LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

DSCN7136Η ανακύκλωση είναι αναγκαία για εμάς και τα παιδιά μας. Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν από νωρίς τις ευθύνες που έχουν για την ποιότητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής. Όλοι μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμε δράση με ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, για να υπάρξει λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Βάζοντας αυτό σαν στόχο, στήσαμε μια ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, όπου τα παιδιά γνώρισαν τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται, με βάση το υλικό κατασκευής τους.

Περισσότερα...

DSCN6967Τα προσχολικά τμήματα του Σχολείου μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, της 25ης Μαρτίου, προγραμμάτισαν ποικίλες δραστηριότητες, κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών. Καθώς η ατμόσφαιρα του σχολείου άλλαξε και απέκτησε γαλανόλευκη όψη, τα παιδιά μας ντύθηκαν τσολιαδάκια και Σουλιώτισσες από τις νηπιαγωγούς τους. Τραγούδησαν, ζωγράφισαν, παρακολούθησαν επετειακά βίντεο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος, παρέλασαν με καμάρι στην αυλή του σχολείου μας.

Περισσότερα...

DSCN6746Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου με οδηγό το εργαλείο των εξερευνητών, δηλαδή έναν παγκόσμιο χάρτη και μια πυξίδα, ανακάλυψαν τις ηπείρους της γης. Γνώρισαν διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές γλώσσες, ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, παραδοσιακές ενδυμασίες των χωρών, χορούς και μουσικές από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη. Για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις πέντε ηπείρους, δημιούργησαν τη γωνιά του κόσμου στην τάξη τους, όπου τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αφρικανικές μάσκες, μουσικά όργανα, κολιέ από καρπούς δέντρων, μινιατούρες αρχαίων αιγυπτιακών μνημείων, ελεφαντόδοντο, κινέζικες ομπρέλες, καπέλα, κινέζικο φαγητό, σομπρέρο, και μαράκες, καθώς επίσης και κούκλες(αναμνηστικά) από διάφορες χώρες.

Περισσότερα...

DSCN6839Στα πλαίσια της διαθεματικής μας ενότητας: «Εξερευνώντας τον κόσμο… μέσα από τους χάρτες», διαμορφώσαμε στην τάξη μας μια μεγάλη σκηνή κουκλοθεάτρου με κούκλες- ενθύμια από ταξίδια στις ηπείρους της Γης και διασκευάσαμε το παραμύθι της Βασιλικής Νευρoκοπλή με τίτλο: «Ως την άκρη του νερού».

Περισσότερα...

DSCN6771Τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού και του Προνηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, το Replayce! Έναν καταπληκτικό χώρο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο που τους έδωσε τη δυνατότητα να γυμναστούν μέσα από δράσεις χαράς και παιχνιδιού. Ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια με μπαλόνια, εμπόδια, στεφάνια και στρώματα πάνω σε έναν ασφαλή μαλακό τάπητα 200τμ, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μέθοδο Replayce.

Περισσότερα...

DSCN1250Την Τετάρτη 8-3-2017 τα νηπιάκια μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» και παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ». Σε πρωτότυπο κείμενο των βραβευμένων συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και ‘Εμης Σίνη και με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, η ομάδα «Κοπέρνικος» δημιούργησε ένα υπέροχο, απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα ερμηνεύοντας ζωντανά, υπέροχα τραγούδια με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων.

Περισσότερα...

DSCN1113Μια ξεχωριστή μέρα σήμερα στην προσχολική αγωγή, οι τάξεις γέμισαν χρώματα, γέλια και χαρούμενες φωνές. Στο ρυθμό της αποκριάς τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί τους μασκαρεμένοι με τις υπέροχες στολές τους διασκέδασαν και χάρηκαν το αποκριάτικο πάρτυ.

Περισσότερα...

