rsz b ch 18

Menu

20181204 114613 resizedΞημερώματα Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου αναχωρήσαμε από το σχολείο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 7 περίπου το πρωί φτάσαμε στη Ρώμη. Επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και αρχίσαμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της «Αιώνιας Πόλης». Επισκεφτήκαμε τις Κατακόμβες, το Καπιτώλιο, το Πάνθεον και την εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου με την τρισδιάστατη ζωγραφική. Περάσαμε από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι και καταλήξαμε στην Πιάτσα Ναβόνα. Την επόμενη μέρα 4 Δεκεμβρίου ξεναγηθήκαμε στο Βατικανό και κάναμε βόλτα στη fontana di trevi, στην Corso και στα ισπανικά σκαλιά. Στις 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή, στα βόρεια της χώρας, στην πόλη Σιένα και στο γραφικό χωριό Σαν Τζιμινιάνο. Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το Tivoli, όπου δεσπόζει η villa d’ Este, μνημείο προστατευόμενο από την unesco.

Περισσότερα...

EIKONIDIO.SEP.APOFOITON.2018Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, φοιτητές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι, όλοι απόφοιτοι του Σχολείου μας, πραγματοποίησαν για 5η συνεχόμενη φορά και με ιδιαίτερη επιτυχία ενημέρωση στους μαθητές του Λυκείου. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε 2 παράλληλους κύκλους συναντήσεων και είχε ως κεντρικό άξονα την πληροφόρηση για το περιεχόμενο των σπουδών σε μία σειρά από Τμήματα και Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Περισσότερα...

DSC 00751Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου οι μαθητές του λυκείου μας , συνοδευόμενοι από τους φιλολόγους τους, παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την παράσταση "Μαθήματα Πολέμου" σε σκηνοθεσία του Δ. Λιγνάδη. Η παράσταση στηριζόταν σε δραματοποιημένα αποσπάσματα της ιστορίας του Θουκυδίδη, που καταδείκνυαν τη στοχαστικότητα του μεγάλου αυτού ιστορικού, αλλά και τη ροπή της ανθρώπινης φύσης στη βία και τον πόλεμο. Μετά την παράσταση ακολούθησε εικοσάλεπτη συζήτηση του σκηνοθέτη με τους μαθητές του σχολείου. Την παράσταση παρακολούθησαν ο κύριος Ραπτόπουλος και ο κύριος Λιναρδάτος.

Περισσότερα...

barb 2018Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε για μαθητές Θετικού Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) στα πλαίσια του Προγράμματος Ερευνητικών Περιηγήσεων. Στο Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας, οι μαθητές μας περιηγήθηκαν σε εργαστήρια που αφορούν σε όλες τις θεματικές κατευθύνσεις της έρευνας του Ινστιτούτου και είχαν τη δυνατότητα:
• να κατανοήσουν τις διαδικασίες διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας στον τομέα της βιοϊατρικής,
• να δουν από κοντά και εν λειτουργία κάποιες από τις πλέον σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα μονάδες συνεστιακής μικροσκοπίας, φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR), φασματομετρίας μάζας (LC-MS-MS), κρυσταλλογραφίας ακτίνων Χ κ.ά. και να αντιληφθούν τις εφαρμογές τους με απλά παραδείγματα,
• να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη, γνωρίζοντας από κοντά εργαστηριακές πρακτικές όπως η PCR και η καλλιέργεια μικροοργανισμών.

Περισσότερα...

CHARALAMBOS TSAVDARIS 6 143Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Α’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Digital Architect της Microsoft Hellas, κύριο Χαράλαμπο Τσαβδάρη, στην παρουσίαση με θέμα: Η σπουδαιότητα των Soft Skills. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Τσαβδάρης παρουσίασε αρχικά ποιες δεξιότητες θεωρούνται Soft Skills και παρέθεσε τα χαρακτηριστικά τους, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τις σημαντικότερες από αυτές τις δεξιότητες εξηγώντας παράλληλα στους μαθητές με ποιους τρόπους μπορούν να τις καλλιεργήσουν.

Περισσότερα...

sIMG a4Οι μαθητές της Β Λυκείου την Τρίτη 16/10 παρακολούθησαν το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν ένα μετεωρολογικό χάρτη, το σχηματισμό μιας καταιγίδας και ενός ανεμοστρόβιλου, τη δημιουργία ενός κεραυνού, και έμαθαν να ξεχωρίζουν τα είδη των νεφών, ενώ μέσα από τις πειραματικές διαδικασίες εμπέδωσαν τη δημιουργία της βροχής.

