LOGO shield  MICROS SHC LOGO1

 

Menu

newego LARGE t 641 106245095Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και οι καθηγητές τους είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό δρώμενο με τίτλο “Dialogue in the dark” που πραγματοποιείται στο Θέατρο Badminton και να αντικρίσουν την πόλη τους με «άλλη ματιά». Το «Dialogue in the Dark», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 και από τότε έχει πραγματοποιηθεί σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 7.000.000 επισκέπτες έχουν ήδη βιώσει αυτήν την καταπληκτική εμπειρία. Οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στην πόλη, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 80 περίπου λεπτά ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς, οι οποίοι υποκαθιστούν τα μάτια τους.

Περισσότερα...

parastgymΗ Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο θέατρο «Κάτω απ’ τη γέφυρα». Η παράσταση αυτή είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του σπουδαίου Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda. Πρόκειται για μια εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία, μέσα από την οποία ο Χιλιανός συγγραφέας (ακτιβιστής, οικολόγος, ιδρυτικό μέλος της Greenpeace) και αγωνιστής της δημοκρατίας λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν. Με αγάπη και χιούμορ κάνει λόγο για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και την αρετή της ανεκτικότητας.

Περισσότερα...

polemΗ Γ΄ τάξη του Γυμνασίου επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1964 με απόφαση του ελληνικού κράτους, τιμώντας με τον τρόπο αυτό όλους όσοι πάλεψαν για την ελευθερία της χώρας μας. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου, αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα (ορόφους) και παρουσιάζουν εικόνες της ελληνικής ιστορίας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους από έμπειρους ξεναγούς και απέκτησαν νέες ιστορικές γνώσεις, αλλά και συμπλήρωσαν την ήδη υπάρχουσα σχολική τους ιστορική γνώση.

Περισσότερα...

20161214 114852Η Β΄ τάξη του Γυμνασίου επισκέφτηκε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο το οποίο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25.000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

Περισσότερα...

Image 1Η Α΄ τάξη του Γυμνασίου επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου. O επισκέπτης του έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκθέματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στις μόνιμες εκθέσεις του περιλαμβάνονται επίσης αρχαιότητες από την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Περισσότερα...

DSC 0501Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του σχολείου μας για βιωματική μάθηση, επισκέφθηκαν στο ανατολικό τμήμα της νότιας πλευράς της Ακρόπολης το Θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου, το Ιερό του Διονύσου, το Ωδείο του Περικλή και το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού. Ήρθαν σε επαφή με τα θαυμαστά αυτά μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την πολύτιμη καθοδήγηση έμπειρων ξεναγών.

Περισσότερα...

IMG 20161110 102135Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών. Το Μουσείο Ηρακλειδών λειτουργεί από το 2004 υπηρετώντας την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Στόχος του είναι να εφοδιάσει τους νέους με την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης αλλά και της αυριανής εποχής. Επισκέφθηκαν τους εκθεσιακούς χώρους και παρακολούθησαν εκπαιδευτικές θεματικές ενότητες.

Περισσότερα...

Eikona gia to siteΣτο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις εγκαταστάσεις τεσσάρων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τις εξής εταιρείες (κατά αλφαβητική σειρά):

· APIVITA (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ)
· ΔΕΜΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ)
· ΕΛΑΪΣ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)
· ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ (ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ)

Περισσότερα...

IMG 3395 resizeΣτο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό Εργαστήριο Συμβουλευτικής και Διαχείρισης Σταδιοδρομίας. Υπό την καθοδήγηση της κυρίας Σοφίας Πρωτόπαπα, διευθύντριας του Γραφείου Συμβουλευτικής και Σταδιοδρομίας του Hellenic American College, κατανόησαν πως δεν αρκεί για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία μόνο το πτυχίο. Το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στο συγκερασμό του ταλέντου του κάθε παιδιού και στο κυνήγι του ονείρου του.

Περισσότερα...

IMGP8729Στις 15 και 16 Απριλίου 2016, δεκατρείς μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν στο 1ο Μαθητικό Συμπόσιο συνεργαζόμενων Γυμνασίων Aspnet UNESCO Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων. Οι μαθητές μας που συμμετείχαν ήταν η Κλαίρη Σχοινοχωρίτη, η Λώλου Ελένη, η Μακρέλη Μαρία – Ελένη, η Μαρίνα Παπαθανασοπούλου, ο Μάνθος Μαραβέλιας, ο Νικόλας Μαδεντζόγλου, η Μάρθα Χαϊδά, ο Κωνσταντίνος Χριστάκης, ο Γιάννης Ιατρού, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η Αρετή Τσεβά, η Θεοδώρα Χλέτσου και η Βίκυ Κυριαζή, όλοι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου.

Περισσότερα...

akr1Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο της βιωματικής διδασκαλίας του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και θαύμασαν μοναδικά μνημεία της Αρχαϊκής Τέχνης. Τα παιδιά με την πολύτιμη καθοδήγηση ξεναγού ήρθαν σε επαφή με τη σπουδαία αυτή τέχνη, έθεσαν τις ερωτήσεις τους και εμπλούτισαν τις σχολικές τους γνώσεις.

Περισσότερα...

