logo 70

Menu

res epix2Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις Microsoft και ΤΙΤΑΝ στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τα Διευθυντικά Στελέχη των εταιρειών για τις απαιτήσεις του σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας καθώς και για το επίπεδο σπουδών και τα soft skills που πρέπει να διαθέτουν προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του μέλλοντος. 

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου το σχολείο μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο '' Όταν έφυγαν τα αγάλματα'' στους μαθητές της α΄ και β' γυμνασίου. Την εκδήλωση άνοιξαν δύο μαθήτριες της α' γυμνασίου , οι οποίες παρουσίασαν τις εργασίες που έκαναν σχετικά με το βιβλίο και στη συνέχεια η ίδια η συγγραφέας έδωσε πληροφορίες για το έργο της και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών.

Περισσότερα...

vr7Η Επαυξημένη Πραγματικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία ενθουσιάζει τα παιδιά, πόσο μάλλον όταν τη δημιουργούν τα ίδια! Μαθητές του σχολείου μας έφτιαξαν τις δικές τους εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας, παίζοντας και εμπλουτίζοντας εικόνες και κείμενο με ψηφιακές διαδραστικές πληροφορίες!

Περισσότερα...

IMG 20181218 104318Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Planet Physics και μέσα από συγκλονιστικές πειραματικές επιδείξεις και προσωπική συμμετοχή σε πειράματα υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών απέκτησαν σημαντικές γνώσεις για τη φυσική του 20ου αιώνα. Από την κλασική μηχανική και τον κλασικό ηλεκτρομαγνητισμό που μας κληροδότησε ο 19ος αιώνας, η Φυσική έχει προχωρήσει πολύ παραπέρα, αποκτώντας πρόσβαση και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως την κβαντομηχανική, και τη σχετικότητα. Η ανάπτυξη νέων υλικών και η μελέτη των ιδιοτήτων τους, η μελέτη φαινομένων σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες ακόμα και στην καθημερινότητά μας.

Περισσότερα...

48417941 267102510636646 8886866301310468096 nΟι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών ανά ομάδες τμημάτων και παρακολούθησαν δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Η μία ομάδα παρακολούθησε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη Τέχνη και Μαθηματικά» και ειδικότερα το Πυθαγόρειο θεώρημα. Στόχος της ενότητας αυτής, ήταν η κατανόηση της Πυθαγόρειας σχέσης στο ορθογώνιο τρίγωνο αφενός ως σχέσης εμβαδών και αφετέρου ως κριτηρίου καθετότητας. Επίσης μέσα από μια ανασκόπηση της ιστορικής διαδρομής της πυθαγόρειας σχέσης κατανόησαν την έννοια «Θεώρημα» όπως αυτή προκύπτει από την έννοια της «Απόδειξης» και προσπάθησαν να διατυπώσουν και αποδείξουν πλέον ορθά το διασημότερο θεώρημα, δηλαδή «το Πυθαγόρειο Θεώρημα». 

Περισσότερα...

evgne2018Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» στον Θόλο του Ιδρύματος Ευγενίδου με θέμα τη συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από τη Γη. Αρχικά, ενημερώθηκαν για την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας και στη συνέχεια έμαθαν για τα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος που είναι πιθανότερο να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και για τις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και τη μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Περισσότερα...

Οι μαθητές μας βίωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Εθνικό Θέατρο στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex με ένα συναρπαστικό μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Πρόκειται για μία διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» που φέρνει στη σκηνή τον θρυλικό Σκρουτζ, τον πιο γνωστό ήρωα του Τσαρλς Ντίκενς. Μία παράσταση με ζωντανή μουσική που ταξίδεψε τους μαθητές μας στο όνειρο και τη φαντασία και τους αποκάλυψε το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων!

Περισσότερα...

46234126702 0443d1019b oΠαιδιά από το Δημοτικό και το Γυμνάσιό μας, συμμετείχαν στο πρότζεκτ των γερμανικων με τίτλο: «ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑΣ». Συνολικά συμμετείχαν 16 σχολεία από όλη την Ελλάδα και κάθε σχολείο έβαζε στην βαλίτσα τις εργασίες των μαθητών.