Περισσότερα...

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, τα Διευθυντικά Στελέχη της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του σχολείου μας, υπό την επωνυμία Grextreme, μίλησαν στην εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη στο Action 24.
Tα παιδιά μίλησαν με μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση, ενώ ο καθηγητής-οικονομολόγος του σχολείου κ. Άρης Νότης τόνισε ότι το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece βοηθά τα παιδιά που θεωρούνται "κακοί μαθητές" να βρουν την κατάλληλη κατεύθυνση σπουδών, να δουν πιο θετικά το σχολείο και να ακολουθήσουν τον κατάλληλο για εκείνους επαγγελματικό δρόμο.

Περισσότερα...

DSC 0335 resize 143Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α’ Λυκείου του Σχολείου μας, που συμμετέχουν στο πρότζεκτ της επιχειρηματικότητας, παρακολούθησαν ένα βιωματικό μάθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Μέλισσα - Κίκιζας», κ. Αλέξανδρο Κίκιζα. Η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδευτικά προγράμματα ενίσχυσης της μαθητικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, προσφέροντας τόσο χρηματικές χορηγίες σε μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις όσο και υψηλόβαθμα στελέχη της ως εθελοντές στα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου,  στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου γονείς, μαθητές και καθηγητές των θερινών τμημάτων της Β' και Γ' Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση "Αγαμέμνων", του Αισχύλου. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, ο σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις αφηγείται την επιστροφή του βασιλιά Αγαμέμνονα στο Άργος μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, το οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης της Κλυταιμνήστρας και του Αιγίσθου για τη θυσία της Ιφιγένειας και κλείνει ένας κύκλος αίματος όπου η απονομή δικαιοσύνης οδηγεί στο έγκλημα, η τιμωρία είναι αναπόφευκτη και η Κάθαρση απαραίτητη.

Περισσότερα...

arkt012Τι είναι τα μικροπλαστικά και τι κινδύνους κρύβουν; Πώς καταλήγουν στις θάλασσες και από εκεί στο πιάτο μας; Είναι αλήθεια ότι έχουν εντοπιστεί ακόμα και στους πάγους της Αρκτικής; Και πώς μπορούμε να προσδιορίσουμε πόσο έχουν εξαπλωθεί;

Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα έδωσαν την Τετάρτη 9/5 ο Jamie Buchanan-Dunlop, διευθυντής του Digital Explorer, και ο ερευνητής Nick Scott, στα πλαίσια του Arctic Live 2018 και της ζωντανής διερεύνησης με τίτλο «Δειγματοληψία μικροπλαστικών». Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα με μαθητές της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι όχι μόνο παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον, αλλά πραγματοποίησαν και οι ίδιοι πείραμα προσδιορισμού της συγκέντρωσης «μικροπλαστικών» σε δείγματα πάγου. Μάλιστα, για να διεξάγουν τη δειγματοληψία τους ακολούθησαν την επιστημονική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τους ερευνητές της Αρκτικής, υπό την καθοδήγηση του -γνωστού μας από το Coral Live- Jamie. Και παρά τα 4500 km που χωρίζουν το Περιστέρι από τον Βρετανικό Ερευνητικό Σταθμό Ny-Ålesund στο Σβάλμπαρντ της Αρκτικής, μπορέσαμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, να νιώσουμε σαν να διεξάγουμε τη δική μας έρευνα στον παγωμένο Βόρειο Πόλο!

Περισσότερα...

MG 8522Την εβδομάδα 7-11/5 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας τα εργαστήρια χημείας στα τμήματα θετικής κατεύθυνσης της Γ λυκείου. Οι μαθητές μας έκαναν ογκομέτρηση αιθανικού οξέος με πρότυπο διάλυμα βάσης ΝαΟΗ. Επιπλέον, οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις με όξινα διαλύματα υπερμαγγανικού καλίου και διχρωμικού καλίου καθώς και αντιδράσεις με αντιδραστήρια Fehling και Tollens. H αίθουσα γέμισε χρώματα, αρώματα και φυσικά χαμόγελα μαθητών οι οποίοι κατανόησαν σε βάθος θέματα χημείας μέσα από πειραματικές διατάξεις!

Περισσότερα...

