Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014
Αναζήτηση
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Μάθετε για εμάς
Νέα
Το Καλεντάρι μας
Εγγραφές μαθητών
Επικοινωνία
Ενδιαφέρον συνεργασίας
Αρχική
Παιδικός σταθμός
Προνηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο
Ξένες Γλώσσες
Ψυχοπαιδαγωγικός Τομέας
Νέες Τεχνολογίες
Αθλητικό-Πολιτιστικό κέντρο
Μεταφορά & Ασφάλεια
Σύλλογος Αποφοίτων
Φωτοθήκη
e-ενημέρωση
των γονιών μας
Είσοδος
Εισαγωγικό σημείωμα
Χαιρετισμός από τον κο Λιναρδάτο

Αγαπητοί γονείς,
Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο των εκπαιδευτηρίων Σ.Αυγουλέα - Λιναρδάτου. Βρίσκεστε σε ένα χώρο με υλικό και πληροφορίες για την εξηντάχρονη ιστορία της σχολής μας, τις υλικοτεχνικές της υποδομές, τις κτιριακές της εγκαταστάσεις, τα πρότυπα ποιότητας που εφαρμόζει...

"Σεξουαλική αγωγή και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα"
Ο Υπουργός Παιδείας στο Σχολείο μας

Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του κύκλου των ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινό,  πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερης σημασίας σεμινάριο με  θέμα τησεξουαλική αγωγή και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το σεμινάριο προλόγισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας ΛοβέρδοςΚεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος.

Περισσότερα>>

Αποτέλεσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2014!
Πάντα πρώτοι και χωρίς αποκλεισμούς μαθητών

Για άλλη μια φορά οι τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου μας, διέπρεψαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντάς μας όλους περήφανους για τα αποτελέσματά τους. Στην παρακάτω αφίσα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των μαθητών μας και τις εξαιρετικές τους βαθμολογίες. Τα αποτελέσματά τους, μας δίνουν δύναμη και ελπίδα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, γιατί αποδεικνύουν ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς & στους καθηγητές μας 
Διάκριση και βράβευση μαθητών μας στον 8ο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»

Την Παρασκευή 7.3.2014 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ», όπου συμμετείχαν μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων του Δημοτικού μας (σχολ. έτος 2013-2014). Οι επιτυχόντες μαθητές βραβεύτηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, την Κυριακή  28.9.2014, σε επίσημη τελετή .
Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές μας, στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς τους , αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Περισσότερα>>

Τεράστια επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας - 4ος Πανελλαδικά ο μαθητής της Γ΄Λυκείου Μανώλης Δικαιάκος

Ο μαθητής της Γ' Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης, Μανώλης Δικαιάκος, κατέλαβε την 4η θέση στην Ελλάδα στον 28o Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, σημειώνοντας βαθμολογία 97,5/100. Με αυτή του την επίδοση, πέτυχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλα τα σχολεία της Γ' Διεύθυνσης Αθήνας και απέκτησε το δικαίωμα να προετοιμαστεί μαζί με τους καλύτερους μαθητές από όλη την Ελλάδα στο Χημικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Ανόι του Βιετνάμ.
 

Απαντήσεις Τραπεζας Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας για την Ά Λυκείου

Η τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας για την Α΄ Λυκείου είναι γεγονός και μετά από ένα χρόνο εντατικής προετοιμασίας, οι μαθητές μας καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν. Οι καθηγητές μας, αρωγοί πάντοτε στη μελέτη των μαθητών μας, πήραν την πρωτοβουλία να συγγράψουν τις απαντήσεις για τα θέματα της τράπεζας σε μια σειρά από μαθήματα. Οι απαντήσεις διατίθενται στους μαθητές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://eschool.avgouleaschool.gr, δίνοντας τους ένα επιπρόσθετο εργαλείο για την προετοιμασία τους ενόψει των εξετάσεων.

Για να δείτε ένα δείγμα των απαντήσεων της τράπεζας θεμάτων σε επιλεγμένα μαθήματα, επιλέξτε τους συνδέσμους που ακολουθούν:
Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

Σας ενημερώνουμε ότι από τα παρακάτω Links, έχετε πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για τα εξεταζόμενα μαθήματα της Α' Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, ανά μάθημα:

 

Η Eurobank βράβευσε τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου ως το σχολείο της Γ’ Αθήνας με την καλύτερη επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Η μαθήτριά μας Τσεπενέκα Αντωνία βραβεύθηκε για την καλύτερη επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις από όλους τους μαθητές της Γ' Αθήνας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του Τραπεζικού Ομίλου Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου βραβεύθηκαν ως το σχολείο της Γ' Αθήνας με την καλύτερη επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και η αριστούχος Τσεπενέκα Αντωνία ως η μαθήτρια με την καλύτερη επίδοση. Η μαθήτρια, η οποία αποφοίτησε από το σχολείο μας τη σχολική περίοδο 202-2013, συγκέντρωσε τον Ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Αττικής - Εκπαιδευτική Περιφέρεια Γ΄ Αθήνας και βραβεύθηκε για την επιτυχία της σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2013, στο ΘΕΑΤΡΟΝ, του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Περισσότερα>>

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ KET for Schools Mάιος 2014

Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις Αγγλικών ΚΕΤ for Schools του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις καθηγήτριές τους!

Για να δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών μας, κάντε κλικ "εδώ"

11η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και 1η με μεγάλη διαφορά σε Ελλάδα και Κύπρο η Ground Force Project!

11η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και 1η με μεγάλη διαφορά σε Ελλάδα και Κύπρο αναδείχθηκε η ομάδα του σχολείου μας  Ground Force Project στους Παγκόσμιους Τελικούς 2013 της F1 in Schools στο Austin του Texas (F1 in Schools World Finals 2013 – Austin, Texas). Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Η Φόρμουλα 1 στα σχολεία», μαθητικές ομάδες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν κάθε μια το δικό της αμαξίδιο formula 1 και διαγωνίζονται σε κοινή πίστα, κάτω από κοινούς κανόνες και υπό κοινά διαγωνιστικά κριτήρια. Συνεχίζοντας και φέτος στο Τέξας την περσινή μεγάλη της επιτυχία στους Παγκόσμιους τελικούς του Abu Dhabi, η ομάδα Ground Force Project με 735,3 βαθμούς κατέκτησε την 11η θέση  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα προκρίθηκε στις 3 καλύτερες ομάδες για το βραβείο Research & Development και στις 3 καλύτερες ομάδες για το βραβείο Sponsorship & Marketing.

Αθλητικό - Πολιτιστικό κέντρο
Δείτε τις επιτυχίες μας!

Η μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου του σχολείου μας, Κανελλοπούλου Αδαμαντία, συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης. Συγκεκριμένα η μαθήτρια μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση, αργυρό μετάλλιο στα 200m διπλά πέδιλα.
 
Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας και στην οικογένειά της. Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υψηλές επιδόσεις σε όλους του τομείς.

Περισσότερα>>

2η Πανελλαδικά η ομάδα μας στους αγώνες επιχειρηματολογίας - αντιλογίας!

Δεύτερη πανελλαδικά στον προημιτελικό γύρο και για 5η συνεχή χρονιά μία από τις καλύτερες σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδείχθηκε η Ομάδα Αντιλογίας-Επιχειρηματολογίας των Εκπαιδευτηρίων μας στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2013, που οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στους οποίους έλαβαν φέτος 600 μαθητές από 108 σχολεία από Αττική, Θράκη, Mακεδονία και Φωκίδα.

Περισσότερα

Τεράστια επιτυχία του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό "Καγκουρό 2014"

65 μαθητές του δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου μας, διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό "Καγκουρό 2014".

Με βάση τον αριθμό των επιτυχόντων μαθητών, το σχολείο μας (ανάμεσα σε περίπου 600 σχολεία που συμμετείχαν) έλαβε:
·         την  θέση Πανελλαδικώς (σε Γυμνάσια-Λύκεια),
·         τη  θέση Πανελλαδικώς (σε Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια)
·         την  θέση στην Α΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Δυτική Αττική και Πειραιά (σε Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια)
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EUROSCOLA και συμμετοχή μαθήτριάς μας, που διακρίθηκε σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, στο Στρασβούργο

EUROSCOLA COMPETITION

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η μαθήτρια της Β' Λυκείου, Σωτηροπούλου Σοφία, η οποία έλαβε μέροςστον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα: «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέκτησε την 1η  θέσηανάμεσα στους μαθητές των σχολείων της Δ, Ε και Γ Αθήνας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας της Β' ΛυκείουΠαπαθανασίου Γεωργία, Παπάζογλου Ανδρέας και Αντωνιάδη Δήμητρα κατέκτησαν  την 1η , 2η και 3η  θέση αντίστοιχαανάμεσα στους αναπληρωματικούς. Επίσης πολύ καλό ποσοστό συγκέντρωσε και η μαθήτριά μας Λιακοπούλου Ελένη.

Περισσότερα>>

Βράβευση της κυρίας Σταυρούλας Αυγουλέα - Λιναρδάτου από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων που εκπροσωπεί όλα τα Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας πραγματοποίησε στις 21.02.2011, μεγάλη εκδήλωση στο  ΕΒΕΑ, με αφορμή την παρουσίαση έρευνας του ΙΟΒΕ για την  Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση ήταν η κυρία Σταυρούλα Αυγουλέα-Λιναρδάτου, ιδρύτρια της «Σύγχρονης Σχολής Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ», η οποία βραβεύτηκε για την 65χρονη προσφορά της στην Ελληνική Εκπαίδευση. Το βραβείο απένειμε στην κα Αυγουλέα-Λιναρδάτου η Υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

2η Θέση στην Ευρώπη του μαθητή Δημήτρη Ζαφειρίου σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Το σχολείο μας στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας του με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία σε ένα ακόμα διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε για 1η φορά στην Ελλάδα και είχε τίτλο Global Enterprise Project. 

Περισσότερα>>

Τα σχολικά βιβλία του ΟΕΔΒ
Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

Αγαπητοί μας γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης των σχολικών βιβλίων του ΟΕΔΒ, σας παραθέτουμε τους κάτωθι υπερσυνδέσμους προκειμένου να βρείτε τα βιβλία της τάξης του παιδιού σας.
Α Δημοτικού Β Δημοτικού Γ Δημοτικού
Δ Δημοτικού Ε Δημοτικού ΣΤ Δημοτικού
Α Γυμνασίου Β Γυμνασίου Γ Γυμνασίου
Α Λυκείου Β Λυκείου Γ Λυκείου

Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη
15 & 16 Μαρτίου 2014

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Διημερίδα για τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση που διοργάνωσε το Σχολείο μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν κοντά μας, τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν εισηγήσεις, τους συντονιστές, τους συναδέλφους και τους μαθητές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να μας βοηθήσει όλους να "πάμε" την εκπαίδευση ένα βήμα μπροστά.

