράβευσε ο πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού, κ.Δημάκος.
Περισσότερα >>
Επίσκεψη του Διευθυντή του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Διευθυντής του Ελληνικού δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (http://www.csrhellas.gr/) κος Δημήτρης Παπαδόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί η μαθητική εικονική επιχείρηση του σχολείου μας (φέτος έχει την ονομασία A.R. & BI) για τις αρχές και τις αξίες της έννοιας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς και για τις δράσεις του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.


Περισσότερα >>

2ο Βραβείο για το Σχολείο μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων

Το 2ο βραβείο απέσπασε το σχολείο μας (ανάμεσα σε 55 συμμέτοχες) στον πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων που διεξήχθη το Σάββατο 26/11/2011 στις εγκαταστάσεις της ελληνογερμανικής αγωγής , με τη συνεργασία του τμήματος χημείας του πανεπιστήμιου Αθηνών και της ένωσης ελλήνων χημικών. Το 2011 είναι διεθνές έτος χημείας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  για τη διάκριση αυτή.
Διάκριση μαθήτριας του Δημοτικού μας στον 10ο πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού Kid's fun

Η μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού μας ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ διακρίθηκε στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Παραμυθιού που διοργάνωσε το μηνιαίο οικογενειακό περιοδικό   KID’S FUN, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους γράφοντας το δικό τους παραμύθι.
Περισσότερα >>
1ο βραβείο στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ-100 χρόνια ιστορίας»

Η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού μας, Θωμά Κασσάνδρα, απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με θέμα « Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ - 100 χρόνια ιστορίας». Η βράβευση της μαθήτριας θα γίνει σε επίσημη τελετή το Δεκέμβριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί και το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1500€.
Περισσότερα >>
Μεγάλη τιμητική διάκριση μαθητή μας στο 7ο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης

Ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Παπουτσάκης Δημήτρης συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Ποίησης που διοργάνωσε η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Το ποίημά του "Προσμένοντας την αγάπη"  βραβεύτηκε και έχει συμπεριληφθεί σε Ποιητική Ανθολογία από τις Εκδόσεις Μαίανδρος.
Περισσότερα >>
Μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUROSCOLA - Συμμετοχή στο συνέδριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, Μπουμπούλης Παναγιώτης και Μελέτση Σταυρούλα, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα: «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων της Δ.Ε. Γ' Αθήνας. Η διάκριση στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Euroscola», έδωσε στους δύο μαθητές το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας μαζί με άλλα 22 παιδιά από όλη την Αττική στο Συνέδριο που διεξήχθη στις 1, 2 και 3 Οκτωβρίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Περισσότερα >>
Βράβευση μαθήτριάς μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής

H μαθήτριά μας  ΜΑΓΕΙΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ  βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  στον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργάνωσε η εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και κατέλαβε την 6η θέση πανελλαδικά λαμβάνοντας τιμητικό έπαινο.
Περισσότερα >>
Σημαντική Διάκριση στο Διαγωνισμό «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2011»

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, η εικονική μαθητική επιχείρηση του Σχολείου μας, «Chip to Chip», συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2011» που διοργάνωσε στο εκθεσιακό κέντρο Athens Information Technology, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Η επιχείρηση του σχολείου μας, η οποία αποτελεί μία εταιρία κατασκευής οικολογικών κοσμημάτων από ανακυκλωμένα κυκλώματα  Η/Υ με τον τίτλο «chip4U», κατετάγη 4η σε σύνολο 65 σχολείων και 1.100 μαθητών που διαγωνίστηκαν από όλη την Ελλάδα, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το βραβείο για το καλύτερο περίπτερο ήδη από την 1η φάση του διαγωνισμού. Οι διακρίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές αν λάβουμε υπόψη ότι το σχολείο μας συμμετείχε για 1η φορά στον εν λόγω θεσμό.
Περισσότερα >>
Διάκριση μαθήτριας στον αγγλικό γραπτό διαγωνισμό GAWF “Once upon an animal”

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στον αγγλικό διαγωνισμό του GAWF (EΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΩΝ), «Once upon an animal», η μαθήτρια του Ε1 Ράλλη Κωνσταντίνα διακρίθηκε και θα παραλάβει τιμητικό δίπλωμα σε επίσημη εκδήλωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.
Περισσότερα >>
Πρώτοι σε όλη την Ελλάδα!

