LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας Οδυσσέας Ελύτης, στις 6:00 μ.μ. , παρουσιάζονται τα «Μουσικά Βαγόνια». Μια μουσική βραδιά από όλους τους μαθητές μας που φοιτούν στα ιδιαίτερα τμήματα μουσικών οργάνων. Θα απολαύσουμε και θα χειροκροτήσουμε το ταλέντο, τις δεξιότητες και τις μουσικές κατακτήσεις των παιδιών μας στο πιάνο, την κιθάρα και το αρμόνιο, σε γνωστές κι αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών. Ξεχωριστή θέση σ’ αυτή τη μουσική εκδήλωση έχει η ορχήστρα Οrff του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας και η Φιλαρμονική του Σχολείου μας.

Περισσότερα...

Οι μαθητές μας της Ε’ Δημοτικού ολοκληρώνουν τη σχολική τους χρονιά ανεβάζοντας στη σκηνή του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την Τετάρτη 31 Μαΐου ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Σε μια θεατρική παράσταση που οι μαθητές μας παίζουν χορεύουν και τραγουδούν, μάς αφηγούνται τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάδα, ενός απλού αγρότη ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης.

Περισσότερα...

Η Γ’ Δημοτικού του Σχολείου μας γιορτάζει το τέλος άλλης μια δημιουργικής χρονιάς με μια διαφορετική… αθλητική εκδήλωση, στην οποία οι μαθητές μας ως «Μικροί αγωνιστές …Ολυμπιονίκες» εμπνέονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναβιώνουν το πνεύμα τους. Χρώμα, ρυθμός, κίνηση στην επίσημη τελική τους γιορτή το Σάββατο 20 Μαϊου και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Γιώργος Στεφανόπουλος». Σας περιμένουμε όλους !

Περισσότερα...

Το Σχολείο μας σε έναν ακόμη διαγωνισμό στην κορυφή σε όλη την Ελλάδα!

24 μαθητές μας επιτυχόντες στον διαγωνισμό!

· 19 μαθητές μας (αριθμός που έσπασε κάθε ρεκόρ!) της Α΄ Λυκείου, είναι επιτυχόντες στον 31ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας, με δύο εξ αυτών (Χατζηλία Ηλιάνα – 8η και Παπακωνσταντίνου Ιάσονας – 8ος) να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.
· 4 μαθητές μας της Β΄ Λυκείου είναι επίσης επιτυχόντες στον διαγωνισμό, με δύο εξ αυτών (Πατσατζόπουλος Κων/νος – 14ος και Καλύβας Σπύρος – 18ος) να είναι στην πρώτη εικοσάδα.
· 1 μαθητής μας (Κρητικός Ιάκωβος), είναι τέλος στους επιτυχόντες της Γ΄ Λυκείου, καταλαμβάνοντας την 23η θέση στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Το STEM είναι ένα ακρώνυμο που αναφέρεται σε εκπαιδευτικά θέματα σχετικά με τους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Η εκπαίδευση STEM δεν είναι μόνο κρίσιμη για την προετοιμασία των μελλοντικών ιατρών μας, των ερευνητών, των πυρηνικών επιστημόνων, των μηχανικών και των σχεδιαστών ηλεκτρονικών παιχνιδιών αλλά καθίσταται όλο και πιο σημαντικό πλεονέκτημα και ιδιαίτερο προσόν για κάθε εργαζόμενο. Το πρόβλημα στην αγορά εργασίας είναι ότι οι περισσότερες χώρες του κόσμου δεν παράγουν αρκετούς αποφοίτους της εκπαίδευσης με προσόντα STEM. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι μέχρι το 2018 θα υπάρχουν περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στους τομείς που σχετίζονται με STEM αλλά δεν θα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι με τα προσόντα για να τις καλύψουν.

Περισσότερα...

DSC 0099To Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι «Ρήσεις & Αντι-ρήσεις», οι 1ΟΙ Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Γυμνασίων, τους οποίους συνδιοργάνωσε και φιλοξένησε το Σχολείο μας με την υποστήριξη και συμμετοχή των σχολείων:

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, 4ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου, Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Παλλάδιο, Γυμνάσιο Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, Γυμνάσιο Ψυχικού, Γυμνάσιο Pierce-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά.

Περισσότερα...

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικώς (σε γυμνάσια-λύκεια) και την έβδομη θέση πανελλαδικώς (σε δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια) με βάση το πλήθος των διακριθέντων μαθητών στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό 2017» (ανάμεσα σε περίπου 900 σχολεία που συμμετείχαν).

Περισσότερα...

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου αναγνωρίζοντας την αξία της καλλιέργειας του προφορικού λόγου, της ευγλωττίας, της κριτικής σκέψης και του εποικοδομητικού διαλόγου συνδιοργανώνουν τους 1ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Περισσότερα...

DSC 0324Την Τετάρτη 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο μας τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Ματιές στην Καθημερινότητα». Μια έκθεση στην οποία ανταποκρίθηκαν θερμά όλες οι ηλικίες της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου μας, καθώς αφορούσε μαθητές, αποφοίτους, γονείς και συναδέλφους, ενώ οι πιο μικρές σε ηλικία συμμετοχές ξεκινούσαν από έξι ετών! Η έκθεση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιο πολιτιστικό γεγονός στο οποίο αναδεικνύονται, γνώσεις, τεχνική και καλλιτεχνικότητα παράλληλα με την προσωπική ανάγκη διαφυγής από την πραγματικότητα.

Περισσότερα...

Την εποχή αυτή δύο Έλληνες ορειβάτες, ο Αντώνης Συκάρης και ο Μιχάλης Ευμορφίδης, βρίσκονται στο Base Camp του Everest με σκοπό τις επόμενες μέρες να επιχειρήσουν ανάβαση στην Κορυφή του Κόσμου στα 8848 μέτρα. Λίγο πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα για το σημαντικό τους εγχείρημα, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και μίλησαν στους μαθητές του Γυμνασίου μας για την αποστολή τους.
Φεύγοντας πήραν μαζί τους τη σημαία του σχολείου μας με σκοπό να την ανεβάσουν στο Everest.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 39

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"