Επίσκεψη των μαθητών της Α τάξης στο ΟΑΚΑ

Τα πρωτάκια μας επισκέφτηκαν το ΟΑΚΑ! Διασκέδασαν και ήρθαν σε επαφή με πολλά ολυμπιακά αθλήματα, έχοντας πάντα στο πλευρό τους έμπειρους γυμναστές του Αθλητικού Κέντρου που μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά. Παίξαμε Badminton, ποσόσφαιρο, τέννις, πινγκ-πόνγκ, και ένα σωρό άλλα παιχνίδια που ενθουσίασαν τα παιδιά μας!
Περισσότερα >>

Εξόρμηση της ΣΤ τάξης στο ΟΑΚΑ

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Τρίτη 11/11/2014 το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), με στόχο να περάσουν μια μέρα γεμάτη … αθλητισμό. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές γνώρισαν μέσα από τη συμμετοχή τους διάφορα ολυμπιακά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, τοξοβολία, σκοποβολή κ.λπ.
Περισσότερα >>

«Εγώ και ο εαυτός μου»

Αυτή την εβδομάδα, στο περίπτερο του Προνηπιαγωγείου μας, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είχαν θέμα τον «εαυτό μας». Καλλιεργήσαμε τον προφορικό λόγο, παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας στους συμμαθητές μας. Αποτυπώσαμε ο καθένας στο δικό του λευκό μπλουζάκι τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας και αποφασίσαμε να το φοράμε για να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας.
Περισσότερα >>

Εξόρμηση της Β τάξης

Πήγαμε για ελιές, τις μαζέψαμε, τις σπάσαμε, φάγαμε ψωμάκι με λαδάκι και φυσικά....περάσαμε υπέροχα με ατελείωτο παιχνίδι στα γήπεδα! Η Β΄ τάξη καλοπέρασε! Μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες...και να ζηλέψετε!
Περισσότερα >>

Επίσκεψη των μαθητών της Γ τάξης στο Μουσείο Βορρέ

Την Τετάρτη 13-11-2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ´ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Βορρέ. Στο εργαστήρι του Μουσείου, τα παιδιά εμπνεύστηκαν από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά και κατασκεύασαν το δικό τους κολλάζ από ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο πήραν μαζί τους.
Περισσότερα >>

«ΑΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΑΝΟ…» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

Tα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου συνεχίζοντας τον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και κοινό, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ., πραγματοποιούν άλλη μία ενδιαφέρουσα ομιλία, με προσκεκλημένο τον κ. Εμμανουήλ Κατσίκα, με θέμα: «Άγχος στις εξετάσεις, όταν το άγχος γίνεται βάσανο….»
Περισσότερα >>
Οι μαθητές της Ε τάξης στο θέατρο

Την Τρίτη (11/11/2014) οι μαθητές της Ε´ τάξης παρακολούθησαν τη γνωστή κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι " Υπηρέτης δύο αφεντάδων", ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ιταλικής Κομέντια ντελ άρτε. Πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε όσους διαθέτουν χιούμορ και ξέρουν να γελούν με την ψυχή τους.
Περισσότερα >>

Εξόρμηση των μαθητών μας στα γήπεδα της Πετρούπολης

Οι μαθητές μας της δ, ε και στ δημοτικού απόλαυσαν μια ξεχωριστή αθλητική ημέρα στα γήπεδα της Πετρούπολης την Πέμπτη 6/11. Χωρισμένοι σε ομάδες και υπό την επίβλεψη γυμναστών συμμετείχαν σε πρωταθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου! Η αθλητική αλλά και η γενικότερη διάθεση μαθητών, γυμναστών και δασκάλων ήταν εξαιρετική!
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Σχολείου μας στο Μαραθώνιο αγώνα δρόμου

Παιδιά από τη δ΄ δημοτικού μέχρι και τη β΄ λυκείου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία του Μαραθώνιου δρόμου την Κυριακή 9/11/2014. Στα χνάρια του αρχαίου Έλληνα ημεροδρόμου Φειδιππίδη έτρεξαν 1200 μ τα παιδιά δημοτικού και 5.000 μ. οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
Περισσότερα >>

«Από το σιτάρι , στο ψωμί»

Στο Νηπιαγωγείο μας δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας,  καθώς   έτσι  τα παιδιά βρίσκουν νόημα σε όσα μαθαίνουν και κάνουν συνδέσεις ανάμεσα στις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκτούν. Με αφορμή  τη  θεματική  ενότητα «Από  το  σιτάρι , στο  ψωμί» και  της  προσπάθειάς   μας να  ενθαρρύνουμε     την εμπλοκή των  γονέων  στις  δράσεις  του  Νηπιαγωγείου καλέσαμε  τον  αρτοποιό κ.Μέλλο  γονέα  του μαθητή  μας  Διαμαντή Μέλλου του Ν2.
Περισσότερα >>

Το ανθρώπινο σώμα και υγιεινή των δοντιών στο Προνηπιαγωγείο

Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου στα πλαίσια της διαθεματικής ενότητας «Ανθρώπινο Σώμα και Υγιεινή των δοντιών» εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από μια ποικιλία πρωτότυπων δραστηριοτήτων και βιωματικών δράσεων. Έμαθαν για τα εξωτερικά και εσωτερικά όργανα του σώματος με τη βοήθεια μιας μεγάλης κατασκευής και την τεχνική του κολλάζ.
Περισσότερα >>

Βιωματικό πρόγραμμα Παιδικού σταθμού και προνηπιαγωγείου Νοεμβρίου

Τα παιδιά του παιδικού σταθμού και του Προνηπιαγωγείου την Τετάρτη 5-11-2014 συμμετείχαν σε ένα βιωματικό πρόγραμμα με θέμα «Ώρα για θέατρο, Ώρα για παιχνίδι». Ήταν ένα δημιουργικό γεγονός, που πρόσφερε άμεση απόλαυση στα παιδιά, παράλληλα όμως μπόρεσε να λειτουργήσει ως ένα μέσο έκφρασης και δημιουργίας, καθώς επίσης και ως μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης.
Περισσότερα >>

"Σεξουαλική αγωγή και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα"

Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του κύκλου των ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινό,  πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερης σημασίας σεμινάριο με  θέμα τη σεξουαλική αγωγή και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το σεμινάριο προλόγισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας ΛοβέρδοςΚεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος.
Περισσότερα >>

Επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στη "Δρω"

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης επισκέφθηκαν τον χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «δρω», όπου συμμετείχαν ενεργά ως μέλη ομάδων στην οικοδόμηση μιας εικόνας που φανερώνει τον κύκλο του νερού. Τα παιδιά με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο εξερεύνησαν τη διαδικασία της εξάτμισης, της συμπύκνωσης και της υγροποίησης του νερού.
Περισσότερα >>

Happy Halloween!

Happy Halloween μας ευχήθηκαν τα παιδιά της Ε’ τάξης του δημοτικού μας  στις 31/10/2014 κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών. Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό επισκέφθηκαν τάξεις του σχολείου μας λέγοντας “Trick or Treat!”, δημιούργησαν εξαιρετικές κατασκευές με κολοκύθες και άλλα υλικά, ετοίμασαν γευστικότατα κεράσματα, έφτιαξαν αφίσες και παρουσιάσεις, ντύθηκαν ανάλογα, γνώρισαν αυτό το ξένο έθιμο και διασκέδασαν αφάνταστα!
Περισσότερα >>

Παρέλαση των μαθητών μας για την 28η Οκτωβρίου

Οι μαθητές μας του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του σχολείου μας, συμμετείχαν στην παρέλαση του Δήμου Περιστερίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Σημαιοφόροι για το Δημοτικό και το Γυμνάσιό μας αντίστοιχα, ορίστηκαν οι: Βρυώνης Στυλιανός-Παναγιώτης Στ2 και Πατσαντζόπουλος Κωνσταντίνος  ΧΓ1.
Περισσότερα >>

Βράβευση μαθητών του σχολείου μας στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Πως θα ήθελα να ζω στην Ενωμένη Ευρώπη»

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 3 μαθητές του σχολείου μας, βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον 33ο Πανελλαδικό/60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών «Europe at School», με γενικό θέμα «Πως θα ήθελα να ζω στην Ενωμένη Ευρώπη».
 
Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Σε μία προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τα τμήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου του σχολείου μας, αντί για την καθιερωμένη σχολική γιορτή, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους που συνδέονται με την περίοδο της γερμανικής κατοχής και την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (EU Code Week), οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α'-Β' Λυκείου του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό και ήρθαν σε επαφή με διάφορες εφαρμογές (διαβαθμισμένου βαθμού δυσκολίας) προκειμένου να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή εφαρμογής για smartphone, τη γλώσσα προγραμματισμού Pascal, το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Λαβύρινθος» κ.α.
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από την Προσχολική αγωγή και το Δημοτικό μας

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα γιορτάστηκε στο σχολείο μας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου από την Προσχολική αγωγή και το Δημοτικό μας. Σε σεμνή τελετή στην αυλή του δημοτικού μας έγινε η παράδοση της σημαίας και στη συνέχεια οι μαθητές της Α΄τάξης παρουσίασαν τη γιορτούλα τους.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή με παρουσίαση στο σεμινάριο του Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Αγίου Δημητρίου

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κυρία Κουκλή Ράνια, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚεΠληΝεΤ) Δ΄ Δ/νσης Αθήνας με θέμα: Εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση – Ψηφιακή τάξη.
Ταΐστρες πουλιών από το Νηπιαγωγείο μας

Κάθε χρόνο πολλά είδη πουλιών μεταναστεύουν. Ακολουθούν το πανάρχαιο δρομολόγιό τους από το Νότο προς το Βορρά την άνοιξη και το αντίθετο το φθινόπωρο. Είναι τα αποδημητικά πουλιά. Με τον ερχομό του χειμώνα, η ανεύρεση τροφής (σπόροι, έντομα) γίνεται πολύ δύσκολη. Οι μέρες μικραίνουν και τα πουλιά έχουν λιγότερες ώρες στη διάθεσή τους για να αναζητήσουν τροφή. Για να αποφύγουν το βαρύ χειμώνα, πετούν προς τις νότιες ζεστές χώρες όπου η τροφή είναι άφθονη.  Η Ελλάδα  μέχρι σήμερα φιλοξενεί 425 είδη πουλιών. Το 36% είναι πουλιά «επιδημητικά», δηλ. μένουν εδώ όλο τον χρόνο, ενώ το υπόλοιπο 64% ανήκει σε είδη που απαντώνται στη χώρα μας για ένα μόνο, μικρό ή μεγάλο, τμήμα του ετήσιου βιολογικού τους κύκλου.
Περισσότερα >>
Επίσκεψη της Γ τάξης στο Μουσείο Γουλανδρή

