LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

IMG 20180424 101927Την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Κεραμικής στην Ακαδημία Πλάτωνος. Τα παιδιά παρακολούθησαν δίωρο πρόγραμμα αγγειοπλαστικής που περιλάμβανε τις εξής δραστηριότητες:
- Παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο: «Ο αγγειοπλάστης και ο τεμπέλης βασιλιάς». Τα παιδιά μέσα από την παράσταση γνώρισαν τις πρώτες ύλες και τα στάδια κατασκευής ενός αγγείου. Η εμψύχωση έγινε με μαριονέτες υπό τη συνοδεία πιάνου.
- Επιτόπια κατασκευή αγγείου. Ο αγγειοπλάστης κατασκεύασε στον τροχό τις παραγγελίες των παιδιών.
- Τέλος, κατασκευή κεραμικού τεχνήματος. Οι μαθητές κατασκεύασαν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, την αρχαία πήλινη κούκλα, την περίφημη «πλαγγόνα» της αρχαιότητας. 

Περισσότερα...

20180420 121111Με συντροφιά τη δροσιά της άνοιξης τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου πέρασαν μία εβδομάδα γεμάτη νέα ερεθίσματα γύρω από το φυσικό περιβάλλον κατακτώντας νέες γνώσεις για τα έντομα που δραστηριοποιούνται αυτή την εποχή του χρόνου. Με αφορμή τον μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης, αλλά και τον γνωστό πίνακα «Άνοιξη» του Boticelli τα παιδιά θέλησαν να μάθουν και να ανακαλύψουν τις εκπληκτικές αλλαγές της φύσης την εποχή της άνοιξης μέσα από την εικαστική δημιουργία, την μουσική, την γλώσσα και τα μαθηματικά.

Περισσότερα...

DSCN3364Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά Και να αθλούμαι συστηματικά! Που αλλού; Στην Τροφούπολη!!
Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 ο Παιδικός Σταθμός των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφτηκε την Τροφούπολη, έναν μοναδικό, εξειδικευμένο χώρο με θέμα τη διατροφή. Μέσα από κυκλικές δραστηριότητες με πρωτότυπα διασκεδαστικά παιχνίδια, τα παιδιά έμαθαν για τα τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή. Συμμετείχαν σε διαδραστικά, θεατρικά, μουσικοκινητικά δρώμενα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αποκομίζοντας γνώσεις και διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.

Περισσότερα...

IMG 20180307 123826Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου έγιναν σπηλαιολόγοι και ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο με το σύνθημα: "Με το ένα…με το δύο…με το τρία…πάμε πίσω στην Προϊστορία!!!" Με το σύνθημα: «Με το ένα… με το δύο… με το τρία … πάμε πίσω στην Προϊστορία», τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και γνώρισαν τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στη Γη, 230 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μέσα από παρουσιάσεις, προβολές βίντεο και πειράματα ανακάλυψαν τους δεινόσαυρους. Γνώρισαν τα είδη των δεινοσαύρων, τον τρόπο που τρέφονταν, αλλά και τους λόγους για τους οποίους, ίσως εξαφανίστηκαν. Εντυπωσιάστηκαν, όταν με πείραμα δημιούργησαν τα δικά τους απολιθώματα δεινοσαύρων με γύψο και πηλό. Αλλά και, όταν προσπάθησαν να σκάψουν μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και να βγάλουν έναν δεινόσαυρο που είχε παγώσει από την εποχή των Παγετώνων στη Γη. Έφτιαξαν ίχνη δεινοσαύρων, χωρισμένα σε ομάδες σχεδιασμού, μέτρησης και ζωγραφικής.

Περισσότερα...

18211Τα προσχολικά τμήματα του Σχολείου μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, της 25ης Μαρτίου, προγραμμάτισαν ποικίλες δραστηριότητες, κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών. Καθώς η ατμόσφαιρα του σχολείου άλλαξε και απέκτησε γαλανόλευκη όψη, τα παιδιά μας ντύθηκαν τσολιαδάκια και Σουλιώτισσες από τις νηπιαγωγούς τους. Τραγούδησαν, ζωγράφισαν, παρακολούθησαν επετειακά βίντεο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Περισσότερα...

