Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της αγάπης για τη λογοτεχνία αποτελούν βασικούς στόχους του σχολείου μας. Προτεραιότητά μας είναι η εξοικείωση των μαθητών μας με την αναγνωστική απόλαυση και η προέκταση των φιλαναγνωστικών δράσεων και έξω από τη σχολική τάξη. Στο πλαίσιο λοιπόν της αγάπης για την ανάγνωση, θα βρείτε παρακάτω προτάσεις βιβλίων από τους εκπαιδευτικούς μας, για μικρούς και μεγάλους.
 
 
 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Εκδοτικός οίκος: ΝΕΦΕΛΗ
Ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο και διαδραστικό βιβλίο! Ένα βιβλίο... παιχνίδι!
Τα παιδιά ακολουθούν εντολές και μαθαίνουν χρώματα και αριθμούς! Οξύνουν την παρατηρητικότητά τους και ταυτόχρονα διασκεδάζουν πολύ!
 
 
 

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ


Εκδοτικός οίκος: ΑΓΚΥΡΑ
Ένα υπέροχο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της προσφοράς. Συγκινητικό, καλογραμμένο, γεμάτο μηνύματα αγάπης και γενναιοδωρίας. Η ανιδιοτελής προσφορά της παπλωματούς φέρνει χαρά στην καρδιά της, παραδειγματίζει τον βασιλιά και μας μαθαίνει τι σημαίνει να προσφέρεις.
 
 
 

ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ


Εκδοτικός οίκος: ΣΑΒΒΑΛΑΣ
Πρόκειται για ένα βιβλίο που προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη. Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση , την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο.
 
 
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ;


Εκδοτικός οίκος: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Πρόκειται για εικονογραφημένο βιβλίο. Μα πώς επιτέλους μπορείς να την πεις την αγάπη; Μπορείς να τη ζωγραφίσεις; Έχει σχήμα; Έχει χρώμα; Μυρίζει; Φαίνεται; Μπορούν να τη δουν όλοι; Τελειώνει η αγάπη; Τεράστια και ατελείωτα ερωτήματα, όπως ακριβώς και η αγάπη...