Την Τρίτη, 14/10/2014 οι μαθητές της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και να παρακολουθήσουν τα προγράμματα «Απολιθώματα» και «Ζώα τηςθάλασσας και του γλυκού νερού». Έτσι, έμαθαν για την εξέλιξη της ζωής στη ανά γεωλογικό αιώνα, για τη δημιουργία των απολιθωμάτων αλλά και των πληροφοριών που μας δίνουν.
Περισσότερα >>
«Υγιεινή διατροφή»

Στα πλαίσια της διαθεματικής ενότητας «Υγιεινή διατροφή» την Τετάρτη, 15-10-2014, οργανώσαμε στο Προνηπιαγωγείο μια εποικοδομητική βιωματική δράση. Κάναμε πικ-νικ, στην αυλή του σχολείου μας με υγιεινές τροφές, όπως γάλα, γιαούρτι, φρούτα, μέλι, μαρμελάδα, δημητριακά, μπισκότα με βρώμη και μύρτιλο, ξηρούς καρπούς και πολλά άλλα νόστιμα προϊόντα. Μάθαμε για τη διατροφική πυραμίδα και χτίσαμε τη δική μας με χάρτινα κουτιά.
Περισσότερα >>
Επίσκεψη της Δ τάξης στη στοά του Αττάλου

Την Τετάρτη 15/10/2014, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Δημοτικού του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Αρχαία Αγορά στο Θησείο. Είδαν από κοντά τον ναό του Ηφαίστου, τη στοά του Αττάλου και διέσχισαν την οδό Παναθηναίων. Η Αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Αθήνας, το επίκεντρο της πολιτικής, εμπορικής, διοικητικής και κοινωνικής δραστηριότητας, το θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο και η έδρα των δικαστηρίων.
Περισσότερα >>

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων, το νηπιαγωγείο μας, έδωσε την ευκαιρία στα νήπια των τριών τμημάτων του να ευαισθητοποιηθούν για ζητήματα που αφορούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων κάθε ζωικού οργανισμού καθώς και το σεβασμό απέναντι σε κάθε ύπαρξη. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε  με στόχο να γνωστοποιήσει στα νήπια ότι οι διάφορες περιβαλλοντικές αλλαγές, η έλλειψη παιδείας και η επέμβαση του  ανθρώπου στη φύση μπορούν μερικές φορές να αποβούν μοιραία καταστροφικές για μερικά είδη του ζωικού βασιλείου.
Περισσότερα >>

Ο τρύγος στον παιδικό σταθμό

Ο καλύτερος τρόπος για να κατακτηθεί  η γνώση είναι η βιωματική μάθηση. Για αυτό τα παιδιά του παιδικού μας σταθμού κατά τη διάρκεια της διαθεματικής ενότητας «ο τρύγος» είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ενεργά όλη  τη διαδικασία από τη συγκομιδή των σταφυλιών  μέχρι  την παραγωγή του μούστου, του κρασιού και του ξυδιού.
Περισσότερα >>

Επίσκεψη της Α τάξης στο λόφο του Φιλοπάππου

Αυτή την εβδομάδα τα πρωτάκια μας γεμάτα ενθουσιασμό επισκέφθηκαν το λόφο του Φιλοπάππου, όπου είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το δάσος, κάτω από ένα φθινοπωρινό, αλλά ηλιόλουστο σκηνικό! Είδαν πολλά είδη πουλιών και έμαθαν πολλά πράγματα γι’ αυτά μέσα  από ένα ευχάριστο και μυστηριώδες παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που σίγουρα πάντα θα θυμούνται!
Περισσότερα >>

Επίσκεψη της Στ τάξης στο «Κέντρο ΓΑΙΑ»

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου το «Κέντρο ΓΑΙΑ» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Στα πλαίσια του προγράμματος, στους μαθητές παρουσιάστηκε πώς λειτουργεί ο πλανήτης Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια καθώς και η σημερινή κατάσταση, με τις παρεμβάσεις του σύγχρονου ανθρώπου.
Περισσότερα >>

Εξόρμηση στο Ranch

Παιδιά από όλο το δημοτικό  του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία μέρα γεμάτη δράση και αθλητισμό στη θεματική κατασκήνωση Ranch,στο Σοφικό Κορινθίας. Εκεί, χωρισμένοι σε ομάδες ανά ηλικία κάναμε ιππασία, βόλτα με τρενάκι και με άμαξα, είδαμε αγριόχοιρους και ελαφάκια, κάναμε τοξοβολία, παίξαμε μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, πινγκ πονγκ, βόλεϊ, μπάσκετ, ξεδώσαμε στην παιδική χαρά ενώ στο τέλος φάγαμε το υπέροχο παστίτσιο του ραντς αλλά και κοτόπουλο με πατάτες, σαλάτα, τυρόπιτα και μους σοκολάτας.
Περισσότερα >>

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Νηπιαγωγείου για τον μήνα Σεπτέμβριο

Το νηπιαγωγείο της σύγχρονης σχολής Αυγουλέα Λιναρδάτου, σχεδίασε και υλοποίησε το παρακάτω πρόγραμμα  δραστηριοτήτων τον μήνα Σεπτέμβριο.
  • Παιχνίδια γνωριμίας και καλλιέργεια των εννοιών της ομαδικότητας και της συνεργασίας.
  • Ανάγνωση κειμένων και βιωματική μάθηση με θέμα την γνωστοποίηση των κανόνων υγιεινής.
  • Δημιουργία πίνακα αναφοράς με τις ημέρες και τους μήνες του χρόνου.
    Περισσότερα >>
1η εκδρομή για "τρυγοπάτι" στο Μαρκόπουλο

Με παιδιά από όλο το δημοτικό είχαμε την ευκαιρία το Σάββατο 4/10-στα πλαίσια των εξορμήσεων Σαββάτου-να μαζέψουμε σταφύλια και να τα πατήσουμε (τρυγοπάτι), να φτιάξουμε μουστοκουλουράκια με πετιμέζι στον ξυλόφουρνο, να κάνουμε βόλτα με πόνυ, να περιποιηθούμε τη Μαγδάλω - το γαϊδαράκι του κτήματος, να κάνουμε βόλτα με ρετρό τετράροδα ποδήλατα, να περιηγηθούμε στο κτήμα με τον τρεχάλα-το τρενάκι του πάρκου, να δουμε πάπιες και κότες και άλλα πολλά!
Περισσότερα >>

«Αποκλίσεις στη σχολική ηλικία. Πώς οι γονείς μπορούν να τις προσεγγίσουν;»

Με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη Διευθύντρια της Παιδονευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, κα Αντιγόνη Παπαβασιλείου, τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου  το σχολείο μας εγκαινίασε τον νέο κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και το ευρύτερο κοινό. Θέμα της ομιλίας ήταν οι αποκλίσεις στη σχολική ηλικία και πώς οι γονείς μπορούν να τις προσεγγίσουν.
Περισσότερα >>

«Σε μια ρώγα από σταφύλι»

Τα παιδιά των τμημάτων του Παιδικού Σταθμού και του Προνηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία, την Πέμπτη 2-10-2014, να συμμετάσχουν σ'ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα με θέμα: «Σε μια ρώγα από σταφύλι». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η εμψυχώτρια  από την «Κιβωτό της γνώσης», ζωντάνεψε με τα παιδιά τον μύθο του Οινέα και του Διονύσου. Γνώρισαν και γεύτηκαν την οικογένεια του σταφυλιού, δημιούργησαν ένα παραδοσιακό εργαστήρι μούστου και έφτιαξαν μουστοκούλουρα.
Περισσότερα >>
Επιμορφωτική επίσκεψή της 'Ε Δημοτικού στον λόφο Φιλοπάππου

Στις 2 Οκτωβρίου 2014  η Ε τάξη πραγματοποίησε την πρώτη επιμορφωτική επίσκεψή της στον λόφο Φιλοπάππου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να γνωρίσουν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, εκεί όπου γεννήθηκε η δημοκρατία. Η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων στον χώρο του δάσους ενθουσίασε τα παιδιά, αφού ανταποκρίνονταν στα ενδιαφέροντά τους και στην ανάγκη τους για εκτόνωση στο φυσικό περιβάλλον.
Περισσότερα >>

Εκδρομή της Β τάξης στο πάρκο του Ζαππείου

Η δεύτερα τάξη τρύπωσε στο πάρκο του Ζαππείου κι εξερεύνησε τις φωλιές των πουλιών. Έμαθε μύθους κι ιστορίες για τα ονόματά τους και αφουγκράστηκε το κελάηδημά τους...
Περισσότερα >>

«Αποκλίσεις στη σχολική ηλικία. Πώς οι γονείς μπορούν να τις προσεγγίσουν;»

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 μ.μ., το σχολείο μας, εγκαινιάζοντας  τον νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ελεύθερο κοινό, πραγματοποιεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με προσκεκλημένη την κα. Αντιγόνη Παπαβασιλείου, Διευθύντρια της Παιδονευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με θέμα: «Αποκλίσεις στη σχολική ηλικία. Πώς οι γονείς μπορούν να τις προσεγγίσουν;»
Περισσότερα >>

MΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ» ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΥΓΟΥΛΕΑ—ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ PEACE RUN 2014

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το σχολείο μας υποδέχθηκε τους αθλητές του  «Sri Chinmoy Oneness–Home Peace Run» γνωστού και ως «World Harmony Run», με τους μαθητές μας να παίρνουν μέρος στην μεγαλύτερη σκυταλοδρομία ειρήνης στον κόσμο. Η διαδρομή της ειρήνης ξεκίνησε το 1987 από τον Sri Chinmoy, έναν από τους τελευταίους οραματιστές του πνεύματος της αγάπης, της αρμονίας  και της ενότητας.
Περισσότερα >>

Επιμορφωτική επίσκεψη των νηπίων μας στον πολυχώρο "Ο κόσμος της γνώσης"

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών, ψυχαγωγικών και περιβαλλοντικών επισκέψεων του σχολείου μας τα νηπιάκια, την Πέμπτη 25- 9-2014 πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Πολυχώρο "ο κόσμος της γνώσης". Τα παιδάκια επισκέφθηκαν τον αμπελώνα τρύγησαν , έριξαν τα σταφύλια από τα καλάθια τους στο πατητήρι, τα πάτησαν και έβγαλαν μούστο μυρωδάτο. Τέλος είδαν την μεταφορά του μούστου στα βαρέλια, όπου γίνεται η ζύμωση…
Περισσότερα >>

Διάκριση και βράβευση μαθητών μας στον 8ο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»

Την Παρασκευή 7.3.2014 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ», όπου συμμετείχαν μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων του Δημοτικού μας (σχολ. έτος 2013-2014). Οι επιτυχόντες μαθητές βραβεύτηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, την Κυριακή  28.9.2014, σε επίσημη τελετή .

