Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική ομιλία από την Καθηγήτρια κα Άννα Καρακατσούλη με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων».
Η κα Άννα Καρακατσούλη είναι ιστορικός με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Έχει εργασθεί στην UNESCO (Παρίσι) και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάση. Είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διδάσκει Νεώτερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτισμό, Ιστορία της Αποικιοκρατίας και Ιστορία του Βιβλίου.
Από το 2019, διευθύνει το Εργαστήριο Ιστορίας του Βιβλίου (ΕΙΒ). Ασχολείται με ζητήματα της ιστορίας της διανόησης και της διακίνησης των ιδεών στον ευρωπαϊκό χώρο κατά τους 19ο-20ό αι. Κυκλοφορούν οι μελέτες της «Το ξίφος του πνεύματος»: Βιβλίο, πολιτισμική ηγεμονία και άκρα δεξιά στην Ελλάδα μετά το 1974(Εκδόσεις Gutenberg, 2024), «Μαχητές της ελευθερίας» και 1821: Η Ελληνική Επανάσταση στη διεθνική της διάσταση (Πεδίο, 2016) και Στη χώρα των βιβλίων: Η εκδοτική ιστορία του Βιβλιοπωλείου της Εστίας, 1885-2010 (Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2011). Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί αρκετά επιστημονικά έργα.