DSCN1024Η έναρξη του τριωδίου και τα αποκριάτικα έθιμα που είναι πλούσια στην πατρίδα μας και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, μας έδωσαν την αφορμή για δημιουργική προσέγγιση της θεματικής ενότητας «ΑΠΟΚΡΙΕΣ». Έτσι δόθηκαν ευκαιρίες στα παιδιά για απόκτηση γνώσεων, επαφή με την παιδική λογοτεχνία, εικαστικές δημιουργίες (χειροτεχνίες, κατασκευές), μασκαρέματα, χορό και τραγούδι.

Περισσότερα...

DSCN0840Με αφορμή τη διαθεματική ενότητα τα παιδιά του κόσμου τα νηπιάκια μας ξεκίνησαν ένα μαγικό ταξίδι σ’όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Γνώρισαν τα παιδιά του κόσμου τις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειές τους. Έμαθαν πως το περιβάλλον στο οποίο ζουν καθορίζει τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους. Όμως συνειδητοποίησαν πως οι διαφορές στην εμφάνιση ή στον τρόπο ζωής είναι πολύ μικρές καθώς όλοι είμαστε αδέρφια και ζούμε σ’ένα μεγάλο σπίτι που ονομάζεται «ΓΗ».

Περισσότερα...

DSCN6512Με το σύνθημα: «Με το ένα… με το δύο… με το τρία … πάμε πίσω στην Προϊστορία», τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και γνώρισαν τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στη Γη, 230 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μέσα από παρουσιάσεις, προβολές βίντεο και πειράματα ανακάλυψαν τους δεινόσαυρους. Γνώρισαν τα είδη των δεινοσαύρων, τον τρόπο που τρέφονταν, αλλά και τους λόγους για τους οποίους, ίσως εξαφανίστηκαν. Εντυπωσιάστηκαν, όταν με πείραμα δημιούργησαν τα δικά τους απολιθώματα δεινοσαύρων με γύψο και πηλό. Αλλά και, όταν προσπάθησαν να σκάψουν μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και να βγάλουν έναν δεινόσαυρο που είχε παγώσει από την εποχή των Παγετώνων στη Γη. Έφτιαξαν ίχνη δεινοσαύρων, χωρισμένα σε ομάδες σχεδιασμού, μέτρησης και ζωγραφικής. Μεταμφιέστηκαν σε γλυκά δεινοσαυράκια και διασκέδασαν πολύ.

Περισσότερα...

DSCN6420Τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού και του Προνηπιαγωγείου, την Πέμπτη 9/2/2017, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο PLAYMOBIL FunPark. Στον μεγάλο, φωτεινό χώρο του νέου PLAYMOBIL FunPark, η διασκέδαση συνάντησε τη ζωηρή φαντασία των παιδιών, που είχαν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να δημιουργήσουν τις δικές τους ονειρεμένες ιστορίες, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Παραμυθένια παλάτια και κάστρα, επιβλητικά πειρατικά καράβια, μοντέρνα αγροκτήματα, λούνα παρκ, θαρραλέοι ιππότες, πανέμορφες πριγκίπισσες και δεκάδες ακόμα αγαπημένα θέματα των παιδιών, ξετυλίχθηκαν μπροστά τους στον συναρπαστικό κόσμο της PLAYMOBIL.

Περισσότερα...

DSCN0745Γνωρίζοντας το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης ενός παιδιού, αποφασίσαμε να αγγίξουμε αυτή την ενότητα μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων, έχοντας ως στόχο τα νήπιά μας να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων. Καταγράψαμε τις γνώσεις και τις απορίες τους και προγραμματίσαμε τις δραστηριότητές μας.

Περισσότερα...

DSCN0771Την Τετάρτη 8/02/2017 το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Γεια σου κύριε Φόβε!».  Σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργική προσέγγιση του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα.

Περισσότερα...