Με βάση το πλήθος των διακριθέντων μαθητών μας, το σχολείο μας κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ όλων των σχολείων της Ελλάδας που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" (Μάρτιος 2011).

Συγχαρητήρια στους μαθητές, γονείς και στους καθηγητές μας!
Περισσότερα >>

Σημαντική διάκριση των μαθητών του Σχολείου μας σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Σημαντική διάκριση απέσπασαν τρεις μαθητές του Σχολείου μας στον τρίτο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή, με θέμα: «Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της Ιστορίας;»  Συγκεκριμένα, οι μαθητές Μανώλης Δικαιάκος («Μια ασύλληπτη κλοπή»), Ανδρέας Χωράκης («Μαρμαρόσκονη») και Νικόλαος Ξιφαράς («Το ερώτημα»)
Περισσότερα >>
Ο μαθητής μας της Β΄ Λυκείου Λώλος Θάνος στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο μαθητής μας της Β΄ Λυκείου Λώλος Θάνος, μετά από μία μακράς διάρκειας προετοιμασία στην οποία βρήκε αρωγό και εμψυχωτή το μαθηματικό μας κ. Πρεζάνη, ακολούθησε μία πορεία επιτυχιών στα διάφορα στάδια των διαγωνισμών της ΕΜΕ και κατάφερε να είναι ένας από τους 12 επιτυχόντες μαθητές που Πανελλαδικά αποτελούν την Εθνική Ομάδα Μαθηματικών της ΕΜΕ (6 τακτικά και 6 αναπληρωματικά μέλη).
Περισσότερα >>
Σημαντικές συμμετοχές των μαθητών του Σχολείου μας σε διαγωνισμούς Έκθεσης και Λογοτεχνίας

  • Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Αλεξανδράκη Ακριβή (ΧΓ3), Κεφάλας Γιώργος (ΧΓ3), Κρητικός Γιώργος (ΧΓ2), Μιχαηλίδης Μάριος (ΧΓ1), Παπακυριακού Δημήτρης (ΧΓ1) και Τραγουδάρα Ναταλία (ΧΓ4) συμμετείχαν στον 30ό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (Ε.Η.Σ.) με γενικό θέμα «Εθελοντισμός και Κοινωνική Αλληλεγγύη», που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών.
    Περισσότερα >>
Επιτυχία μαθητών μας στον 15ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ

8 μαθητές του σχολείου μας προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού ΛΥΣΙΑΣ σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις.
Τα ονόματα των παιδιών που προκρίθηκαν ανά τάξη είναι σε αλφαβητική σειρά τα εξής:
Α' Γυμνασίου: Βρέλλος Ανδρέας, Σταθακοπούλου Καλλιόπη.
Β΄ Γυμνασίου: Ανδριτσάκη Αναστασία, Κάτρης Δημήτριος, Μάγειρα Πηνελόπη, Νέλιος Παναγιώτης.
Γ' Γυμνασίου: Ζαφείρη Μαριάννα.
Β΄ Λυκείου: Ιατρίδου Δανάη.
Περισσότερα >>
Πολύ μεγάλη επιτυχία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής

Ο μαθητής της Β' Λυκείου, Νικόλαος Άτλας, πέρασε με επιτυχία από την 3η και τελική φάση του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πληροφορικής και συγκαταλέγεται πλέον στους 12 μαθητές από όλη την Ελλάδα που θέτουν υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Βαλκανική και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής μας σημείωσε την 5η καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους μαθητές του Λυκείου και απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο πενθήμερο προπαρασκευαστικό camp μέσω του οποίου θα γίνει η τελική επιλογή των μελών της Εθνικής Ομάδας.
Περισσότερα >>

 

 

 

 

 

 


 
Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα Λιναρδάτου Ανάπτυξη web site OptiMedia Interactive Systems