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές μας, στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς τους , αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.
Περισσότερα >>
ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ…

Μια από τις σημαντικότερες σχολικές μου εμπειρίες είναι η συμμετοχή μου στις εργασίες της ΙΘ΄ Βουλής των Εφήβων. Από την Παρασκευή 4/7 μέχρι τη Δευτέρα 7/7/2014, μαζί με άλλους 299 μαθητές της Β΄Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό, φιλοξενηθήκαμε στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL και ζήσαμε την εμπειρία του κοινοβουλευτικού έργου με τον πιο άμεσο τρόπο. Για τέσσερις ημέρες ήμασταν οι έφηβοι βουλευτές σ’ αυτό το προσομοιωτικό μοντέλο λειτουργίας της Βουλής. Εκπροσωπώντας λοιπόν το σχολείο μου σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είχα μια διπλή ευκαιρία. Αφενός, μου δόθηκε η δυνατότητα (μια δυνατότητα που διαφορετικά μάλλον δεν θα είχα) να εκφράσω τη γνώμη μου μέσα στην αίθουσα της Βουλής, δηλαδή «το ναό του κοινοβουλευτισμού», που είναι το συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας κι αφετέρου μαζί με τους υπόλοιπους έφηβους βουλευτές  για πρώτη φορά να επεξεργαστούμε και τελικά να ψηφίσουμε νομοσχέδιο που αφορά στη λειτουργία των Μαθητικών Κοινοτήτων. Επίσης, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια και του προεδρεύοντος της Βουλής, κ. Ε. Μεϊμαράκη, όπως και άλλων βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ασκήσαμε, επίσης για πρώτη φορά, κοινοβουλευτικό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Α. Λοβέρδος, απάντησε σε έξι επίκαιρες ερωτήσεις μας για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, επισκεφτήκαμε την Ακρόπολη, παρακολουθήσαμε παράσταση του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και μουσική εκδήλωση από τα μουσικά σχολεία Παλλήνης και Αλίμου στο Αττικό Θέατρο.
Περισσότερα >>

Αγιασμός προσχολικών τμημάτων

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των προσχολικών τμημάτων του σχολείου μας. Χωρισμένα  στα τμήματά τους ανά θεματικές ενότητες,  με καπελάκια που έφεραν διακριτά το ονοματάκι τους, οι λιλιπούτειοι μαθητές  του Παιδικού Σταθμού, του Προνηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου μας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, παρακολούθησαν την τελετή του Αγιασμού της νέας τους σχολικής  χρονιάς  2014-2015.
Περισσότερα >>

Αποτελέσματα Αγγλικών ECPE (PROFICIENCY) του Πανεπιστημίου MICHIGAN

Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις Αγγλικών ECPE (PROFICIENCY) του Πανεπιστημίου MICHIGAN! Το ποσοστό επιτυχίας των προτεινόμενων μαθητών μας είναι 100%, ενώ ακόμη και το ποσοστό των μη προτεινόμενων μαθητών μας έφτασε το 70%. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις καθηγήτριές τους!
Περισσότερα >>

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ECCE MICHIGAN

Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις Αγγλικών ECCE του Πανεπιστημίου MICHIGAN! Το ποσοστό επιτυχίας των προτεινομένων μαθητών μας είναι 100%, ενώ ακόμη και το ποσοστό των μη προτεινομένων μαθητών μας έφτασε το 70%. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις καθηγήτριές τους!
Περισσότερα >>

Εκπαιδευτικό Summer School στο Brunel University στην Αγγλία

To διάστημα 7 με 14 Ιουλίου, μαθητές μας βρέθηκαν στο Brunel University, στο πλαίσιο του καθιερωμένου εκπαιδευτικού summer school στην Αγγλία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το σχολείο μας. Το Brunel, είναι ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου και βρίσκεται στο Uxbridge, ένα ήσυχο εξοχικό προάστιο του Λονδίνου.
Περισσότερα >>
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις εξετάσεις Γαλλικών 2014!

Αγαπητοί φίλοι,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι  τα παιδιά μας είχαν  100% επιτυχία στις εξετάσεις DELF(A1 και Α2) και Sorbonne (Β1 και Β2).
Περισσότερα >>
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ H ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ JUNIOR ACHIEVEMENT ΕUROPE

Οι μαθητές της Α΄Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου Γρηγόρης Νικολόπουλος και Δημήτρης Ζαφειρίου, μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" που εκπονεί ο Σ.Ε.Ν./Junior  Achievement Greece (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) και τη φάση αξιολόγησης, πέρασαν επιτυχώς την εξέταση πιστοποίησης Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων  και κατέκτησαν το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό ESP- Enterpreneurship Skill Pass- Enterpreneurship Skill Pass, το οποίο ανοίγει ορίζοντες στην επιχειρηματική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς έχουν τη δυνατότητα  εγγραφής σε σύλλογο αποφοίτων ατόμων που έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα επιχειρηματικότητας.
Περισσότερα >>

«ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

Τo σχολείο μας την  Παρασκευή   27 Ιουνίου, παρουσίασε στο ανοιχτό  θέατρο «Αλέξης Μινωτής» μια μεγάλη μουσική παράσταση, ένα οδοιπορικό στον εμπνευσμένο ελληνικό  στίχο και μουσική, με τίτλο «Τι είναι αυτό που μας ενώνει». Στα κείμενα και την παρουσίαση της παράστασης ήταν ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χατζηπαύλου.
Περισσότερα >>
«ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ»

Με μια μεγάλη παράσταση αφιέρωμα στην Ελλάδα μας, και με τον τίτλο «Μονάκριβή μου Ελλάδα», την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στο θέατρο «Τέχνη στην πέτρα» του Άλσους Περιστερίου, τα προσχολικά τμήματα του σχολείου μας, γιόρτασαν  το τέλος της σχολικής τους χρονιάς. Τα νηπιάκια  μας (Παιδικός Σταθμός, Προνηπιαγωγείο, Νηπιαγωγείο) καθοδηγούμενα από τις νηπιαγωγούς τους και τη δασκάλα τους της μουσικοκινητικής αγωγής, παρουσίασαν, ξεπερνώντας τους εαυτούς τους,  μια εκπληκτική, γεμάτη λυρισμό παράσταση, αγγίζοντας σταθμούς της ιστoρίας, του πολιτισμού, της τέχνης και της παράδοσής μας.
Περισσότερα >>

Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων Γυμνασίου-Λυκείου

Τις 4 τελευταίες σχολικές χρονιές, η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Action4Green, έχει καθιερώσει το Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων και ο σύντομος απολογισμός που ακολουθεί αποδεικνύει πως πολλά παιδιά έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια:
 
· 2926 είναι τα βιβλία και βοηθήματα που συγκεντρώθηκαν
· 2020 είναι αυτά που αξιοποιήθηκαν από τους μαθητές
· 906 είναι αυτά που κατέληξαν στην ανακύκλωση
 
Διάκριση ομάδας του Σχολείου μας στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Σάββατο 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» συνδιοργανώθηκε από κοινού από το σχολείο μας, τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO HELLAS, τον Δήμο Περιστερίου, τη ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Α.Ε., και την  Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).
Περισσότερα >>
Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης και βοήθειας των μαθητών μας στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, το σχολείου μας σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο EMPLOY, διοργανώνει ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, κ. Κωνσταντίνο Κότιο.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία στο πιλοτικό πρόγραμμα "APTIS for teens" του Βρετανικού Συμβουλίου

Το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο πιλοτικό πρόγραμμα προφορικών και γραπτών εξετάσεων για την Αγγλική Γλώσσα με τίτλο «APTIS for teens». Η εξέταση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24.6.2014 στην αίθουσα υπολογιστών του Γυμνασίου-Λυκείου μας, έγινε εξ ολοκλήρου μέσω υπολογιστή. Με τη συμμετοχή και την ανατροφοδότηση που προσέφεραν οι μαθητές μας, βοήθησαν στη θεμελίωση και διαμόρφωση ενός έγκυρου και φιλικού προς τους μαθητές μικρότερων ηλικιών (12-15 ετών) κατατακτήριου τεστ στην Αγγλική Γλώσσα.
Περισσότερα >>
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ «2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2014»

Σημαντική επιτυχία των μαθητών των Ε΄και ΣΤ' τάξεων του Δημοτικού μας που συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών που διεξήχθη τον Μάιο 2014. Σε όλη την Ελλάδα διακρίθηκαν 300 μαθητές της Ε' τάξης και 300 μαθητές της ΣΤ' τάξης  ως πρωτεύσαντες - ισοβαθμήσαντες.
Περισσότερα >>

« Επιχείρηση προσέλκυσης επικονιαστών,συμμετέχοντας στη διάσωση αυτών αλλά και των φυτών»

Η συμμετοχή των επικονιαστών στην επικονίαση (γονιμοποίηση των λουλουδιών) είναι σημαντικότατη για τη φύση και τον άνθρωπο, γιατί στην προσπάθεια τους για επιβίωση, συμμετέχουν στην ολοκλήρωση του βιολογικού κύκλου των φυτών, ως μεταφορείς της γύρης. Η μείωση των επικονιαστών, κάτι που γίνεται ολοένα γνωστότερο τα τελευταία χρόνια, αποδίδεται στην υπερβολική μελισσοκομία και βόσκηση, στην τσιμεντοποίηση και φυσικά στη χρήση φυτοφαρμάκων. Η έλλειψη επικονιαστών, ωστόσο, συνεπάγεται και φτωχότερο μεσογειακό κήπο, αφού αναπαράγονται λιγότερα είδη ανθέων, καρπών και φρούτων.  Έτσι λοιπόν τα νήπια,στην προσπάθειά τους να τροποποιήσουν λίγο τα δεδομένα έφεραν στο σχολείο από ένα γλαστράκι με ένα φυτό.  Στόχος τους ήταν το φυτό τους να προσελκύει κοντά του όσο περισσότερους επικονιαστές μπορούσε.
Περισσότερα >>

«Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο»

