LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

60316113257 7991Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Οι 12 ένορκοι στο Θέατρο Αλκμήνη. Οι 12 Ένορκοι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, εξαιρετικές κριτικές και το ενδιαφέρον σχεδόν 50.000 θεατών και συνεχίζει για 4η συνεχή χρονιά με ανανεωμένο cast ηθοποιών. Το Θέατρο Αλκμήνη μετατρέπεται για μια ακόμα χρονιά σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τη συνείδησή τους. Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν, αν είναι ένοχο.

Περισσότερα...

25497369 1824927514198314 1850646119 nΟι μαθητές του ΨΑ1 και του ΨΑ2 επισκέφθηκαν τη Βιομηχανία Καλλυντικών Apivita στο Μαρκόπουλο Αττικής στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία εταιρεία με ισχυρή φιλοσοφία, αξίες, κοινωνική υπευθυνότητα, παράδοση και καινοτομία. Το 1972, οι ιδρυτές της, Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, ως νέοι φαρμακοποιοί, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και εκχυλίσματα βοτάνων. Το 1979 δημιούργησαν την APIVITA. Tο όνομά της, προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας».

Περισσότερα...

BODERM 2 resizeΟι μαθητές του ΨΑ3 και του ΨΑ4 επισκέφθηκαν τη Φαρμακοβιομηχανία Boderm Laboratories στο Βιομηχανικό Πάρκο Αγίου Στεφάνου στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές μας γνώρισαν μία σύγχρονη μονάδα ανάπτυξης και παραγωγής που δραστηριοποιείται στην Ελληνική και Διεθνή αγορά με Φάρμακα, Συμπληρώματα Διατροφής, Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα και Καλλυντικά. Ο σκοπός της είναι η παροχή καινοτόμων προϊόντων προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες στον χώρο της υγείας προς όφελος του καταναλωτή. 

Περισσότερα...

26610162 10214842761003477 853139375 oΞημερώματα Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου αναχωρήσαμε από το σχολείο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 7 περίπου το πρωί φτάσαμε στη Ρώμη. Επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και αρχίσαμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της «Αιώνιας Πόλης». Επισκεφτήκαμε τις Κατακόμβες, το Καπιτώλιο, το Πάνθεον και την εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου με την τρισδιάστατη ζωγραφική. Περάσαμε από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι και καταλήξαμε στην Πιάτσα Ναβόνα.

Περισσότερα...

006Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για μαθητές Θετικού Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου επίσκεψη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Επιστημονικής Ενημέρωσης του Ιδρύματος, στο οποίο περιλαμβάνονταν:
παρουσιάσεις για νευρολογικές παθήσεις και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών,

Περισσότερα...

0E0679E22476E8EB914CA8E35F9DFΟι μαθητές της Α΄ Λυκείου απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία να επισκεφτούν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Σε ένα κτίριο μοναδικής σχεδίασης και αισθητικής, στην καρδιά της Αθήνας κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην «κορυφή» του πολυχώρου “Capitol Mall”, λειτουργούν τα 5.000 τ.μ. του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. Τρεις ολόκληροι όροφοι, αφιερωμένοι στην τεχνολογία και την εξέλιξη των 4 τροχών, μια «ιστορία» που ξεκινά από τα τέλη του 1800 και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα.

Περισσότερα...

20171031 130413Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, μαθητές και εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα εικονικών επιμορφωτικών επισκέψεων του οργανισμού Digital Explorer και επικοινώνησαν ζωντανά με τον ειδικό ερευνητικό σταθμό στις Βερμούδες. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας, μαθητές μας της Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ερευνητή κ. Jamie-Buchanan Dunlop. Ο Jamie, παλιός μας γνώριμος από το πρόγραμμα Arctic Live, (https://www.avgouleaschool.gr/index.php/blog/blog-λυκείου/1679-επιμορφωτική-επίσκεψη-στην-αρκτική), είναι διευθυντής του οργανισμού Digital Explorer και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες αποστολές στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με επιστημονικές ομάδες στην Αρκτική, την Ανταρκτική και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Περισσότερα...

20171018 1106376497Οι μαθητές της Β Λυκείου την Τετάρτη 18/10 παρακολούθησαν το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν ένα μετεωρολογικό χάρτη, το σχηματισμό μιας καταιγίδας και ενός ανεμοστρόβιλου, τη δημιουργία ενός κεραυνού, και έμαθαν να ξεχωρίζουν τα είδη των νεφών, ενώ μέσα από τις πειραματικές διαδικασίες εμπέδωσαν τη δημιουργία της βροχής.

Περισσότερα...

Το σχολείο μας συμμετείχε και τη φετινή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» με μαθητές από την Α΄ και Β΄ Λυκείου, τα ονόματα των οποίων παρατίθενται στη συνέχεια με αλφαβητική σειρά: Σοφία Βασιλείου, Ηλίας Βισάκης, Κατερίνα Γιαννοπούλου, Κωνσταντίνα Ζέρη, Νίκη Καραγιάννη, Νάσια Καραγιαννίδη, Νόρα Κεράτσα, Φοίβη Λιναρδάτου, Βένια Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπακυριακόπουλος, Κωνσταντίνος Πατσαντζόπουλος, Δημήτρης Ράπτης, Μιχαέλα Ρούτουλα, Ηλιάνα Χατζηλία.

Περισσότερα...

d.e.e. 1 1Την Παρασκευή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε για μαθητές μας της Β΄ Λυκείου επίσκεψη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη ΔΕΕ, οι μαθητές περιηγήθηκαν σε επτά από τα τμήματα στα οποία διαρθρώνεται και αναλυτικότερα:

· Στο Τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων.
· Στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων.
· Στο Τμήμα Εργαστηρίων Δικαστικής Γραφολογίας και Πλαστότητας Εντύπων και Αξιών.
· Στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων.
· Στο Τμήμα Δακτυλοσκοπίας.
· Στο Τμήμα Εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων.
· Στο Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων.

