logo 70

Menu

DSC 0391Μια μεγάλη μαθητική γιορτή αθλητισμού, οι αγώνες ανώμαλου δρόμου διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στο πλαίσιο των αθλητικών συναντήσεων των ιδιωτικών σχολείων Α.Σ.Ι.Σ. για κορίτσια και αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο μοναδικής ομορφιάς οικοσύστημα του Πάρκου περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό καταχειροκροτούμενα από το κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες, πετυχαίνοντας τους καλύτερους χρόνους από κάθε άλλη φορά! Ο μαθητής μας Καραγιάννης Κωνσταντίνος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του, ενώ οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου και οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου την τρίτη θέση στο ομαδικό.

Περισσότερα...

IMG 1370Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι ο μαθητής της Γ΄Λυκείου του σχολείου μας, Ιάσονας Παπακωνσταντίνου, βραβεύτηκε την Παρασκευή 15 φεβρουαρίου από την Ένωση Ελλήνων Χημικών, καθώς κατέλαβε την 6η θέση Πανελλαδικώς στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2018. Ήταν μια βραδιά με εξαίρετες παρουσίες από τον χώρο της Χημείας, με πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω των 3 χάλκινων μεταλλίων που απέσπασε η ομάδα Ελλήνων μαθητών στην 50η Ολυμπιαδα Χημείας που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα και στην Μπρατισλάβα από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου του 2018.

Περισσότερα...

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι εννέα μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Ευκλείδης 2019» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Το σχολείο μας (με βάση το πλήθος των διακριθέντων μαθητών) βρέθηκε στα επτά πρώτα σχολεία της Ελλάδας και στην πρώτη θέση στην Α΄ και Γ΄ Αθήνας, στον Πειραιά, στην Ανατολική και Δυτική Αττική (ανάμεσα σε περίπου 1150 σχολεία που συμμετείχαν).

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 13.02.2019 στις 18.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 5η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων για Εφήβους, με θέμα: «Το άγχος στην εφηβεία». Ομιλήτρια θα είναι η κα Τζίλα Ευθαλία, παιδοψυχίατρος, MSc, Θεραπεύτρια Οικογένειας - Ζεύγους.
Τα περισσότερα παιδιά βιώνουν άγχος κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. Το άγχος αυτό μπορεί να είναι λειτουργικό ή παθολογικό. Ειδικότερα το άγχος είναι ένα λειτουργικό συναίσθημα που διευκολύνει και προειδοποιεί το άτομο στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Όταν όμως είναι επίμονο, βιώνεται σε υπερβολική ένταση και είναι δυσανάλογο σε σχέση με το ερέθισμα που το προκαλεί, τότε μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας αγχώδους διαταραχής. Η εφηβεία είναι ένα στάδιο όπου οι έφηβοι βρίσκονται πολύ συχνά σε κατάσταση έντονου άγχους. Όταν όμως είναι έντονο ή το αισθανόμαστε με ασήμαντες αφορμές και εμποδίζει την καθημερινή λειτουργικότητα, τότε γίνεται νοσηρό. Στη συνάντησή μας οι γονείς θα κατανοήσουν τους λόγους που οδηγούν στην εμφάνιση του άγχους και θα συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής του.

Περισσότερα...

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου διοργανώνουν τους αγώνες ανώμαλου δρόμου μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου - Λυκείου στο Οικολογικό Πάρκο Αναψυχής «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερα...

IMG 91c175db9b489a44650636631c0617c0 VΤην Τετάρτη 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Εφραιμ Παναούση. Αρχικά ο π. Εφραίμ αναφέρθηκε στη ζωή των Τριών Ιεραρχών, τονίζοντας μαζί με την προσφορά τους στην ελληνοχριστιανική παιδεία και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ανέπτυξαν, για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της εποχής τους. Κατόπιν, αναφέρθηκε στην καθημερινή σχολική ζωή των παιδιών της Αφρικής και κυρίως στα παιδιά της Ουγκάντα, τα οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι με ομάδες φοιτητών για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και εθελοντική βοήθεια. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο απο στιγμιότυπα της ζωής των παιδιών στην Αφρική, που συγκίνησε και ενθουσίασε τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές τους.

Περισσότερα...

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στα «Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη», την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου και την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το Σχολείο μας, συνοδευόμενοι από τους φιλολόγους κυρία Ράλλια Δεμοιράκου και κύριο Κώστα Νίταρη, ήταν οι εξής:

Γκουγκούση Ιωάννα

Διαμαντούδης Κωνσταντίνος

Κόκορος Κωνσταντίνος

Μαυριά Μαριλένα

Μπαράκου Ίριδα

Μπάτζιος Δημήτρης

Ντόντου Μαριαλένα

Παπαγγελή Δήμητρα

Παρσάνος Γιώργος

Στάικου Ευαγγελία

Σταμούλου Αγγελική

Στόλη Λυδία

Περισσότερα...

DSC 0266Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από το σχολείο μας στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2019 οι Ε΄ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Μαθητές από 26 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής έλαβαν μέρος με εξαιρετικές επιδόσεις στα ρητορικά αγωνίσματα των Διττών Λόγων και του Αυθόρμητου Λόγου. Για δύο ημέρες έλαβαν θέση και υποστήριξαν την άποψή τους με σθένος πάνω σε επίκαιρα και φιλοσοφικά ζητήματα. Επιχειρηματολογώντας, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους, όξυναν τη κρίση τους, κινητοποίησαν την φαντασία τους και μας εντυπωσίασαν με τον χαρισματικό τους λόγο. Στον τελικό αγώνα των Διττών Λόγων αναμετρήθηκαν η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου με την ομάδα του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αναβρύτων, η οποία επικράτησε. 

Περισσότερα...

Στις 9 Φεβρουαρίου 2019 (9.30 - 11.00) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), ο διαγωνισμός «Πυθαγόρας», ένας νέος και αρκετά πρωτότυπος ως προς τους στόχους του διαγωνισμός, για μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Γ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ - Β΄ Γυμνασίου.

Περισσότερα...

Το σχολείο μας αναγνωρίζοντας την αξία της καλλιέργειας του προφορικού λόγου, της ευγλωττίας, της κριτικής σκέψης και του εποικοδομητικού διαλόγου διοργανώνουν στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2019 τους Ε’ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, στους οποίους θα συμμετάσχουν μαθητές 25 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Αττικής. Οι αγώνες πραγματοποιούνται με την επιστημονική συνεργασία και στήριξη του ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».
Οι μαθητές θα διαγωνισθούν στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στo ατομικό ρητορικό αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 54

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"