DSC 0081Την Παρασκευή 15 Απριλίου οι μαθητές του Γυμνασίου μας, που συμμετέχουν στο Ρητορικό μας όμιλο είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου. Σε κλίμα ιδιαίτερα φιλικό, παρουσίασαν Αυθόρμητους Λόγους και έδωσαν έναν φιλικό αγώνα Διττών Λόγων με θέμα "Οι έφηβοι πρέπει να απέχουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

Περισσότερα...

IMG 1786smallΤην Παρασκευή 15 Απριλίου, οι μαθητές της Α γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής οικονομίας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσαν την Κυρία Λιόντου Βασιλική, μία χαρισματική ομιλήτρια και άρτια καταρτισμένη οδοντίατρο, συνεργάτιδα του ιατρικού οργανισμού Dental Kids. Οι μαθητές μας έλαβαν απαντήσεις στις απορίες τους και κυρίως κατανόησαν την σπουδαιότητα της πρόληψης σε ότι αφορά στην στοματική υγιεινή. 

Περισσότερα...

image001Το 1821 το Γένος των Ελλήνων με την υποστήριξη και άλλων παραγόντων ξεσηκώθηκε ενάντια στον ξένο δυνάστη. Ύστερα από εννιά χρόνια πολεμικών επιχειρήσεων και διπλωματικών ενεργειών αναγνωρίστηκε το Ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος. Γεγονότα και στιγμές, τόσο γνωστά και τόσο άγνωστα συνάμα, πέρασαν από μπροστά μας μέσα από ένα "ανοιχτό" μάθημα Ιστορίας.

Περισσότερα...

theatronioΤην Τετάρτη 2 Μαρτίου, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας την εκπαιδευτική-βιωματική παράσταση «Θέμα Χημείας» από την ομάδα «Θεατρόνιο», η οποία συνδέει ολιστικά την επιστήμη της Χημείας με το Θέατρο και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές συμμετέχουν σε βιωματικές  δραστηριότητες με επίκεντρο τη Χημεία, μελετούν το φαινόμενο της πίεσης σε επίπεδο μικρόκοσμου και ανθρωπίνων σχέσεων και τέλος γνωρίζουν τα χημικά στοιχεία και τις χημικές αντιδράσεις μέσα από το πείραμα. Στο δεύτερο μέρος, παρακολουθούν ένα θεατρικό έργο που αντιμετωπίζει με χιούμορ και συγκίνηση τον επαγγελματικό προσανατολισμό ενός εφήβου και συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση με βάση τα όσα παρακολούθησαν. 

Περισσότερα...

imerologioΟι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου σε συνεργασία με τη θεολόγο τους κ. Αλευρομαγείρου Αγγελική δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ημερολόγιο. Το ημερολόγιο αυτό αποτυπώνει την εργασία των μαθητών μας σε ομάδες αλλά και τη διαθεματική προσέγγιση στη γνώση. Τα παιδιά μας συνδύασαν με τον πλέον επιτυχή τρόπο τα θρησκευτικά, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία της παράδοσής μας, ενώ παράλληλα ανέδειξαν και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο με την καλαίσθητη εικονογράφησή του!

Περισσότερα...

DSC 0059Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου μας είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν και να ακούσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων "Οδυσσέας Ελύτης" του Σχολείου μας, ένα τμήμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Οι «Μέταλλον» που αποτελούνται από χάλκινα πνευστά και κρουστά, χάρισαν στους μαθητές μας, οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν, μοναδικές μουσικές στιγμές από την όπερα, τη μουσική του κινηματογράφου, μεγάλες κλασσικές επιτυχίες, μεγάλα τραγούδια των Beatles, jazz μουσική, κ.α. Τα μέλη της ορχήστρας, επίσης, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική παρουσίαση των μουσικών οργάνων που παίζουν κάνοντας μια πολύ σύντομη και ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία της μουσικής και των ρευμάτων της.

Περισσότερα...

1 1Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, μαθητές του Γυμνασίου επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στην Κόρινθο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μετά τη Θεία Λειτουργία, να συζητήσουν με μοναχές στο αρχονταρίκι του μοναστηριού για θέματα που τα απασχολούν και να εκφράσουν απορίες που σχετίζονται με την πίστη.

Περισσότερα...

059Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και οι καθηγητές τους είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εναλλακτικό καλλιτεχνικό δρώμενο με τίτλο “Dialogue in the dark” που πραγματοποιείται στο Θέατρο Badminton και να δουν με «μία διαφορετική ματιά» την πόλη τους. Το «Dialogue in the Dark», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 και από τότε έχει πραγματοποιηθεί σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σ’ όλον τον κόσμο και στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες, αντιστρέφει τους ρόλους: οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Περισσότερα...

IMGP8614Η Β΄ τάξη του Γυμνασίου επισκέφτηκε το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παρακολούθησε μία ενδιαφέρουσα Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Η Έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες:
• Ύλη και Υλικά.
• Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα.
• Βιοτεχνολογία.
Η συγκεκριμένη έκθεση συνιστά έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης επιστημονικών νόμων και αρχών, συμπληρωματικό ως προς τις μεθόδους και τις πρακτικές του σχολείου.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 5

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"