Περισσότερα...

dimokr ekefeΤο Σχολείο μας, τη Δευτέρα 10/4, συμμετείχε σε διαγωνισμό Φυσικής που διεξήχθη στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής (ΙΠΣΦ) του Δημόκριτου. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, θα γίνει η επιλογή των φετινών Δόκιμων Ερευνητών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα επιλεγούν ως «Ερευνητές» σε εργαστήρια του Δημόκριτου για μία βδομάδα, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το τρόπο με τον οποίο γίνεται η έρευνα.

Περισσότερα...

live syndΤην Τρίτη 21 Μαρτίου, μαθητές της Α’ Λυκείου είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν μέσω Skype με τους συμμαθητές και καθηγητές τους που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ολλανδία. Στο πλαίσιο της σύνδεσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση Space Expo που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Περισσότερα...

DSC 0665Στις 23/3/2017, από τις 15:00 έως τις 16:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου μας (Εργαστήριο Γυμνασίου - Λυκείου), ένα Skype Virtual Field Trip στο μουσείο Intrepid της Νέας Υόρκης από τους μαθητές της Α Λυκείου. Πρόκειται για ένα εικονικό ταξίδι, που επιτρέπει στους μαθητές μας να μεταφερθούν σε όλο τον κόσμο μέσα από την τάξη τους και να ενημερωθούν από ειδικούς για το πώς συνδέονται κομμάτια της ύλης διάφορων μαθημάτων με τον πραγματικό κόσμο. Οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν από τον κύριο Frantz Lucien, υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος στους χώρους του μουσείου και να δουν εκθέματα όπως το διαστημικό λεωφορείο Enterprise.

Περισσότερα...

Arctic Live 004Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, μαθητές και εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα εικονικών επιμορφωτικών επισκέψεων της Microsoft και του Digital Explorer. Με τη βοήθεια του Skype επισκέφθηκαν τον ερευνητικό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ny-Ålesund (στο Svalbard της Αρκτικής). Στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας, μαθητές μας της Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ερευνητή κ. Jamie-Buchanan Dunlop. Ο Jamie, όπως ζήτησε από τα παιδιά μας να τον αποκαλούν, είναι διευθυντής του οργανισμού Digital Explorer και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες αποστολές στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, ενώ συνεργάζεται με επιστημονικές ομάδες στην Αρκτική, την Ανταρκτική και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Περισσότερα...

omadiki emporikon24Την Πέμπτη, 23/2/2017, σαράντα μαθητές του Λυκείου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ" του Άρθουρ Μίλλερ στο θέατρο ''Εμπορικόν''. Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο που αποτελεί ορόσημο στην μεταπολεμική αμερικάνικη δραματουργία καταγράφει με αφοπλιστική επιδεξιότητα την τραγωδία μιας οικογένειας που προτάσσει το ατομικό όφελος, αδιαφορώντας για το συλλογικό, μέχρι τη στιγμή που αντιλαμβάνεται με οδυνηρό τρόπο ότι τα οφέλη αυτά, όπως και τα κόστη, ταυτίζονται.

Περισσότερα...

HakunaΤα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσω του πρότζεκτ της επιχειρηματικότητας συμμετείχαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (μέλος του διεθνούς οργανισμού Junior Achievement Worldwide).

Περισσότερα...

sIMG 2201Το Σχολείο μας,  την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε με τους μαθητές της Β λυκείου που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν οικονομικές σπουδές το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τα τμήματα του Πανεπιστημίου και τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας. Η ενημέρωση έγινε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου η κ. Σοφία Ταμπούρη παρουσίασε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

IMG 4252Την Τετάρτη 11/01/2017, μαθητές και μαθήτριες από την Α΄και Β΄Λυκείου επισκέφτηκαν τη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας – Η πορεία του στο χρόνο» που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο της Βουλής.

Ειδικότερα, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και γενικότερα τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ι. Καποδίστρια, που φιλοξενείται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.

Περισσότερα...

KORRES 143Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, 50 μαθητές της Β’ Λυκείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μίας εκ των σημαντικότερων ελληνικών επιχειρήσεων, την εταιρεία παρασκευής φυσικών και πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, «ΚΟΡΡΕΣ».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά έναν σύγχρονο χώρο εργασίας, να ενημερωθούν για την εταιρική οργάνωση αλλά και για τον τρόπο συνεργασίας των διαφόρων τμημάτων μεταξύ τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου και να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση για την ιστορία της επιχείρησης.

Περισσότερα...

15319536 1155104797937868 1009915850 nΞημερώματα Δευτέρας 28 Νοεμβρίου αναχωρήσαμε από το σχολείο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 7 και 30 περίπου φτάσαμε στη Ρώμη ύστερα από μια υπέροχη πτήση. Αφού επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο, αρχίσαμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης. Πρώτος σταθμός ήταν το Κολοσσαίο, η Ρωμαϊκή αγορά, το Πάνθεον και η εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου με την τρισδιάστατη ζωγραφική. Καταλήξαμε στην Πιάτσα Ναβόνα όπου δεσπόζει το σιντριβάνι των τεσσάρων ποταμών. Στη συνέχεια καταλύσαμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ κάναμε βόλτα στη Φοντάνα ντι Τρέβι και ο καθένας έκανε την προσωπική του ευχή.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 6

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"