LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

IMG 20180329 114149Οι μαθητές της πέμπτης τάξης του Δημοτικού μας σχολείου στο πλαίσιο της ενότητας των μονάδων μέτρησης μήκους γνώρισαν τα μέρη του ναού και κάποια χαρακτηριστικά κατασκευής του. Επίσης, εξασκήθηκαν στην επεξεργασία δεδομένων και στη μετατροπή μονάδων μέτρησης.

Περισσότερα...

4353 10215371462296586 1888890828 oΤι πιο γλυκό από μια κοτούλα που γεννά... σοκολατένια αυγουλάκια; Τέτοιες χαριτωμένες κοτούλες έφτιαξαν τα πρωτάκια μας βήμα - βήμα, μαζί με τις δασκάλες τους. Έπειτα, γέμισαν τις κοιλίτσες τους με σοκολατένια αυγουλάκια και μας ευχήθηκαν όλα μαζί Καλο Πάσχα!

Περισσότερα...

070079 10215370194304887 1034683285 o"Παιχνίδια που ταξιδεύουν" κατασκεύασαν τα πρωτάκια μας,παίρνοντας αφορμή από το μάθημα της Γλώσσας. Διάβασαν τις οδηγίες, συγκέντρωσαν τα υλικά και με πινέλα και πολλή φαντασία δημιούργησαν έναν ολόκληρο στόλο! Μαζί στολίσαμε τις τάξεις και τους διαδρόμους μας... Αμέσως, όλο το σχολείο ήρθε να καμαρώσει τις κατασκευές των λιλιπούτειων καλλιτεχνών μας!

Περισσότερα...

IMG 4c0809c165ee4a3568a3e021db5af285 VΤα τριτάκια μας, αφού ταξίδεψαν για μια εβδομάδα στον μαγικό κόσμο του Ιουλίου Βερν, έψαξαν και βρήκαν πληροφορίες για τη Χαμένη Ατλαντίδα, που συνάντησαν σε ένα από τα βιβλία του.

Περισσότερα...

20180305 115230"Μ' ένα λεωφορείο που το λένε Ηλιοτρόπιο", οι μαθητές της τρίτης δημοτικού ταξίδεψαν πάνω σε δρόμους φωτεινούς, με γέλια και χαρά. Στη συνέχεια κατασκεύασαν το...μέσο μεταφοράς τους, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και πολλή φαντασία!!

Περισσότερα...

IMG 40f749fbeebc7c7945115ec4523b9afd VΤα Τριτάκια μας σας εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, όχι με μία, αλλά με δύο πασχαλινές κατασκευές!

Περισσότερα...

spas18Την τελευταία μέρα στο σχολείο, πριν τις διακοπές του Πάσχα, τα δευτεράκια μας έφτιαξαν τα πασχαλινά τους καλαθάκια και ... οι τάξεις γέμισαν με λαγουδάκια. 

Περισσότερα...

20180326 115622Λίγο πριν το Πάσχα,
τα μικρά μας δευτεράκια, ταξίδεψαν στη μελισσοχώρα!
Εκεί έμαθαν πολλά,
για το ταξίδι της μέλισσας και τα προϊόντα της,
μέσα από παιχνίδια βιωματικά!

Περισσότερα...

IMG 0819Την Παρασκευή 30/3/2018 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, η βράβευση των διακριθέντων στον 5ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης – Διηγήματος για παιδιά και εφήβους, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Περισσότερα...

20180328 180243Τα μικρά μας δευτεράκια ήρθαν σε επαφή με την παράδοση κι έστησαν Λαογραφικό Μουσείο.
Εκθέματα συγκέντρωσαν πολλά
από μέρη ελληνικά και χρόνια μακρινά.
Κουβαλούσαν ιστορία και παράδοση ελληνική
κι από κάτω είχαν βάλει μια λεζάντα ταιριαστή.
Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές θαύμασαν τη δουλειά τους!

Περισσότερα...

29894301 10155686270377984 1769987387 oΤην Παρασκευή 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό μας η καθιερωμένη κλήρωση για το Πασχαλινό αρνί. Aπό τους λαχνούς για την κλήρωση του αρνιού, συγκεντρώθηκαν 1360 ευρώ και η τυχερή της ημέρας, είναι η μαθήτρια Κάργα Μυρτώ του τμήματος Α1, η οικογένεια της οποίας προσέφερε το αρνί σε άπορη οικογένεια του δήμου μας. Παράλληλα οι μαθητές / μαθήτριες του τμήματος ΣΤ4 με δική τους πρωτοβουλία συγκέντρωσαν τρόφιμα και παιχνίδια και τα προσέφεραν στον σύλλογο "Χαμόγελο του παιδιού".