Με μια ιδιαίτερα πρωτότυπη γιορτή που είχε τίτλο «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο»,  σε κείμενο της Διευθύντριας του Δημοτικού μας κας  Κερασώς Βενιζέλου και σκηνοθεσία από τον θεατρολόγο του  σχολείου κ. Γεράσιμο Σπαθή, τα πρωτάκια μας έκλεισαν την πρώτη τους χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα ένα project  για τους κανόνες της υγιεινής διατροφής που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο.
Περισσότερα >>

Ανακυκλώσαμε 1,5 τόνο από ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές και 341 κιλά από μπαταρίες

Το σχολείο μας με τη συνεργασία των φορέων «Ανακύκλωση Συσκευών A.E.» και «Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρκών Στηλών» (ΑΦΗΣ), έχει προμηθευτεί τα τελευταία χρόνια τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για ηλεκτρικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό και για μπαταρίες. Έπειτα από την εξαιρετική ανταπόκριση μαθητών, γονέων και συναδέλφων, συγκεντρώσαμε και ανακυκλώσαμε ηλεκτρονικό υλικό συνολικού βάρους 1,5 τόνου και μπαταρίες συνολικού βάρους 341 κιλών.
Αποτελέσματα Εξετάσεων Γερμανικών

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ενημέρωσουμε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe της γερμανικής γλώσσας για τα διπλώματα Fit 1 και Fit 2 πέτυχαν σε ποσοστό 100% και 97% αντίστοιχα. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις καθηγήτριές τους!
Περισσότερα >>

"Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών"

Τα παιδιά των  Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων συμμετείχαν στο πρόγραμμα της unicef : " Σχολεία  Υπερασπιστές  των Παιδιών" με θέμα: "Λέμε ΟΧΙ στη βία και  την εκμετάλλευση". Τα παιδιά  της Β’ τάξης δημιούργησαν αφίσες, ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έγιναν συγγραφείς,  έγραψαν δικά τους παραμύθια και έφτιαξαν όμορφα βιβλία.
Περισσότερα >>

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις Αγγλικών του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις καθηγήτριές τους!
Περισσότερα >>

Συμμετοχή της Ground Force Project στην έκθεση αυτοκινήτου «Made by Hellas»

Η μαθητική ομάδα του σχολείου μας, Ground Force Project, συμμετέχει με δικό της περίπτερο και ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του διαγωνισμού «F1 in Schools» στη θεματική έκθεση «Made by Hellas» που λειτουργεί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Η ιδιαίτερα αυτή εντυπωσιακή έκθεση αποτελεί μία πρωτοβουλία του ομίλου Χαραγκιώνη και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ (εκπροσώπου της F.I.A) και της ΦΙΛΠΑ (εκπροσώπου της F.I.V.A.). Αποτελεί ένα αφιέρωμα στην ελληνική δημιουργικότητα και καινοτομία στο χώρο της αυτοκίνησης και σας προτρέπουμε όλους να την επισκεφτείτε καθώς ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιουνίου.
Περισσότερα >>
Γιορτή Δ Δημοτικού

Oι μαθητές μας της Δ΄ Δημοτικού στην αποχαιρετιστήρια γιορτή τους παρουσίασαν μια εξαιρετική παράσταση με τίτλο «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη, με οδηγό τον Αριστοφανικό λόγο και  σε διασκευή από το θεατρολόγο του σχολείου   κ. Γεράσιμο Σπαθή.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητή μας στο διαγωνισμό Global Enterprise Project

Ο μαθητής της Α Λυκείου Δημήτρης Ζαφειρίου εκπροσωπεί την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Global Enterprise Project που διεξάγεται στη Μαδρίτη από τις 6 - 8 Μάη. Ευχόμαστε στον Δημήτρη και την υπόλοιπη Ελληνική αποστολή καλή επιτυχία!
Περισσότερα >>

1η θέση για μαθήτριά μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε, πως, η μαθήτρια της ΣΤ τάξης του Σχολείου μας Χαβιαροπούλου Ράνια, κατέλαβε την 1η θέση στα ΚΑΤΑ και την 1η θέση στο KUMITE, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε. Τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα επόμενα πρωταθλήματα!
Περισσότερα >>

Βράβευση μαθητών μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής

Το Σάββατο 15.2.2014 πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών η βράβευση των 50 πρώτων διακριθέντων μαθητών στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής (Απρίλιος 2013) για μαθητές Ε'-ΣΤ' Δημοτικού και Γυμνασίου.
Περισσότερα >>

"Δέκα"

Την Κυριακή 04/05/14, το Αθλητικό - Πολιτιστικό μας Κέντρο ανέβασε τη φετινή μουσικοχορευτική μας παράσταση «Δέκα». Η παράσταση ήταν ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στα δέκααυτά χρόνια και περιελάμβανε ένα ποτ πουρί εντυπωσιακών χορογραφιών από τις παλιότερές μας παραστάσεις.
Περισσότερα >>

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Τη ζωή και το έργο του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη μελέτησαν και προσέγγισαν  οκτώ μαθητές της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν  και να συνομιλήσουν με σημαντικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, λογοτέχνες, ηθοποιούς και δημοσιογράφους, στο μαθητικό συνέδριο «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητή μας στο πρόγραμμα ΕYP

Ο μαθητής της Β ' τάξης του Λυκείου μας, Παναγιώτης Δουδός επελέγη μαζί με 6 ακόμη μαθητές στην 29η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευροκοινοβουλίου Νέων Ελλάδος   και θα λάβει μέρος στην 77η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαικού   Κοινοβουλίου Νέων. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού και οι εργασίες της συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στη Αγγλική γλώσσα.
Περισσότερα >>
Διάκριση μαθητή μας στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος

O μαθητής της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας Βασίλης Βαφειάδης τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο διηγήματος, στην κατηγορία εφήβων, στον 9ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος – Ποίησης εφήβων-ενηλίκων, που διοργάνωσε η Λογοτεχνική - Συγγραφική Ομάδα «Ιδεόπνοον».  Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαϊου 2014, και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης.
Περισσότερα >>

Τα μέλη της GFP ως κριτές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools 2014

Την Παρασκευή 2 & το Σάββατο 3 Μαΐου, τα μέλη της μαθητικής ομάδας Ground Force Project, ως επιστέγασμα της πορείας και των επιτυχιών τους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κλήθηκαν να συμμετέχουν ως κριτές στους Εθνικούς Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools 2014. Πιο συγκεκριμένα:

Ιάσονας Γρηγορόπουλος: Μέλος της επιτροπής που σχετίζεται με τη Μηχανολογική Αξιολόγηση και τον Έλεγχο των Τεχνικών Χαρακτηριστικών των αμαξιδίων
Νίκος Μεϊμέτης: Μέλος της επιτροπής που σχετίζεται με τη Μηχανολογική Αξιολόγηση και τον Έλεγχο των Τεχνικών Χαρακτηριστικών των αμαξιδίων
Νατάσσα Ανδριτσάκη: Μέλος των επιτροπών αξιολόγησης για τα Χαρτοφυλάκια, το Marketing, τα Εκθεσιακά Περίπτερα και τις Προφορικές Παρουσιάσεις
Γρηγόρης Νικολόπουλος: Μέλος των επιτροπών αξιολόγησης για τα βραβεία Καλύτερης Χρήσης Social Media, Καλύτερης Ιστοσελίδας και Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου
Περισσότερα >>
Επιλογή μαθητή μας ως τακτικού μέλους της "Βουλής των Εφήβων"

Ο μαθητής της Β' Λυκείου του σχολείου μας, Ανδρέας Παπάζογλου, επελέγη ως τακτικό μέλος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» και θα λάβει μέρος στις εργασίες της Βουλής που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2014. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13.087 μαθητές από 1.004 σχολεία (919 σχολεία από την Ελλάδα, 64 από την Κύπρο και 21 ελληνικά σχολεία του απόδημου Ελληνισμού) για να εκλεγούν 300 αντιπρόσωποι. Στη διαδικασία επιλογής πήραν μέρος εκτός από τον Ανδρέα που επελέγη και οι συμμαθητές του από τη Β' Λυκείου, Κάπου Σήλια, Λώλος Νίκος, Μεϊμέτη Εύη, Παλλιγκίνης Δημήτρης, Παπαδήμα Τζωρτζίνα, Σωτηροπούλου Σοφία και όλοι μαζί δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο με θέμα τη σχολική βία προκειμένου να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους.

Reunion 2014

Tην Παρασκευή 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από τους αποφοίτους μας το 11Ο  Reunion  του σχολείου μας. Μια βραδιά στην οποία οι «μαθητές» μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με συμμαθητές και καθηγητές τους ενδυναμώνοντας τους δεσμούς φιλίας και αλληλοϋποστήριξης που ενώνουν τα μέλη της οικογένειας του σχολείου μας.
Περισσότερα >>

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τετάρτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 7η κατά σειρά «Ημέρα Σταδιοδρομίας», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και αφορά τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου. Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε 2 παράλληλους κύκλους συναντήσεων, περιελάμβανε συνολικά 12 κατηγορίες συναφών επαγγελμάτων και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν ανάμεσα σε 35 διαφορετικούς εκπροσώπους εταιρειών & φορέων της αγοράς εργασίας.
Η Ώρα της Γης 2014 – Ενημέρωση πολιτών στον πεζόδρομο του Περιστερίου από τις 2 περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, εθελοντές από τις περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου μας, ΧλωροΦίλοι και Action4Green, ενημέρωσαν πολίτες και μοίρασαν προσκλήσεις καλώντας τους να συμμετέχουν στην παγκόσμια δράση του WWF με τίτλο «Earth Hour» (Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:30-21:30).
Περισσότερα >>
Σημαντική διάκριση σε διαγωνισμό ερμηνευτικής ανάγνωσης

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ψυχικού – Αθηνών με θέμα την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Οι μαθητές μας που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: Κάπου Βασιλική, Σόλια - Αποκίδου Ερατώ, Παπαθανασίου Τζωρτζίνα, Παναγιωτοπούλου Τίνα, Τσανάκα Μαντώ και Τόλης Θωμάς.
Περισσότερα >>

Εικονική επιχείρηση «talirofonias.gr»

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας πήρε μέρος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης εικονικής μαθητικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens και διοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.  Η φετινή εικονική επιχείρηση ονομαζόταν «talirofonias.gr » και ως αντικείμενο είχε τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας  που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές.
Περισσότερα >>

Πρόκριση μαθητών μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Αρχιμήδης»

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τρεις μαθητές μας διακρίθηκαν στον 74ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, «ο Αρχιμήδης».
Περισσότερα >>
Διαδραστική Παρέμβαση Πρόληψης για το φαινόμενο του εκφοβισμού από το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ο ψυχολόγος Στέφανος Αλεβίζος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε Διαδραστική Παρέμβαση Πρόληψης για το φαινόμενο του εκφοβισμού σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α' Λυκείου των Εκπαιδευτήριων μας.
Περισσότερα >>

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Δυναμική παρουσία του Σχολείου μας στο 4ο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και Βράβευση Μαθητών μας για τη συμμετοχή τους στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Το σχολείο μας συμμετείχε δυναμικά στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (ΠΜΔΕΚ), με συμμετοχές και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) του διαγωνισμού και τους μαθητές μας του Λυκείου να βραβεύονται με ειδικό έπαινο!
Περισσότερα >>

Σημαντική διάκριση της ομάδας Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας σε αγωνα debate μέσω skype

Πρώτα σε βαθμολογία  ανάμεσα σε 16 σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με τη δυνατότητα  πρόκρισης στον επόμενο γύρο αναδείχθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Σ.Αυγουλέα-Λιναρδάτου που συμμετείχαν στην Α' φάση του διαγωνισμού ACSTAC 2014 στην κατηγορία debate (ρητορικοί αγώνες) που πραγματοποιήθηκε μέσω skype. Το ACSTAC 2014 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society).
Περισσότερα >>

Ανάπτυξη δεξιοτήτων - Το κλειδί για μία επιτυχημένη καριέρα

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία στην αγγλική γλώσσα από τον Πρώην Πρύτανη και Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Hertfordshire Sir Tim Wilson με τίτλο:

«Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Το κλειδί για μία επιτυχημένη καριέρα».