20180426 110942Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου μας με την Ένωση Ελλήνων Χημικών, την Πέμπτη 26 Απριλίου το σχολείο μας εκπροσώπησε την ΕΕΧ στο Athens Science Festival 2018. Οι μαθητές από την Α΄Λυκείου: Στεφανία Τζαβλάκη, Τζίνα Αλεξοπούλου, Μάρα Μαλιαχόβα, Νώντας Βεντούρης, Τριάντης Λαμπρόπουλος,  παρουσιάσαν στους παρευρισκομένουνς εντυπωσιακά πειράματα χημείας!

Περισσότερα...

AGIASOFIAΑπό τις 14 μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2018, πέντε μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου πήραν μέρος στο 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο: "O Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς" που διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας λογοτέχνη και να να συνομιλήσουν με σημαντικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, λογοτέχνες, ηθοποιούς και δημοσιογράφους.

Περισσότερα...

IMG 4596Οι μαθήτριες του Λυκείου μας Μαριάννα Βασιλοπούλου, Αναστασία Γκανάτσιου, Καλλιόπη Κυριαζή, Πατρίνα Ρωξάνη και Θεοδώρα Χλέτσου συμμετείχαν στον διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης που συνδιοργάνωσαν στις 5 & 6 Μαρτίου τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού με θέμα "Ο Πεζογράφος Καζαντζάκης" και απευθυνόταν σε παιδιά όλων των τάξεων του Λυκείου. Οι μαθήτριες μας απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές.

Περισσότερα...

60316113257 7991Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Οι 12 ένορκοι στο Θέατρο Αλκμήνη. Οι 12 Ένορκοι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, εξαιρετικές κριτικές και το ενδιαφέρον σχεδόν 50.000 θεατών και συνεχίζει για 4η συνεχή χρονιά με ανανεωμένο cast ηθοποιών. Το Θέατρο Αλκμήνη μετατρέπεται για μια ακόμα χρονιά σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τη συνείδησή τους. Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν, αν είναι ένοχο.

Περισσότερα...

25497369 1824927514198314 1850646119 nΟι μαθητές του ΨΑ1 και του ΨΑ2 επισκέφθηκαν τη Βιομηχανία Καλλυντικών Apivita στο Μαρκόπουλο Αττικής στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία εταιρεία με ισχυρή φιλοσοφία, αξίες, κοινωνική υπευθυνότητα, παράδοση και καινοτομία. Το 1972, οι ιδρυτές της, Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, ως νέοι φαρμακοποιοί, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και εκχυλίσματα βοτάνων. Το 1979 δημιούργησαν την APIVITA. Tο όνομά της, προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας».

Περισσότερα...

BODERM 2 resizeΟι μαθητές του ΨΑ3 και του ΨΑ4 επισκέφθηκαν τη Φαρμακοβιομηχανία Boderm Laboratories στο Βιομηχανικό Πάρκο Αγίου Στεφάνου στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές μας γνώρισαν μία σύγχρονη μονάδα ανάπτυξης και παραγωγής που δραστηριοποιείται στην Ελληνική και Διεθνή αγορά με Φάρμακα, Συμπληρώματα Διατροφής, Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα και Καλλυντικά. Ο σκοπός της είναι η παροχή καινοτόμων προϊόντων προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες στον χώρο της υγείας προς όφελος του καταναλωτή. 

Περισσότερα...

26610162 10214842761003477 853139375 oΞημερώματα Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου αναχωρήσαμε από το σχολείο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 7 περίπου το πρωί φτάσαμε στη Ρώμη. Επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και αρχίσαμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της «Αιώνιας Πόλης». Επισκεφτήκαμε τις Κατακόμβες, το Καπιτώλιο, το Πάνθεον και την εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου με την τρισδιάστατη ζωγραφική. Περάσαμε από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι και καταλήξαμε στην Πιάτσα Ναβόνα.

Περισσότερα...

006Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για μαθητές Θετικού Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου επίσκεψη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Επιστημονικής Ενημέρωσης του Ιδρύματος, στο οποίο περιλαμβάνονταν:
παρουσιάσεις για νευρολογικές παθήσεις και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών,

Περισσότερα...

0E0679E22476E8EB914CA8E35F9DFΟι μαθητές της Α΄ Λυκείου απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία να επισκεφτούν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Σε ένα κτίριο μοναδικής σχεδίασης και αισθητικής, στην καρδιά της Αθήνας κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην «κορυφή» του πολυχώρου “Capitol Mall”, λειτουργούν τα 5.000 τ.μ. του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. Τρεις ολόκληροι όροφοι, αφιερωμένοι στην τεχνολογία και την εξέλιξη των 4 τροχών, μια «ιστορία» που ξεκινά από τα τέλη του 1800 και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 7

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"