logo 70

 

Menu

IMG 3780Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου συμμετείχαν με οκταμελή ομάδα μαθητών που κατέχουν άριστη τη Γερμανική γλώσσα, σε εκδήλωση  με θέμα «Νέοι και μέλλον της Ευρώπης»,  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ Frank – Walter Steinmeier με την σύζυγο του, συνοδευόμενοι από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγο του, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Περισσότερα...

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

recycle Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για θέματα ανακύκλωσης, μέλη και εθελοντές της περιβαλλοντικής ομάδας Action4Green του Γυμνασίου, επιμελήθηκαν το βίντεο με τίτλο: «Συμβουλές για σωστή ανακύκλωση». Απαρτίζεται από 5 σύντομες ιστορίες στις οποίες περιγράφονται μερικά από τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όταν ανακυκλώνουμε καθώς και προτάσεις για να τα διορθώσουμε.

Ο όμιλος ARKKI θα παρέχεται στο σχολείο μας κατ’ αποκλειστικότητα για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής σαν απογευματινή δραστηριότητα για τις τάξεις Α, Β & Γ Δημοτικού από τον Οκτώβριο του 2018!

Περισσότερα...

FTHINOPORINO 8Στο πλαίσιο προώθησης της γνώσης και της ικανότητας των μαθητών να αντιλαμβάνονται και να εξηγούν τον κόσμο, τα Εκπαιδευτήριά μας διοργάνωσαν στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου το 3ο Φθινοπωρινό Σχολείο Επιστημονικών Θεμάτων με τίτλο: «Η πανεπιστημιακή γνώση … απλά».

Οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τη γνώση μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, να λάβουν ερεθίσματα και να εμπνευστούν για το μέλλον.

Συνοπτικά οι στόχοι του διημέρου ήταν οι εξής:

• Η δημιουργία κινήτρων για την αναζήτηση και κατανόηση επιστημονικών εννοιών και φαινομένων.
• Η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία.
• Η προώθηση της ερευνητικής σκέψης και της εφευρετικότητας.

Περισσότερα...

Κάντε κλικ στην αφίσα για να τη δείτε σε μεγέθυνσηrsz banner2018

Περισσότερα...

DSC 0236 resizeΤην Κυριακή 10 Ιουνίου, μέλη και εθελοντές της περιβαλλοντικής ομάδας Action4Green του Γυμνασίου, επισκέφτηκαν το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας - Κερατσινίου. Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν από την πρόεδρο, κυρία Φραντζέσκα Σπετσιώτη, για το πρόβλημα των αδέσποτων στη χώρα μας και για τους τρόπους αντιμετώπισής του. Στη συνέχεια, συνομίλησαν με τους εθελοντές του φορέα και απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, τις ευθύνες που συνεπάγεται η υιοθεσία ενός ζώου και τις απαιτήσεις για τη φροντίδα του, προκειμένου να είναι υγιές και να συνυπάρχει αρμονικά με τους ανθρώπους. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά τροφών, φαρμάκων και παιχνιδιών που είχαν αγοράσει νωρίτερα οι μαθητές μας από Pet Shop ώστε να ενισχύσουν τον Σύλλογο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με βόλτα για την κοινωνικοποίηση των σκυλιών στο παρακείμενο πάρκο.

Περισσότερα...

kinbanΕξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις κινεζικής γλώσσας πέτυχαν οι μαθητές του σχολείου μας.
Aναλυτικά οι βαθμολογίες τους:
Επίπεδο YCT 1 (80 ιδεογράμματα) - 100%
Επίπεδο YCT 2 (100 ιδεογράμματα) - 75%
Επίπεδο HSK 1(150 ιδεογράμματα) - 100%
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, στις οικογένειές τους και στις καθηγήτριες κινεζικής γλώσσας του σχολείου μας.

Περισσότερα...

DSC 0157 143Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης αιμοδοσίας του Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 23η αιμοδοσία με τίτλο «Σχολικοί Δεσμοί Αίματος». Συγχαρητήρια στους γονείς, αποφοίτους και συναδέλφους που προσέφεραν από μία μονάδα αίματος για τους ασθενείς του Περιφερειακού Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ». Θερμές ευχαριστίες στο επιστημονικό προσωπικό από τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για την άψογη συνεργασία, την ευαισθησία που επέδειξαν στους εθελοντές αιμοδότες αλλά και την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερα...

DSC 0662To Σάββατο 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας. Λίγο πριν καμαρώσουμε τους μαθητές μας νεοεισαχθέντες φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκινήθηκαν μαζί τους και τους απόλαύσαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που προετοίμασαν με πολύ αγάπη και με τη βοήθεια της κας Αντιγόνης Κουτίνη, μια ακόμα «γιορτή» που σφράγισε για πολλούς περισσότερα από 12 χρόνια κοινής μαθητικής πορείας.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 50

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"