2η διάκριση από τη Μαρία Πρωτοπαπά στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Η μαθήτρια της Α' Δημοτικού του σχολείου μας, Μαρία Πρωτοπαπά, βραβεύθηκε για 2η φορά στο μηνιαίο διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας που διεξάγει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Η ζωγραφιά της Μαρίας επιλέχτηκε μέσα στις 5 καλύτερες του μήνα Οκτωβρίου (2η θέση) από όλον τον κόσμο και είχε τον τίτλο «Η Μαρία και ο Αντώνης κοιτάζουν για πρώτη φορά στον ουρανό τη μικρή και τη μεγάλη Άρκτο». Την ανάρτηση που έγινε για το τους νικητές του διαγωνισμού μπορείτε να τη δείτε εδώ.
 
«Μαθησιακές Δυσκολίες: Αδιαφορία για το σχολείο ή Πραγματικό Πρόβλημα;»

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου, Διευθύντρια της νευρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με θέμα :   «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αδιαφορία για το σχολείο ή Πραγματικό Πρόβλημα;»
Περισσότερα >>

1η θέση για το Σχολείο μας στον 1ο πανελλήνιο μαθητικό-φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας κατέκτησε την 1η θέση στον 1ο πανελλήνιο μαθητικό-φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια» με θέμα την οδική ασφάλεια. Το σχολείο μας, συμμετείχε στην κατηγορία «Video - clip» μαθητών δημοτικού-γυμνασίου» (ηλικίες 15 ετών και κάτω) και εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια Πρωτοπαπά Μαρία της Α΄ Δημοτικού του τμήματος Α1. Το video - clip της επιλέχτηκε από την κεντρική επιτροπή ως το καλύτερο στην κατηγορία που συμμετείχε. Στο link που ακολουθεί  http://www.polentaspark.gr/ μπορείτε να δείτε την τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την κριτική επιτροπή. Η βράβευση των νικητών με ειδικό έπαινο, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης την 18.11.2013, ημέρα Δευτέρα κι ώρα 12.00 μεσημβρινή.
Περισσότερα >>

Επιμορφωτική επίσκεψη Παιδικού Σταθμού και Προνηπιαγωγείου στο θέατρο REX

Την Τετάρτη 23-10-2013 ο Παιδικός σταθμός και το Προνηπιαγωγείο μας παρακολούθησαν το έργο «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα », από την παιδική σκηνή «Κατίνα Παξινού» . Ήταν μια ολοζώντανη παράσταση που άγγιζε τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους θεατές.
Περισσότερα >>

Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πως θα ζήσω με το διαδίκτυο;»,  τον Καθηγητή του Ε.Μ.Π.  κ. Μιχάλη Βαφόπουλο.  Καθώς το Διαδίκτυο βρίσκεται παντού, στα χέρια των παιδιών, των φίλων, δασκάλων και συνεργατών, ο κ. Βαφόπουλος παρουσίασε  διεξοδικά την ύπαρξη αυτού του πολυεργαλείου στη ζωή μας, από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, δείχνοντας παράλληλα τους κινδύνους και τα ευεργετήματα  από την πιθανή χρήση ή κατάχρηση και ορίζοντας ένα πλαίσιο υγιούς συμβίωσης για γονείς, μαθητές και δασκάλους.

Δείτε την παρουσίαση


Περισσότερα >>

Διάκριση μαθητή μας σε διαγωνισμό αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η Δ' τάξη του Δημοτικού μας συμμετείχε στο διαγωνισμό αφίσας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα  του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  και ο μαθητής του Δ1 Καρπούζος Γιώργος ήταν ένας από τους νικητές , ο οποίος κέρδισε δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο στις 19 Οκτωβρίου.
Περισσότερα >>

Η GFP συνεπής στο ραντεβού της με τη UNICEF – Τα Εκπαιδευτήριά μας ως «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών»

Σε συνέχεια της πρόκρισης για δεύτερη συνεχή χρονιά στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools, τα μέλη της μαθητικής ομάδας Ground Force Project του σχολείου μας, επισκέφθηκαν την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν ξεκινήσει από πέρυσι. Επιπλέον, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα συνεχίσουν να έχουν στην επίσημη εμφάνιση της ομάδας το λογότυπο της UNICEF, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στην προβολή του ανθρωπιστικού έργου του φορέα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Διάκριση μαθήτριάς μας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος – European Space Agency (ESA) διεξάγει μηνιαίο διαγωνισμού καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέματα σχετικά με τον τομέα του Διαστήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές από όλον τον κόσμο ηλικίας έως και 14 ετών.
Περισσότερα >>

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ «1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2013»

Σημαντική επιτυχία των μαθητών των Ε΄και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού μας που συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών που διεξήχθη τον Απρίλιο 2013. Σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν 1646 μαθητές για την Ε’ τάξη  και διακρίθηκαν ως πρωτεύσαντες-ισοβαθμήσαντες 314  και 1576 μαθητές για τη ΣΤ’ τάξη και διακρίθηκαν ως πρωτεύσαντες-ισοβαθμήσαντες 317.
Περισσότερα >>

Εξετάσεις Γερμανικών Fit 1 - Fit 2

Με πολύ μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe της γερμανικής γλώσσας για τα διπλώματα Fit 1 και Fit 2 πέτυχαν σε ποσοστό 100% και 96% αντίστοιχα. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις καθηγήτριες τους!
Περισσότερα >>
Υποτροφίες μαθητών μας

Οι υπότροφοι μαθητές που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο Διαγωνισμό Υποτροφιών που διενεργείται ανάμεσα στους αριστούχους αποφοίτους μαθητές της Έκτης Δημοτικού είναι οι:  Χριστοφορίδης Νικόλαος, Λώλου Ελένη και Κοτζοχάμπος Νικηφόρος. 
Περισσότερα >>

Οι επιτυχίες συνεχίζονται για το σχολείο μας

Διάκριση στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας

Ο μαθητής της Θετικής Κατεύθυνσης της Β' Λυκείου, Μανώλης Δικαιάκος, συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας, κατακτώντας την 24η θέση μεταξύ του συνόλου των μαθητών που διαγωνίστηκαν από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες εξετάζονται σε υψηλού επιπέδου θέματα από την ύλη της Χημείας των τάξεων Α΄ & Β΄ Λυκείου και ο μαθητής μας κατάφερε να συμπεριληφθεί στην ομάδα των επιτυχόντων με τις υψηλότερες βαθμολογίες.


Περισσότερα >>

Εξετάσεις ECDL 2013

Την Τρίτη 18/06/2013 έγιναν στο σχολείο μας οι εξετάσεις ECDL. Εξετάστηκαν συνολικά 49 μαθητές σε 69 ενότητες. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ήταν 91.3%!
Περισσότερα >>

Διακρίσεις στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής

Ο μαθητής Σάββας Παπαμακάριος κατέκτησε την 11η θέση μεταξύ των μαθητών Γυμνασίου που έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και μαζί με τους υπόλοιπους 29 διακριθέντες από όλη την Ελλάδα θα βραβευθεί σε ειδική εκδήλωση. Στον ίδιο διαγωνισμό, για τους μαθητές της Α' Λυκείου, οι Δημήτρης Γούναρης και Γιώργος Φραγκουδάκης συμπεριελήφθησαν στους 100 καλύτερους από όλη την Ελλάδα.

Διακρίσεις μαθητών μας στον 7ο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας, «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε τους επιτυχόντες μαθητές μας στον 7ο  διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ». Ο διαγωνισμός έγινε στις 5 Απριλίου 2013 και πήραν μέρος μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων του Δημοτικού μας (σχολικό έτος 2012-2013). Η βράβευση των παιδιών από τη Μαθηματική Εταιρεία έγινε την Κυριακή 9.6.2013  στην Αίθουσα του Κ.Υ.ΒΕ. (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι), ώρα 11.00 π.μ.
Περισσότερα >>

Στην 3η θέση Πανελλαδικά το βίντεο των μαθητών μας "ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

Tην Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, σε ξεχωριστή τελετή που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Kινηματογραφικό Εργαστήρι του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου βραβεύτηκε για την κατάκτηση της 3ης θέσης ανάμεσα σε 52 ελληνικές συμμετοχές, στο μαθητικό διαγωνισμό «Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε εσάς!», τον περασμένο Μάιο. Ο διαγωνισμός διενεργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Energy Bits-Young people and media for a low energy footprint».
Περισσότερα >>
Εξαιρετική επιτυχία των μαθητών μας, στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό

90 μαθητές του δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου μας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό "Καγκουρό" και (με βάση τη σχετική στατιστική επεξεργασία) το σχολείο μας (ανάμεσα σε  περίπου 550 σχολεία από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό) κατέλαβε:

την 1η θέση σε Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄Αθήνας, Δυτική Αττική και Πειραιά και τη 2η θέση σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε τη λίστα με τα ονόματα των μαθητών μας 
Περισσότερα >>

Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τη διανομή τροφίμων «χέρι με χέρι» σε 60 οικογένειες απόρων