Περισσότερα...

G 2750Το Σχολείο μας, στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων, γίνεται για ακόμη μία φορά αρωγός σε φορείς που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν τα παιδιά μας κινητοποιούνται δείχνοντας την ευαισθησία τους. Οι μαθητές του ΣΤ’4 με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να στηρίξουν τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνοντας συσκευασμένα είδη τροφίμων, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα κι άλλα είδη προσωπικής φροντίδας.

Περισσότερα...

MG 0794Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής οι μαθητές της Στ´ τάξης είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να πειραματιστούν με το Φως και τον Ηλεκτρομαγνητισμό. Τα παιδιά προετοίμασαν και εκτέλεσαν πειράματα αξιοποιώντας τις γνώσεις τους.

Περισσότερα...

20180322 095038Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και του εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της Στ´ τάξης είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να κάνουν μια γενικότερη ανασκόπηση στα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης. Τα παιδιά εξέτασαν τη συγκεκριμένη περίοδο της Ιστορίας χρονολογικά αλλά και γεωγραφικά. Επίσης, την προσέγγισαν μέσα από την τέχνη γνωρίζοντας αξιόλογα καλλιτεχνικά έργα της περιόδου και τέλος γνώρισαν σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων και των ενόπλων δυνάμεων.

Περισσότερα...

age3Η Τετάρτη σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με γέλια και... πολύχρωμες πασχαλινές δημιουργίες!

Περισσότερα...

IMG 0720Οι μαθητές της Στ’ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και συγκεκριμένα της Γραμματικής, προσέγγισαν και επεξεργάστηκαν τα είδη των αντωνυμιών με έναν διαφορετικό τρόπο αξιοποιώντας την τέχνη της ποίησης. Το έναυσμα για αυτή τη διαφορετική προσέγγιση δόθηκε από το διασκευασμένο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου «Το πρόβλημα με τις Αντωνυμίες» μέσα από το οποίο προσεγγίζεται και αναλύεται η έννοια του εγωισμού.

Περισσότερα...

DSC 0042Οι μαθητές μας της Ε΄ Δημοτικού μ’ ένα θεατρικό αφιέρωμα πλαισιωμένο από τα τραγούδια τους και τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, μάς παρέσυραν σε μια μεγάλη διαδρομή στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της μεγάλης στιγμής στην ιστορία του ελληνικού έθνους, την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελεύθερου νέου ελληνικού κράτους.

Περισσότερα...

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η αγγλόφωνη θεατρική παράσταση ‘Beauty is a.. beast!’ με αφορμή την απονομή των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας YLE-FLYERS που απέκτησαν οι φετινοί μαθητές της ΣΤ’ τον Μάιο 2017. Η ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα, η εξαιρετική υποκριτική ικανότητα και το χορευτικό ταλέντο ενθουσίασαν το κοινό! Η βραδιά ήταν πραγματικά αξέχαστη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στις καθηγήτριες αγγλικών που τα προετοίμασαν!

Περισσότερα...

age4Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης, στο πλαίσιο της Λογοτεχνίας και με αφορμή την ολοκλήρωση του βιβλίου «Ο ψεύτης παππούς» της Άλκη Ζέη ανέλαβαν δράση! Χωρίστηκαν σε ομάδες και σύμφωνα με τη θεματολογία του βιβλίου, ανέλαβαν να υλοποιήσουν διαφορετικές εργασίες. Δραματοποίησαν τις αγαπημένες τους σκηνές και έφτιαξαν εναλλακτικά, δικά τους εξώφυλλα για το αγαπημένο τους βιβλίο. Επίσης, κατασκεύασαν εντυπωσιακές μακέτες, πρωτότυπες ζωγραφιές, ευφάνταστα επιτραπέζια και πολλά άλλα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έμαθαν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ομαδικά.

Δείτε "εδώ" μία πολύ όμορφη εργασία των μαθητών μας σε μορφή βίντεο!

Περισσότερα...

IMG 20180320 110813Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη επισκέφτηκε τα εκπαιδευτήριά μας την Τρίτη 20/3 και συνομίλησε με τους μαθητές της Ε’ τάξης του δημοτικού μας σχολείου. Η δημιουργός του βιβλίου « Παπούτσια με φτερά », το οποίο επεξεργάζονται οι μαθητές μας στο πλαίσιο της «Σκυταλοδρομίας Ανάγνωσης», απάντησε στις ερωτήσεις των μικρών της αναγνωστών και συζήτησε μαζί τους απολαμβάνοντας τις δημιουργίες τους που βασίστηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου. 

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 34

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"