DSCN6138

 

Με οδηγό τα πινέλα και τα χρώματα, καθώς και μια ποικιλία εικαστικών υλικών, τα παιδάκια του προνηπιαγωγείου δημιούργησαν εξαιρετικά έργα και παρατήρησαν μέσα από πειράματα τις ιδιότητες των χρωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, ζωγράφισαν με μπαλόνια που έκαναν τραμπολίνο στο χαρτί. Χρησιμοποίησαν σταγονόμετρα και δημιούργησαν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Έφτιαξαν πυροτεχνήματα με χάρτινα ρολά. Γαργάλησαν το χαρτί τους με φτερά και χρώματα και έφτιαξαν μια τέλεια ζωγραφιά. Πειραματίστηκαν ρίχνοντας αλάτι πάνω σε κομμάτια πάγου και στις ρωγμές που σχηματίστηκαν έριξαν χρώματα ζαχαροπλαστικής. Το αποτέλεσμα τους εντυπωσίασε!

Περισσότερα...

DSCN0452Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Τα παιδάκια του παιδικού μας σταθμού αποφάσισαν να κάνουν χειμερινές διακοπές. Φόρεσαν σκούφους και γαντάκια και ξεκίνησαν για μια κατάλευκη βουνοκορφή. Το χιόνι σαν λευκό πάπλωμα είχε σκεπάσει τα πάντα. Ευκαιρία για παιχνίδι!!!

Περισσότερα...

DSCN0588Στα πλαίσια της σειράς των επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών επισκέψεων του σχολείου μας, τα νηπιάκια μας, την Τρίτη 24-1-2017 πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εθνικό Θέατρο και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση: «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας». Ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια» του Όσκαρ Ουάϊλντ παρουσιάστηκε στην Κεντρική σκηνή, από έναν έξοχο θίασο που κατάφερε να αναδείξει θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τα παιδιά μαγεύτηκαν από την υπέροχη παράσταση.

Περισσότερα...

DSCN6063Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου υποδέχθηκαν τον νέο χρόνο που στο κατώφλι του μας έφερε κρύο και χιόνια, με δημιουργικότητα και φαντασία! Δημιούργησαν ένα πολύχρωμο πάπλωμα που όμοιό του δε θα βρείτε πουθενά…όσο κι αν ψάξετε… Κόψαμε υφάσματα, όπως κάνουν οι μόδιστροι υψηλής ραπτικής, τα αγγίξαμε και νιώσαμε τη ζεστασιά τους! Έπειτα επάνω τους γράψαμε λεξούλες γλυκές, λεξούλες προσφοράς όπως: αγάπη, φιλία, ζεστασιά, αγκαλιά, χαμόγελο, συμπόνοια, προσφορά! 

Περισσότερα...

DSCN6159Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, τα παιδιά του παιδικού σταθμού και του Προνηπιαγωγείου, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Μαγικός Αυλός», στο Θέατρο Κιβωτός. Η Κάρμεν Ρουγγέρη μεταμόρφωσε την όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ σε ένα μουσικό παραμύθι , πλημμυρισμένο από υπέροχες μελωδίες αυτού του συνθέτη. Η συγκίνηση στα πρόσωπα των παιδιών μας ήταν έκδηλη, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου.

Περισσότερα...

DSCN5993Τι είναι χειμερία νάρκη; Ποια ζωάκια πέφτουν σε βαθύ ύπνο; Γιατί συμβαίνει αυτό και πότε; Ερωτήματα των λιλιπούτειων μαθητών του Προνηπιαγωγείου που απαντήθηκαν με εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, δημιουργικές κατασκευές, διασκεδαστικά ψυχοκινητικά παιχνίδια και παραμύθια γεμάτα μηνύματα. Ακόμη, μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε με τα ζώα υπό εξαφάνιση, όπως είναι η καφέ αρκούδα και να μάθουμε για ποιους λόγους πρέπει να την προστατεύουμε. Γράψαμε μηνύματα σε πλακάτ και βγήκαμε έξω στο προαύλιο να φωνάξουμε για την προστασία των ζώων αυτών.

Περισσότερα...

DSCN0526Την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, τα Προσχολικά τμήματα των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου, υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά, τραγουδώντας και κόβοντας τη βασιλόπιτά τους. Στους τυχερούς των τμημάτων δόθηκε ένα όμορφο δώρο. Παιδιά και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 12

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"