Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Α΄ φάση «Αγλαονίκη» του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας & Διαστημικής 2023, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε πως οι μαθητές του Ομίλου Αστρονομίας του Σχολείου μας κατέλαβαν εξαιρετικές θέσεις στον Διαγωνισμό, δύο εκ των οποίων προκρίθηκαν στη Β΄φάση. Αναλυτικότερα:
Τα παιδιά προκρίνονται στη Β΄φάση του Διαγωνισμου «Υπατία» που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στο Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων κ.ά. παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά που θα συμμετέχουν στη Β΄ φάση του Διαγωνισμού, τον Ιούνιο στον Βόλο.