IMG 20180312 121651«Οι δεξιότητες αδρής κίνησης αναπτύσσονται σταδιακά από την ηλικία των 2 μηνών κιόλας, όπου ένα βρέφος μπορεί να γυρίζει αυτόνομα, να στηρίζει το κεφαλάκι του καθώς και να αρχίζει να στηρίζει το βάρος του στα χεράκια ανασηκώνοντας το κεφαλάκι του. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσει σιγά σιγά τον αδρό συντονισμό και στην ηλικία των 6 ετών, πλέον η αδρή κίνηση έχει ωριμάσει με αποτέλεσμα να μπορεί να εκτελεί σύνθετες στοχοκατευθυνόμενες κινήσεις που απαιτούν ακρίβεια και διαδοχή, όπως για παράδειγμα να κάνει κούνια, να σκαρφαλώνει, να πηδάει ψηλά, να πετά και να πιάνει μια μπαλίτσα, να στοχεύει κατάλληλα βάζοντας καλάθια κ.ά.»

Περισσότερα...

IMG 20180227 115453Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού: «Η Αργυρώ γελάει», προβληματίστηκαν για το πώς είναι η ζωή των παιδιών με αναπηρία. Καλωσόρισαν στην τάξη τους τον μικρό «Κωνσταντίνο», παιδί - κούκλα με κινητικά προβλήματα. Ο «Κωνσταντίνος» καθισμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο, παρουσίασε στα παιδιά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του και τα παιδιά βρήκαν τρόπους να τον βοηθήσουν.

Περισσότερα...

megaro1Την Τρίτη 13-3-2018 τα νηπιάκια μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας "Λίλιαν Βουδούρη" και παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση "Μίλα και Σουτ". Σε πρωτότυπο κείμενο των βραβευμένων συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και 'Εμης Σίνη και με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, η ομάδα "Κοπέρνικος" δημιούργησε ένα υπέροχο, απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα ερμηνεύοντας ζωντανά, υπέροχα τραγούδια με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων.

Περισσότερα...

DSCN4028Οι αισθήσεις μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον κόσμο να επικοινωνήσουμε και να αισθανθούμε. Στο νηπιαγωγείο μας με πλούσιο εποπτικό υλικό, ερωτήσεις, παρουσιάσεις, φύλλα εργασίας, ομαδικά παιχνίδια, κούκλες κουκλοθέατρου, εικαστικές δραστηριότητες προσεγγίσαμε τη θεματική ενότητα των 5 βασικών αισθήσεων. Ήταν μια ενδιαφέρουσα ενότητα μέσα από την οποία τα παιδιά έμαθαν για τις αισθήσεις και ευαισθητοποιήθηκαν για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Περισσότερα...

20180309 100956Την Παρασκευή, 9 Μαρτίου τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το θέατρο της Παραμυθοχώρας και παρακολούθησαν την κουκλοθεατρική παράσταση: "Οι απίθανες περιπέτειες του Πινόκιο". Το αγαπημένο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, ζωντάνεψε στη σκηνή της Παραμυθοχώρας και ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο του Πινόκιο. Εντυπωσιακές κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων, κούκλες άμεσης κίνησης, γαντόκουκλες, μαριονέτες, επίπεδες κούκλες και γιγαντόκουκλες, σχήματα και χρώματα μέσα από μαγικά κουτιά δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό.

Περισσότερα...

DSCN3238Τα παιδιά του παιδικού σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου, την Παρασκευή 9-3-2018, παρακολούθησαν στο θέατρο Κιβωτός τη θεατρική παράσταση με τίτλο "Χένσελ και Γκρέτελ. Μία παράσταση γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς - τραγουδιστές. Χορογραφημένη στη λεπτομέρεια, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια και φυσικά με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη στα κείμενα και στη σκηνοθεσία.

Περισσότερα...

IMG 20180301 084212"Τα παιχνίδια δεν είναι "για αγόρια" ή "για κορίτσια" . Είναι για τα παιδιά! Δυστυχώς, όμως τα παιχνίδια που πωλούνται σήμερα είναι περισσότερο έμφυλα από ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, τα αγόρια δεν έχουν εμπειρίες με παιχνίδια που αναπτύσσουν τις δεξιότητες ανατροφής, οικιακής ευθύνης και την ενσυναίσθηση. Από την άλλη τα κορίτσια παίζουν με παιχνίδια που τους διδάσκουν μόνο πόσο σημαντική είναι η εμφάνιση για την κοινωνική αποδοχή και όχι με παιχνίδια μαθηματικών, μηχανικής και τεχνολογίας" (Δήμητρα Κογκίδου, 2016)

Περισσότερα...

