LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

067Η Α΄ τάξη του Γυμνασίου επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου. 11.000 εκθέματα προσφέρουν στον επισκέπτη με ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στις μόνιμες εκθέσεις του περιλαμβάνονται επίσης αρχαιότητες από την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Περισσότερα...

ge 4Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν στο ανατολικό τμήμα της νότιας πλευράς της Ακρόπολης το Θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου, το Ιερό του Διονύσου, το Ωδείο του Περικλή και το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού. Ήρθαν σε επαφή με τα θαυμαστά αυτά μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την πολύτιμη καθοδήγηση έμπειρων ξεναγών. Συζήτησαν και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, διατύπωσαν τις απορίες τους και απέκτησαν βιωματική σχέση με βασικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, κατανοώντας με τον τρόπο αυτό βαθύτερα την τραγωδία του Ευριπίδη, «Ελένη», που διδάσκονται τη φετινή χρονιά.

Περισσότερα...

IMG 20171108 130541Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το περίφημο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το μουσείο κτίσθηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από τη Μυκηναϊκή περίοδο έως τη Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

Περισσότερα...

Την Τρίτη 14 Νοέμβρη επισκέφθηκε το σχολείο μας και συγκεκριμένα το 4ο τμήμα της Γ γυμνασίου, ο Δερματολόγος κ. Χαράλαμπος Ζωγραφάκης στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ο Ιατρός ενημέρωσε του μαθητές για τις προοπτικές, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του επαγγέλματος του Ιατρού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απάντησε στις αντίστοιχες απορίες των μαθητών σχετικά με τα μαθήματα, τις ειδικότητες και τα έτη σπουδών που απαιτεί η φοίτηση στην Ιατρική Σχολή.

Περισσότερα...

KALAVRYTA 5Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις σε χώρους ιστορικής μνήμης που συνδέονται με την περίοδο της γερμανικής κατοχής και της αντίστασης του ελληνικού λαού, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου επισκέφθηκαν αντίστοιχα το Δίστομο και τα Καλάβρυτα.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και οι μαθητές της Α’ Λυκείου το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Όλα τα παιδιά ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους των χώρων και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα μνημεία όπου έγινε κατάθεση στεφάνου.

Περισσότερα...

Eikonidio gia Korai4 resizeΤην Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τα πρώην κρατητήρια του Γερμανικού Φρουραρχείου στην Αθήνα, στην οδό Κοραή 4. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο των κρατητηρίων και να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους για την ιστορία του χώρου και τις συνθήκες κράτησης.

Περισσότερα...

eikonidio gia site kokkiniaΤην Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών επισκέψεων ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, να επισκεφθούν τη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε περιγραφή των γεγονότων, ξενάγηση στον χώρο της εκτέλεσης και προβολή ντοκιμαντέρ.

Περισσότερα...

20171010 103926 resized1Μια εξαιρετική μέρα μας επιφύλαξε η Πάρνηθα για την αθλητική εξόρμηση στη φύση, με το Γυμνάσιο του Σχολείου μας. Η Α γυμνασίου πήγε στη θέση Μπαχούνια και έκανε ομαδικές δραστηριότητες περιπέτειας υπό την καθοδήγηση έμπειρων συναδέλφων. Η Β στα πρώην βασιλικά κτήματα κάνοντας τοξοβολία, προσανατολισμό και περίπατο στην φύση και η Γ στην Μαλακάσα, στο Adventure park για αναρρίχηση με σκοινιά σε κορφές δέντρων και αιωρούμενες γέφυρες.

Περισσότερα...

vftimage1Στις 18/5/2017, από τις 15:00 έως τις 16:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου μας (Εργαστήριο Γυμνασίου - Λυκείου), ένα Skype Virtual Field Trip στο μουσείο Intrepid της Νέας Υόρκης από τους μαθητές της Γ Γυμνασίου. Πρόκειται για ένα εικονικό ταξίδι, που επιτρέπει στους μαθητές μας να μεταφερθούν σε όλο τον κόσμο μέσα από την τάξη τους και να ενημερωθούν από ειδικούς για το πώς συνδέονται κομμάτια της ύλης διάφορων μαθημάτων με τον πραγματικό κόσμο.

Περισσότερα...

P1090463Την Παρασκευή 7 Απριλίου, ενόψει της εορτής τους Πάσχα, η Γ΄ Γυμνασίου λειτουργήθηκε και κοινώνησε στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού - Περάματος. Τα παιδιά παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο χώρο της Μονής και στο τέλος της Λειτουργίας δέχτηκαν κέρασμα. Αφού τα παιδιά απόλαυσαν το τοπίο, μίλησαν με τον ιερομόναχο π. Σπυρίδωνα για την ιστορία του μοναστηριού, την αξία του μοναχισμού και αναχώρησαν για το σχολείο, με την καρδιά πλημμυρισμένη Φως, Ελπίδα και Προσμονή για την Ανάσταση.