Περισσότερα...

vel evgΗ Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησε το μουσικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα έργο σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή για 30 παραστάσεις, όπου η όπερα συναντά το animation, δημιουργώντας έναν καινούριο, μαγικό και συναρπαστικό κόσμο. Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Περισσότερα...

DSC 0037Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν στο ανατολικό τμήμα της νότιας πλευράς της Ακρόπολης το Θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου, το Ιερό του Διονύσου, το Ωδείο του Περικλή και το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού. Γνώρισαν τα θαυμαστά αυτά μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την πολύτιμη καθοδήγηση έμπειρων ξεναγών. Συζήτησαν και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, διατύπωσαν τις απορίες τους και απέκτησαν βιωματική σχέση με βασικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, κατανοώντας με τον τρόπο αυτό βαθύτερα την τραγωδία του Ευριπίδη, «Ελένη», που διδάσκονται τη φετινή χρονιά.

Περισσότερα...

DSC 0122Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Το Hellenic Motor Museum καταλαμβάνει 5.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Με την άφιξή τους στο Μουσείο οι μαθητές μας οδηγήθηκαν στο αμφιθέατρο, όπου παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα». Με την ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν για τα θέματα Οδικής Ασφάλειας.
Έπειτα, ανέβηκαν τη σπειροειδή ράμπα του κτιρίου με εκθέματα από το 300 π.Χ. έως τα τέλη του περασμένου αιώνα. Επισκέφτηκαν 3 ορόφους με συλλεκτικά οχήματα ταξιδεύοντας στον χρόνο της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Στην ιδιαίτερη αυτή βόλτα τους τούς συνόδευε έμπειρος ξεναγός.

Περισσότερα...

Coral Live 2018 006Πώς μεταβάλλεται η πίεση κάτω από το νερό; Πώς θα αισθανόμασταν αν κάναμε μια βουτιά στο πιο βαθύ σημείο των ωκεανών; Πόσο βαθιά φτάνει το φως μέσα στη θάλασσα; Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα έδωσε την Τρίτη 6/11 ο Jamie Buchanan-Dunlop, διευθυντής του Digital Explorer (Encounter Edu), στα πλαίσια του Coral Live 2018. Σε ζωντανή σύνδεση με το Κουρασάο της Καραϊβικής, οι μαθητές μας της Β΄ Γυμνασίου γνώρισαν αρχικά το εξαιρετικά σημαντικό και ενδιαφέρον οικοσύστημα του κοραλλιογενούς υφάλου και στη συνέχεια έλαβαν μέρος στη ζωντανή διερεύνηση με τίτλο «Υπό Πίεση». Μέσα από την πειραματική διαδικασία και τη συζήτηση που διεξάχθηκαν στη σχολική μας αίθουσα ταυτόχρονα με το ερευνητικό κέντρο CARMABI του Κουρασάο, οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν πώς μεταβάλλονται η πίεση και το φως σε σχέση με το βάθος της θάλασσας. Με αυτόν τον τρόπο κατανόησαν πώς οι δυο αυτές σημαντικές παράμετροι (πίεση και φως) επηρεάζουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα και την υποβρύχια εργασία των ερευνητών.

Περισσότερα...

AVEROFΌσο η ιστορική μνήμη διατηρείται ζωντανή και θεμελιώνεται πάνω στη ρήση του Θουκυδίδη «ότι ο πόλεμος είναι δάσκαλος της βίας», τόσο οι άνθρωποι θα οικοδομούν τις σχέσεις και το μέλλον τους σε υγιέστερες βάσεις, με σεβασμό και εκτίμηση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό επιδιώχθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, όταν οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τόπους ιστορικής μνήμης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Ναζιστικής Κατοχής.

Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν:

- Στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς

-  Στο Θωρηκτό Αβέρωφ, στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης

-  Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο των Θυμάτων, στο Δίστομο

-  Στο Μουσείο και το Μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Περισσότερα...