Την Τετάρτη 24 Απριλίου αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου μας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για να διανείμει σε οικογένειες απόρων τρόφιμα αξίας 1318 ευρώ. Το ποσό συγκεντρώθηκε κατόπιν λαχειοφόρου αγοράς κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές μας έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Περισσότερα >>

"H θάλασσα, η πόλη μου και εγώ"

Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius 2012-13 " H  θάλασσα, η πόλη μου και εγώ", 4 μαθήτριές μας από την Α Λυκείου και  2 καθηγήτριές μας ταξίδεψαν στην Νάπολη της Ιταλίας. Ακολουθούν σχόλια των μαθητριών μας για τις δύο πρώτες ημέρες του ταξιδιού.
Περισσότερα >>

1ο σε επιτυχίες στο Διαγωνισμό Λυσίας βγήκε το σχολείο μας σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική

Ο 17ος σχολικός διαγωνισμός ΛΥΣΙΑΣ έληξε με επιτυχία και το σχολείο μας ήρθε 1ο σε επιτυχίες σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική. Στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου 2013, προκρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές μας:

Γυμνάσιο

Πατσαντζόπουλος Κωνσταντίνος

Μανταλόβας Δημήτρης

Μαχαιράς Νικόλαος
Περισσότερα >>

Σημαντική διάκριση μαθητών μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης - Διηγήματος

Οι μαθητές: Ζωγράφου Ελένη (Γ΄Γυμνασίου), Τόλης Θωμάς (Α΄Λυκείου), Θεοδώρου Κωνσταντίνος (Α΄Λυκείου), Βλαζάκης Άγγελος (Γ΄Λυκείου), Δεμερτζής Αλέξανδρος (Γ΄Λυκείου) και Παπουτσάκης Δημήτρης (Γ΄Λυκείου) συμμετείχαν με ποιήματα στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης - Διηγήματος, που προκηρύχθηκε από τον Μορφωτικό όμιλο Πετρούπολης. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 90 σχολεία και 600 μαθητές από όλη την Ελλάδα!  
Περισσότερα >>

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στον Παιδικό Σταθμό

Τα παιδιά του Παιδικού μας Σταθμού την Παρασκευή 22-3-2013 έκαναν μια όμορφη γιορτούλα με αφορμή τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Ντυμένα τσολιαδάκια και ελληνοπούλες, με στολές φτιαγμένες από τις νηπιαγωγούς τους, παρέλασαν, διάβασαν ποιήματα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν.
Περισσότερα >>

Βράβευση της ομάδας X - RAY BONE του Σχολείου μας

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα - Λιναρδάτου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης εικονικής μαθητικής επιχείρησης. Η μαθητική εταιρεία που εκπροσώπησε φέτος το σχολείο μας ονομαζόταν X - RAY BONE και είχε ως αντικείμενο τη δημιουργία προϊόντων όπως mousepad, κάδρα, φωτιστικά κ.α. από ανακυκλωμένο ακτινογραφικό φιλμ.
Περισσότερα >>

Αναμνήσεις της αποφοίτου του Σχολείου μας κας Νεκταρίας Ευσταθιάδου - Αντιδημάρχου Περιστερίου

"Αγαπημένο μου σχολείο,

Φέτος έγινα 50 χρονών.
Την ημέρα των γεννεθλίων μου - τώρα όσο θυμάμαι ακόμα-, έκανα μια λίστα με ό,τι υπήρξε πολύ σημαντικό στη ζωή μου, καλό και κακό. Κατάλαβα ότι η ζωή ήταν πολύ γενναιόδωρη μαζί μου.
Δύο γεμάτες σελίδες τα καλά, και μόνο μισή τα κακά....
Στις πρώτες σειρές, της πρώτης σελίδας των "καλών", έγραψα "ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ, ΑΥΓΟΥΛΕΑ".
Περισσότερα >>
Κορυφαία μαθηματική επιτυχία για το σχολείο μας στον 73ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ο Θαλής - 2013»

Με βάση τον αριθμό των επιτυχόντων μαθητών, το σχολείο μας (Γυμνάσιο – Λύκειο) (ανάμεσα σε περίπου 600 σχολεία που συμμετείχαν) έλαβε στον 73ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  «Ο Θαλής - 2013»  :

 
·        την θέση στην Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Δυτική Αττική και Πειραιά
·        την  θέση στην Αττική
·        την θέση Πανελλαδικώς
Περισσότερα >>
Διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού μας στον 6ο διαγωνισμό της Μαθηματικής εταιρείας "Παιχνίδι και Μαθηματικά - Μικρός Ευκλείδης"

Κάθε χρόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε' και ΣΤ'  τάξεων του Δημοτικού μας συμμετέχουν στον μαθηματικό διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».
Περισσότερα >>

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ UNICEF ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Το τμήμα Δ3 (2011-2012) απέσπασε το 3ο βραβείο παραμυθιού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 500 σχολεία  και  12.500 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα , καθώς και από σχολεία της ομογένειας.
Περισσότερα >>

Μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUROSCOLA και συμμετοχή μαθήτριάς μας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Στρασβούργο

Η μαθήτρια της Β' Λυκείου, Κοκκινίδη Λυδία, η οποία έλαβε μέροςστον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έκθεσης με θέμα: «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων της Δ.Ε. Γ' Αθήνας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο μαθητής της Β' Λυκείου Ξιφαράς Νικόλαος-Χρήστος κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα στους αναπληρωματικούς.
 
Η διάκριση στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Euroscola», έδωσε στην μαθήτρια Κοκκινίδη Λυδία το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας μαζί με άλλα 23 παιδιά από όλη την Αττική στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί  στις 12 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
 
Cambridge Prep Experience

Όταν πέρασα την πύλη του Peterhouse College για πρώτη φορά, ήξερα ότι αυτές οι τέσσερις εβδομάδες θα σημάδευαν τη ζωή μου. Στα πιο τρελά μου όνειρα δεν τολμούσα να φανταστώ, ότι  θα ζούσα για λίγο στο Κολλέγιο από το οποίο αποφοίτησαν ο Kelvin και ο Washington, και ότι θα παρακολουθούσα θερινό σχολείο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, από το οποίο αποφοίτησαν 84 Νομπελίστες. Φτάνοντας στο Peterhouse πήραμε το πληροφοριακό υλικό, καθώς και ένα επίσημο τετράδιο του Πανεπιστημίου και γνωριστήκαμε οι teens μεταξύ μας.
Περισσότερα >>

100% επιτυχία στις εξετάσεις CIBU

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, κέντρο επιμόρφωσης και πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά - και με απόλυτη επιτυχία -  τη διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης δασκάλων και καθηγητών στη χρήση του Διαδραστικού Πίνακα. Εκπαιδευτικοί, τόσο από τη ΣΣΑΛ όσο και από άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, αφού ολοκλήρωσαν τον 16ωρο κύκλο εκπαιδεύσεων, συμμετείχαν στις εξετάσεις για την απόκτηση του αναγνωρισμένου πιστοποιητικού CIBU: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ με ποσοστό επιτυχίας 100%!
Περισσότερα >>

Σημαντικές διακρίσεις στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, το σχολείο μας κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία και την 7η θέση πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής της Γ' Λυκείου Νίκος Άτλας, έλαβε την 7η θέση στην γενική κατάταξη και θα συμμετάσχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο CAMP του διαγωνισμού για τη σύσταση των Εθνικών Ομάδων της Πληροφορικής. Επίσης, ο μαθητής της Β' Γυμνασίου Μάριος Παληγιάννης, συμμετέχοντας για 1η χρονιά στον διαγωνισμό, έλαβε την 11η θέση στην κατάταξη των Γυμνασίων και για μία μόνο θέση έχασε την ευκαιρία συμμετοχής στο CAMP.
 
Θερμά συγχαρητήρια στους δύο μαθητές μας καθώς και στον καθηγητή πληροφορικής Νίκο Ξένο που τους προετοίμασε.
Comenius 2011-13 «Η θάλασσα, η πόλη μου κι εγώ»

Tο διάστημα 2 με 7 Mαϊου 2012, τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου φιλοξένησαν τις μαθητικές αποστολές έξι ευρωπαϊκών χωρών, της Δανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, και της Σουηδίας, δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 2011-13 «Η θάλασσα, η πόλη μου κι εγώ».
Περισσότερα >>

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ. ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ ΘΑ ΟΔΗΓΩ» ΥΠΔΒΜΘ - EduCartoon

Τα έργα δύο  μαθητριών του σχολείου μας της Μαριάννας Δέδε από το Δημοτικό και της Μυρτώς Μπογιατζή από το Γυμνάσιο,  διακρίθηκαν ανάμεσα στα πρώτα δεκαέξι που βραβεύθηκαν με έπαινο, καθώς ξεχώρισαν ανάμεσα σε 4500 χιλιάδες ατομικά και ομαδικά έργα που υποβλήθηκαν από 357 σχολεία της ελληνικής επικράτειας στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου οδικής ασφάλειας  «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ», που διοργανώθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σερρών και την επιστημονική  ομάδα EduCartoon υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ.
Περισσότερα >>

Τεράστια επιτυχία του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" (Μάρτιος-2012)

Τεράστια επιτυχία του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" (Μάρτιος-2012)!
Δεύτεροι σε όλη την Ελλάδα!
Περισσότερα >>
Βράβευση του μαθητή Θωμά Τόλη στον διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας  σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου, Θωμάς Τόλης, απέσπασε έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό βίντεο περιβαλλοντικού περιεχομένου, για το έργο με τίτλο: «Η Σιωπή».


