LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

DSC 0019Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου είχαμε την εξαιρετική χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Aναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών στο Μ.Ι.Τ. Ο κύριος Δασκαλάκης πραγματοποίησε ομιλία στους μαθητές του Λυκείου με θέμα: Υπολογισμός: 21ος αιώνας και αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με το αντικείμενο της έρευνάς του και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην κατανόηση εικόνας, στην κατανόηση ήχου, στο αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο, στον αυτόματο ζωγράφο, στα τυχαία υπολογιστικά δίκτυα (GAN) αλλά και τις εφαρμογές στα παιχνίδια στρατηγικής. Στη συνέχεια ο Καθηγητής απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και συζήτησε μαζί τους για τους προβληματισμούς, τις προκλήσεις και τα ηθικά διλήμματα από την είσοδο της τεχνολογίας στη ζωή μας.

Περισσότερα...

Ο 78oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «ο Ευκλείδης», που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, θα διεξαχθεί το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, ώρα 9:00 π.μ., στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, 12132 Περιστέρι, τηλ.: 211 5002300.

Περισσότερα...

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου είναι από τα πρώτα σχολεία στην χώρα που έχουν εντάξει προγράμματα μαθητικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο πρόγραμμά τους, μέσω του θεσμού του project. Το σχολικό έτος 2017 - 2018 οι μαθητές του project επιχειρηματικότητας ανέπτυξαν μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που σκοπό έχει την ενίσχυση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και συγκεκριμένα τον κλάδο που ασχολείται με τα extreme sports. Για αυτό και η μαθητική εταιρεία έχει το όνομα GREXTREME. Η ιδέα έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας!

Περισσότερα...

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το σχολείο μας διοργανώνει τους Δ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, στους οποίους θα συμμετάσχουν μαθητές 29 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Αττικής και 1 σχολείου της Ξάνθης. Οι αγώνες πραγματοποιούνται με την επιστημονική συνεργασία και στήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Ρητορική: Θεωρία και Πράξη".

Περισσότερα...

Online αίτηση συμμετοχής

Δείτε "εδώ" το πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και των πρωτοποριακών διαδικασιών που υιοθετούμε, καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμμετάσχουν στις εργασίες μιας ακόμα διημερίδας, που διοργανώνει αυτή τη φορά ο κλάδος των φιλολόγων του Σχολείου μας, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Επιστημονική Ένωση και το περιοδικό «Νέα Παιδεία», με τίτλο «Γλώσσα, Ιστορία, αξίες και πολιτισμός στο σύγχρονο σχολείο: Αναζητώντας δρόμους ανανέωσης των φιλολογικών μαθημάτων». Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 10 & 11 Φεβρουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114), στο Περιστέρι.

Περισσότερα...


Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στον 78ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Θαλής-2017» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το σχολείο μας (Γυμνάσιο - Λύκειο), ανάμεσα σε περίπου 1100 σχολεία που συμμετείχαν, έλαβε:

• την 1η θέση στην Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ανατολική και Δυτική Αττική
• την 6η θέση Πανελλαδικώς.

Περισσότερα...

Για 9η συνεχή χρονιά, το σχολείο μας, με την χορωδία υπό την επιμέλεια της δασκάλας μουσικής Ρούλας Παπαϊωάννου, συμμετείχε στον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου. Φέτος, το σύνθημα του Τηλεμαραθωνίου είναι «Προστατεύουμε - Εμβολιάζουμε» και ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

Στιγμιότυπα από το πολύ επιτυχημένο 12ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar του σχολείου μας. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για την υποστήριξή σας!

Περισσότερα...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Σχολείου μας για τρίτη συνεχή χρονιά με τη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος συμβουλευτικής και υποστήριξης (mentoring) των φοιτητών Θεολογίας για την Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική επάρκεια. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχε ο θεολόγος του σχολείου μας κ. Παρασκευόπουλος Μιχάλης, ο οποίος συνεργάστηκε ως μέντορας εβδομαδιαίως για ένα μήνα με τέσσερις φοιτητές από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

Περισσότερα...

Τo Σχολείο μας συνεχίζοντας την πολύχρονη φιλανθρωπική και ανθρωπιστική του δράση βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο πλευρό της Unicef. Φέτος το σύνθημα του Τηλεμαραθωνίου είναι «Προστατεύουμε - Εμβολιάζουμε» και ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 44

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"