Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου Ημερίδα Φιλολογικών Μαθημάτων την οποία διοργάνωσε ο κλάδος των φιλολόγων του σχολείου. Ο στόχος της Ημερίδας, στην οποία υπήρξε αθρόα συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας. ήταν να προσεγγίσει τα φιλολογικά μαθήματα μέσα από το πρίσμα των νέων προγραμμάτων σπουδών.
Εξαιρετική τιμή και χαρά για το σχολείο και τους συμμετέχοντες αποτέλεσε η παρουσία του σπουδαίου ποιητή Τίτου Πατρίκιου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα μοιράστηκε με τους ακροατές του την στιγμή της ανάγνωσης των ποιημάτων του.
Την Ημερίδα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους οι συγγραφείς Μάνος Κοντολέων και Κώστας Πούλος, η κα Αγάθη Γεωργιάδου, Διδάκτωρ φιλολογίας του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, η κα Γιώτα Κριτσέλη, υπεύθυνη των εκδόσεων Κίχλη, ο κ. Παναγιώτης Πυρπυρής, Σύμβουλος εκπαίδευσης ΠΕ02 της Γ ́ Αθήνας, ο κ. Διονύσης Γούτσος, Καθηγητής κειμενογλωσσολογίας στον Τομέα Γλωσσολογίας (Τμήμα Φιλολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Αλεξάνδρα Μελίστα, Σύμβουλος εκπαίδευσης ΠΕ02 της Γ ́ Αθήνας, Παναγιώτης Σαβοριανάκης, Σύμβουλος εκπαίδευσης ΠΕ02 της Γ ́ Αθήνας.
Μετά το τέλος του 1ου και 2ου κύκλου των ομιλιών τέθηκε η δυνατότητα των ερωτήσεων και ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση. Την Ημερίδα συντόνισε ο κ. Κώστας Νίταρης Φιλόλογος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η κα Στέηβη Λιναρδάτου Διευθύντρια Γυμνασίου.