DSC 0797Oι μαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου γιόρτασαν την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο ανεβάζοντας το αγαπημένο musical Μamma Mia, μια παράσταση γεμάτη κέφι, χιούμορ, τραγούδι, μουσική, χορό, φρεσκάδα και άρωμα καλοκαιριού. Παράλληλα απονεμήθηκαν στους μαθητές μας τα απολυτήριά τους καθώς και οι έπαινοι για τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλή» και «Ευκλείδη», στον Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλη». Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή επαίνων για τη συμμετοχή των μαθητών μας στις εθελοντικές δράσεις του σχολείου και τέλος απονεμήθηκαν οι υποτροφίες για την Α’ Λυκείου του νέου σχολικού έτους 2018-2019 στους μαθητές μας που αρίστευσαν.

Περισσότερα...

Σας περιμένουμε στην εκδήλωση αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου στην οποία οι μαθητές μας θα ανεβάσουν το πολύ γνωστό κι αγαπημένο μιούζικαλ Μamma Mia, προσφέροντάς μας ταυτόχρονα μια γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι, γεμάτη από υπέροχες μουσικές, χορό και τραγούδια!

Περισσότερα...

rsz dsc 0142Στις 15/05/2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να δουν το ντοκιμαντέρ θόλου “Από τη Γη στο Σύμπαν”, δημιουργός του οποίου είναι ο Φάνης Ματσόπουλος. Η Εκδήλωση Αστρονομίας στο σχολείο μας συνεχίστηκε με την παρατήρηση του Ηλίου με τηλεσκόπιο μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου και ολοκληρώθηκε με συζήτηση και επίλυση αποριών των μαθητών μας από τους Κωνσταντίνο και Χρήστο Σακκά.

Περισσότερα...

oikoikonsΤα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου εδώ και μία δεκαετία περίπου συνεργάζονται στενά με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Junior Achievement, υλοποιώντας διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τόσο το Γυμνάσιο, όσο και το Λύκειο.

Ένα από τα νέα προγράμματα που υλοποιείται για 2η φορά στο σχολείο μας και αφορά μαθητές της Α γυμνασίου, είναι το πρόγραμμα "Η δική μου επιχείρηση". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει έμφαση στην κατανόηση επιχειρηματικών εννοιών και παράλληλα εστιάζει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών (soft-skills). Μέσα από ποικιλία πρακτικών δραστηριοτήτων ειδικά σχεδιασμένων για την υποστήριξη διαφορετικών τρόπων μάθησης, οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, να δουλεύουν σε ομάδες και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Περισσότερα...

20180330 122701Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Βηθλεέμ, στο Κορωπί. Τα παιδιά συμμετείχαν στην προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Μετά την λειτουργία ακολούθησε κέρασμα από τις μοναχές, οι οποίες με πολλή προθυμία και αγάπη απαντούσαν στις ερωτήσεις των μαθητών για την πνευματική ζωή των Χριστιανών και για το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Περισσότερα...

Οι μαθητές της Α γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας διεξήγαγαν έρευνα μεταξύ των συμμαθητών τους για τα είδη οικογενειών που υπάρχουν στο σχολείο μας, τα ποσοστά αγοριών και κοριτσιών αλλά και πόσο η οικονομική ύφεση επηρέασε το ποσοστό των γεννήσεων μεταξύ των οικογενειών των συμμαθητών τους.Η πρωτοτυπία της έρευνας αλλά και των λοιπών εργασιών που οι μαθητές έχουν αναπτύξει για τις ανάγκες του μαθήματος, με θέματα όπως είναι για παράδειγμα ο οικογενειακός προϋπολογισμός, η διαφήμιση κ.α. προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Συμβούλου της Οικιακής Οικονομίας κ. Δήμητρας Μακρή η οποία και δημοσίευσε την συγκεκριμένη έρευνα αλλά και εργασίες των μαθητών στο ηλεκτρονικό "εφημεριδάκι της οικιακής οικονομίας" το οποίο και διανέμετε Πανελληνίως σε όλα τα σχολεία.

Περισσότερα...

vodafones1Οι μαθητές της Γ γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου τις τεχνικές εγκαταστάσεις της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vodafone προκειμένου οι μαθητές να μάθουν και να εμπνευστούν από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Στη σκιά ενός Στελέχους" (Job shadow) που διοργανώνει το Σωματείο Eπιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece).

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 7

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"