Περισσότερα >>

Υποτροφία μαθήτριάς μας

H μαθήτριά μας της Γ Γυμνασίου Πηνελόπη Μάγειρα κέρδισε υποτροφία για τα πρόγραμματα  «Science for the Future» και « Disease and Disaster», που οργανώνει το Πανεπιστήμιο του Cambridge από τις 7/7/2012 έως τις 2/8/2012.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητών μας στην 25η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μαθητές μας από την Α και Β Λυκείου συμμετείχαν στην 25η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που φέτος είχε συμμετοχές από 57 Λύκεια από όλη την Αττική και διεξήχθη στις 7-9 Απριλίου.
Περισσότερα >>

Διακρίσεις μαθητών μας στον 16ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό "Λυσίας"

Στις 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο 16ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Λυσίας. Από το σχολείο μας, 11 μαθητές διακρίθηκαν και προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28/04/2012 στα ειδικά πιστοποιημένα κέντρα Λυσία.
Περισσότερα >>

Συμμετοχή μαθητών μας στην 15η ετήσια σύνοδο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών Αθήνας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα παιδιά μας συμμετείχαν στην 15η ετήσια σύνοδο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών Αθήνας, εκπροσωπώντας το Μεξικό και τη Δημοκρατία της Ακτής του Ελεφαντοστού. Το AMUN είναι ένα τριήμερο συνέδριο που αποτελεί προσομοίωση των εργασιών των Ηνωμένων Εθνών. Σ' αυτό συμμετέχουν μαθητές Λυκείου εκπροσωπώντας  μια χώρα ή έναν οργανισμό σε διάφορα φόρουμ του ΟΗΕ.
Περισσότερα >>

Εκπαιδευτικό ταξίδι στο CERN


Περισσότερα >>

Μεγάλη διάκριση της ομάδας Αντιλογίας-Επιχειρηματολογίας

Πρώτη στον προημιτελικό γύρο (σε πανελλαδικό επίπεδο) και μέσα στις 4 καλύτερες σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδείχθηκε η Ομάδα Αντιλογίας-Επιχειρηματολογίας των Εκπαιδευτηρίων μας στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2012, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στους οποίους έλαβαν φέτος 600 μαθητές από 88 σχολεία από Αττική, Θράκη, Κρήτη, Μακεδονία και Φωκίδα.
Περισσότερα >>

Project των μαθητών της ΣΤ Δημοτικού με θέμα: "Η Διαφορετικότητα"


Περισσότερα >>

Βράβευση μαθητών μας

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ώρα 11.00 π.μ.), η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βράβευσε τρεις μαθητές του σχολείου μας για τη διάκρισή τους στον 72ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "ο Ευκλείδης".
Περισσότερα >>

Τεράστια Επιτυχία -"Ρεκόρ" για το σχολείο μας στον 72ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "ο Θαλής" - Ονόματα των επιτυχόντων μαθητών μας

Με βάση τον αριθμό των επιτυχόντων μαθητών, το σχολείο μας (Γυμνάσιο-Λύκειο) (ανάμεσα σε περίπου 600 σχολεία που συμμετείχαν) έλαβε:

.       την  θέση στην Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Δυτική Αττική και Πειραιά,
.       την  θέση στην Αττική,
.       την 7η θέση Πανελλαδικώς.
Περισσότερα >>
Βράβευση μαθητών του δημοτικού μας

Την Κυριακή 11.12.2011 έγινε η βράβευση των 35 επιτυχόντων μαθητών των Ε΄και Στ’ τάξεων του Δημοτικού (Σχολ. Έτος 2010-2011) στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Η τελετή έγινε στο αμφιθέατρο Καραθεοδωρή ,στο Μαθηματικό τμήμα της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και τα παιδιά μας βράβευσε ο πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού, κ.Δημάκος.
Περισσότερα >>
Επίσκεψη του Διευθυντή του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Διευθυντής του Ελληνικού δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (http://www.csrhellas.gr/) κος Δημήτρης Παπαδόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί η μαθητική εικονική επιχείρηση του σχολείου μας (φέτος έχει την ονομασία A.R. & BI) για τις αρχές και τις αξίες της έννοιας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς και για τις δράσεις του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.


Περισσότερα >>

2ο Βραβείο για το Σχολείο μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων

Το 2ο βραβείο απέσπασε το σχολείο μας (ανάμεσα σε 55 συμμέτοχες) στον πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων που διεξήχθη το Σάββατο 26/11/2011 στις εγκαταστάσεις της ελληνογερμανικής αγωγής , με τη συνεργασία του τμήματος χημείας του πανεπιστήμιου Αθηνών και της ένωσης ελλήνων χημικών. Το 2011 είναι διεθνές έτος χημείας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  για τη διάκριση αυτή.
Διάκριση μαθήτριας του Δημοτικού μας στον 10ο πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού Kid's fun

Η μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού μας ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ διακρίθηκε στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Παραμυθιού που διοργάνωσε το μηνιαίο οικογενειακό περιοδικό   KID’S FUN, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους γράφοντας το δικό τους παραμύθι.
Περισσότερα >>
1ο βραβείο στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ-100 χρόνια ιστορίας»

Η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού μας, Θωμά Κασσάνδρα, απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με θέμα « Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ - 100 χρόνια ιστορίας». Η βράβευση της μαθήτριας θα γίνει σε επίσημη τελετή το Δεκέμβριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί και το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1500€.
Περισσότερα >>
Μεγάλη τιμητική διάκριση μαθητή μας στο 7ο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης

Ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Παπουτσάκης Δημήτρης συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Ποίησης που διοργάνωσε η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Το ποίημά του "Προσμένοντας την αγάπη"  βραβεύτηκε και έχει συμπεριληφθεί σε Ποιητική Ανθολογία από τις Εκδόσεις Μαίανδρος.
Περισσότερα >>
Μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUROSCOLA - Συμμετοχή στο συνέδριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, Μπουμπούλης Παναγιώτης και Μελέτση Σταυρούλα, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα: «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων της Δ.Ε. Γ' Αθήνας. Η διάκριση στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Euroscola», έδωσε στους δύο μαθητές το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας μαζί με άλλα 22 παιδιά από όλη την Αττική στο Συνέδριο που διεξήχθη στις 1, 2 και 3 Οκτωβρίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Περισσότερα >>
Βράβευση μαθήτριάς μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής

H μαθήτριά μας  ΜΑΓΕΙΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ  βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  στον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργάνωσε η εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και κατέλαβε την 6η θέση πανελλαδικά λαμβάνοντας τιμητικό έπαινο.
Περισσότερα >>
Σημαντική Διάκριση στο Διαγωνισμό «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2011»

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, η εικονική μαθητική επιχείρηση του Σχολείου μας, «Chip to Chip», συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2011» που διοργάνωσε στο εκθεσιακό κέντρο Athens Information Technology, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Η επιχείρηση του σχολείου μας, η οποία αποτελεί μία εταιρία κατασκευής οικολογικών κοσμημάτων από ανακυκλωμένα κυκλώματα  Η/Υ με τον τίτλο «chip4U», κατετάγη 4η σε σύνολο 65 σχολείων και 1.100 μαθητών που διαγωνίστηκαν από όλη την Ελλάδα, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το βραβείο για το καλύτερο περίπτερο ήδη από την 1η φάση του διαγωνισμού. Οι διακρίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές αν λάβουμε υπόψη ότι το σχολείο μας συμμετείχε για 1η φορά στον εν λόγω θεσμό.
Περισσότερα >>
Διάκριση μαθήτριας στον αγγλικό γραπτό διαγωνισμό GAWF “Once upon an animal”

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στον αγγλικό διαγωνισμό του GAWF (EΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΩΝ), «Once upon an animal», η μαθήτρια του Ε1 Ράλλη Κωνσταντίνα διακρίθηκε και θα παραλάβει τιμητικό δίπλωμα σε επίσημη εκδήλωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.
Περισσότερα >>
Πρώτοι σε όλη την Ελλάδα!

Με βάση το πλήθος των διακριθέντων μαθητών μας, το σχολείο μας κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ όλων των σχολείων της Ελλάδας που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" (Μάρτιος 2011).

Συγχαρητήρια στους μαθητές, γονείς και στους καθηγητές μας!
Περισσότερα >>

Σημαντική διάκριση των μαθητών του Σχολείου μας σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Σημαντική διάκριση απέσπασαν τρεις μαθητές του Σχολείου μας στον τρίτο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή, με θέμα: «Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της Ιστορίας;»  Συγκεκριμένα, οι μαθητές Μανώλης Δικαιάκος («Μια ασύλληπτη κλοπή»), Ανδρέας Χωράκης («Μαρμαρόσκονη») και Νικόλαος Ξιφαράς («Το ερώτημα»)
Περισσότερα >>
Ο μαθητής μας της Β΄ Λυκείου Λώλος Θάνος στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο μαθητής μας της Β΄ Λυκείου Λώλος Θάνος, μετά από μία μακράς διάρκειας προετοιμασία στην οποία βρήκε αρωγό και εμψυχωτή το μαθηματικό μας κ. Πρεζάνη, ακολούθησε μία πορεία επιτυχιών στα διάφορα στάδια των διαγωνισμών της ΕΜΕ και κατάφερε να είναι ένας από τους 12 επιτυχόντες μαθητές που Πανελλαδικά αποτελούν την Εθνική Ομάδα Μαθηματικών της ΕΜΕ (6 τακτικά και 6 αναπληρωματικά μέλη).
Περισσότερα >>
Σημαντικές συμμετοχές των μαθητών του Σχολείου μας σε διαγωνισμούς Έκθεσης και Λογοτεχνίας

  • Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Αλεξανδράκη Ακριβή (ΧΓ3), Κεφάλας Γιώργος (ΧΓ3), Κρητικός Γιώργος (ΧΓ2), Μιχαηλίδης Μάριος (ΧΓ1), Παπακυριακού Δημήτρης (ΧΓ1) και Τραγουδάρα Ναταλία (ΧΓ4) συμμετείχαν στον 30ό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (Ε.Η.Σ.) με γενικό θέμα «Εθελοντισμός και Κοινωνική Αλληλεγγύη», που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών.
    Περισσότερα >>
Επιτυχία μαθητών μας στον 15ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ

8 μαθητές του σχολείου μας προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού ΛΥΣΙΑΣ σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις.
Τα ονόματα των παιδιών που προκρίθηκαν ανά τάξη είναι σε αλφαβητική σειρά τα εξής:
Α' Γυμνασίου: Βρέλλος Ανδρέας, Σταθακοπούλου Καλλιόπη.
Β΄ Γυμνασίου: Ανδριτσάκη Αναστασία, Κάτρης Δημήτριος, Μάγειρα Πηνελόπη, Νέλιος Παναγιώτης.
Γ' Γυμνασίου: Ζαφείρη Μαριάννα.
Β΄ Λυκείου: Ιατρίδου Δανάη.
Περισσότερα >>
Πολύ μεγάλη επιτυχία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής

Ο μαθητής της Β' Λυκείου, Νικόλαος Άτλας, πέρασε με επιτυχία από την 3η και τελική φάση του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πληροφορικής και συγκαταλέγεται πλέον στους 12 μαθητές από όλη την Ελλάδα που θέτουν υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Βαλκανική και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής μας σημείωσε την 5η καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους μαθητές του Λυκείου και απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο πενθήμερο προπαρασκευαστικό camp μέσω του οποίου θα γίνει η τελική επιλογή των μελών της Εθνικής Ομάδας.
Περισσότερα >>

 

 

 

 

 

 

 
Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα Λιναρδάτου Ανάπτυξη web site OptiMedia Interactive Systems