28660348 858071881064330 3005232816519643136 nΜε αφορμή τη διαθεματική ενότητα τα παιδιά του κόσμου τα νηπιάκια μας ξεκίνησαν ένα μαγικό ταξίδι σ 'όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Γνώρισαν τα παιδιά του κόσμου τις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειες τους. Έμαθαν πως το περιβάλλον στο οποίο ζουν καθορίζει τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους. Όμως συνειδητοποίησαν πως οι διαφορές στην εμφάνιση ή στον τρόπο ζωής είναι πολύ μικρές καθώς όλοι είμαστε αδέρφια και ζούμε σ 'ένα μεγάλο σπίτι που ονομάζεται "ΓΗ".

Περισσότερα...

DSCN3093Τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού, με τα μαγικά τους λογάκια, κάλεσαν μια χρονομηχανή για ένα φανταστικό ταξίδι στο παρελθόν!! Επισκέφτηκαν την Αμερική και συγκεκριμένα τα χωριά των Ινδιάνων. Έμαθαν για τον διαφορετικό αυτόν πολιτισμό, τα ήθη και τις συνήθειές τους και το ιδιαίτερο δέσιμο που είχαν με τη φύση. Χόρεψαν χορούς με την υπόκρουση των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, άναψαν φωτιές και περιηγήθηκαν στη φύση με τα άλογα και τα καγιάκ.

Περισσότερα...

IMG 20180215 133553Κατά τη διάρκεια του Τριωδίου, τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου κατασκεύασαν μάσκες- βατράχους και ανέλαβαν να διακοσμήσουν την τάξη τους με υπέροχες χειροτεχνίες - κλόουν, πολύχρωμους χαρταετούς και πολύχρωμα σημαιάκια. Γνώρισαν ένα παραδοσιακό χορευτικό έθιμο, το περίφημο γαϊτανάκι, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα και τη διάθεση της αποκριάς. Κράτησαν τα γαϊτάνια, χορεύοντας ρυθμικά στην αυλή του σχολείου μας.

Περισσότερα...

Image 3Μια ξεχωριστή μέρα σήμερα στην προσχολική αγωγή, οι τάξεις γέμισαν χρώματα, γέλια και χαρούμενες φωνές. Στο ρυθμό της αποκριάς τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί τους μασκαρεμένοι με τις υπέροχες στολές τους διασκέδασαν και χάρηκαν το αποκριάτικο πάρτυ.

Περισσότερα...

DSCN3846Η έναρξη του τριωδίου και τα αποκριάτικα έθιμα που είναι πλούσια στην πατρίδα μας και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, μας έδωσαν την αφορμή για δημιουργική προσέγγιση της θεματικής ενότητας "ΑΠΟΚΡΙΕΣ". Έτσι δόθηκαν ευκαιρίες στα παιδιά για απόκτηση γνώσεων, επαφή με την παιδική λογοτεχνία, εικαστικές δημιουργίες (χειροτεχνίες, κατασκευές), μασκαρέματα, χορό και τραγούδι.

Περισσότερα...

IMG 20180213 105553Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Θέατρο Ημέρας και ταξίδεψαν μέσα από το συμβολικό θεατρικό παιχνίδι σε όλες τις χώρες του κόσμου. Τα παιδιά γνώρισαν αξιοθέατα, μνημεία, ζώα, μύθους, ήθη και έθιμα των χωρών από τις 5 ηπείρους της Γης μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών παιχνιδιών. Ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους με μια μαγευτική περιπλάνηση στο διάστημα και είδαν τη Γη από ψηλά. Τα παιδιά διασκέδασαν και απέκτησαν νέες γνώσεις μέσα από τα πρωτότυπα και ξεχωριστά παιχνίδια του ταξιδιού τους!

Περισσότερα...

DSCN2995Τα παιδιά του Παιδικού μας Σταθμού μετά το ευχάριστο ταξίδι τους στον Βόρειο Πόλο, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον κόσμο. Οδηγήθηκαν στα βάθη της Ασίας και συγκεκριμένα στην Κίνα, όπου πέρασαν μία ενδιαφέρουσα εβδομάδα γνωρίζοντας τα ήθη και τα έθιμα των κινέζων. Έμαθαν για τους ορυζώνες και αποφάσισαν να τους επισκεφτούν για να εργαστούν σε αυτούς. Έβρασαν ρύζι και έφαγαν με τα παραδοσιακά ξυλάκια και ήπιαν ζεστά ροφήματα.

Περισσότερα...

27994588 847818908756294 1055438493 nΤην Παρασκευή 9-2-2018 τα νηπιάκια μας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Στο παλάτι του θυμού». Το Μουσείο Συναισθημάτων είναι ένα μοναδικό διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στα συναισθήματα!

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 16

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"