Περισσότερα...

erat peirΤη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης». Η δράση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη. Βασικός στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

Περισσότερα...

EIKONIDIO THEATRONIO 2017Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας την εκπαιδευτική - βιωματική παράσταση «Θέμα Χημείας» από την ομάδα «Θεατρόνιο», η οποία συνδέει ολιστικά την επιστήμη της Χημείας με το Θέατρο και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Περισσότερα...

Eikonidio gia anartisiΤην Παρασκευή 10 Μαρτίου και στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την εκπαιδευτική ημερίδα με την επωνυμία Learning Business.

Η ημερίδα είχε ως θέμα τις ωφέλειες της επιχειρηματικότητας και του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού ενώ στόχος της συγκεκριμένης πανελλαδικής δράσης αποτελεί η διασύνδεση μαθητών κι εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Περισσότερα...

planΗ Α΄ Γυμνασίου πραγματοποίησε έναν συναρπαστικό «περίπατο» στα «Μονοπάτια των άστρων» στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα ψηφιακή παράσταση, η οποία έχει ως θέμα τη γέννηση, την εξέλιξη και τον θάνατο των άστρων. Έμαθαν επίσης ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Εξάλλου οι δημιουργοί της παράστασης αυτής υπογραμμίζουν: «Κάθε βράδυ, όταν ο ουρανός έχει ξαστεριά, τα πάντα μοιάζουν γαλήνια και ειρηνικά. Κι όμως, το τι βλέπουμε εκεί πάνω δεν είναι παρά μία καλοστημένη απάτη!

Περισσότερα...

DSC 0286Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο περίφημο Πάρκο του Νότου. Ο λόγος για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα αυτού του είδους στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά έργα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας. Επισκέφθηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη και τα σύγχρονα αναγνωστήρια της, απόλαυσαν έναν περίπατο πλάι στο τεχνητό κανάλι, στη μια άκρη του οποίου υπάρχουν βαρκούλες και κατά μήκος του χαμηλοί πίδακες που ανανεώνουν το νερό, περπάτησαν στον 10.000 τετραγωνικών μέτρων πρασίνου Μεσογειακό Κήπο, όπου κατακλύστηκαν από μυρωδιές από βότανα της Μεσογείου και μαγεύτηκαν από την εκπληκτική θέα από το ψηλότερο σημείο του Πολιτιστικού Κέντρου, τον Φάρο.

Περισσότερα...

sIMG 2317Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας ενημερώθηκαν από τον παιδοοδοντίατρο κ. Στράτο Φλαμέ (Msc Παιδοδοντιατρικής & Βιολογίας στόματος) για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής του στόματος, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης ατυχημάτων και ατελειών των δοντιών.

Περισσότερα...

sIMG 2234Οι μαθητές της Α Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, ενημερώθηκαν από τα στελέχη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Μπορούμε", για ένα σημαντικό πρόβλημα που οι αναπτυγμένες κοινωνίες αντιμετωπίζουν και δεν είναι άλλο από την σπατάλη φαγητού. Ειδικά στην Ελλάδα, με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, μία τέτοια ευαισθητοποίηση των μαθητών είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Περισσότερα...

newego LARGE t 641 106245095Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και οι καθηγητές τους είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό δρώμενο με τίτλο “Dialogue in the dark” που πραγματοποιείται στο Θέατρο Badminton και να αντικρίσουν την πόλη τους με «άλλη ματιά». Το «Dialogue in the Dark», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 και από τότε έχει πραγματοποιηθεί σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 7.000.000 επισκέπτες έχουν ήδη βιώσει αυτήν την καταπληκτική εμπειρία. Οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στην πόλη, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 80 περίπου λεπτά ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς, οι οποίοι υποκαθιστούν τα μάτια τους.

Περισσότερα...

parastgymΗ Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο θέατρο «Κάτω απ’ τη γέφυρα». Η παράσταση αυτή είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του σπουδαίου Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda. Πρόκειται για μια εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία, μέσα από την οποία ο Χιλιανός συγγραφέας (ακτιβιστής, οικολόγος, ιδρυτικό μέλος της Greenpeace) και αγωνιστής της δημοκρατίας λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν. Με αγάπη και χιούμορ κάνει λόγο για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και την αρετή της ανεκτικότητας.

Περισσότερα...

polemΗ Γ΄ τάξη του Γυμνασίου επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1964 με απόφαση του ελληνικού κράτους, τιμώντας με τον τρόπο αυτό όλους όσοι πάλεψαν για την ελευθερία της χώρας μας. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου, αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα (ορόφους) και παρουσιάζουν εικόνες της ελληνικής ιστορίας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους από έμπειρους ξεναγούς και απέκτησαν νέες ιστορικές γνώσεις, αλλά και συμπλήρωσαν την ήδη υπάρχουσα σχολική τους ιστορική γνώση.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 6

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"