Στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου καθιερώθηκε, από το σχολικό έτος 2004-2005, ο θεσμός των Υποτροφιών για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μας, καθώς και για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού μας. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουν υποτροφία:

1. Οι τρεις αριστούχοι απόφοιτοι της Στ’ Δημοτικού μας που θα πρωτεύσουν στον εσωτερικό διαγωνισμό υποτροφιών του Γυμνασίου μας. Οι υποτροφίες αυτές αναλογούν σε έκπτωση 1.000 € ανά μαθητή επί των διδάκτρων της Α’ τάξης του Γυμνασίου μας.

2. Τέσσερις (4) υποτροφίες Αριστείας σε τελειόφοιτους μαθητές γυμνασίων στη μνήμη της ιδρύτριας του Σχολείου Σταυρούλας Λιναρδάτου και τέσσερις (4) υποτροφίες Αριστείας σε τελειόφοιτους μαθητές του γυμνασίου μας στη μνήμη του συνιδρυτή του Σχολείου Ελευθέριου Λιναρδάτου. Οι υποψήφιοι μαθητές διαγωνίζονται σε γραπτές εξετάσεις στην αρχαία ελληνική γλώσσα, νέα ελληνική γλώσσα και γραμματεία και μαθηματικά. Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και η ύλη γνωστοποιούνται εγκαίρως στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων. Δικαίωμα συμμετοχής, για τις πρώτες τέσσερις υποτροφίες έχουν όλοι οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει στο Α΄ τετράμηνο της φοίτησής τους τουλάχιστον 19 ενώ για τις επόμενες τέσσερις υποτροφίες του Σχολείου μας έχουν όσοι μαθητές μας έχουν εξασφαλίσει στο Α’ τετράμηνο 18 7/15. Όλες οι υποτροφίες είναι πλήρεις, αφορούν την Α’ Λυκείου και, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν οι υπότροφοι τις άριστες επιδόσεις και να επιδείξουν αντίστοιχη διαγωγή, ισχύουν μέχρι και την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.

3. Τρεις απόφοιτοι της Γ’ τάξης του Λυκείου μας που θα εξασφαλίσουν τους μεγαλύτερους μέσους όρους στα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποτροφίες αυτές αναλογούν σε χρηματικό έπαθλο 1.500€ για τον πρώτο, 1.000€ για τον δεύτερο και 500€ για τον τρίτο υπότροφο.

Παράλληλα, το σχολείο μας έχει εντάξει στην πολιτική του αθλητικές υποτροφίες με στόχο την ενθάρρυνση της άθλησης και της υγιεινής διαβίωσης ανάμεσα στους μαθητές μας.

Οι υποτροφίες αυτές αφορούν μόνο μαθητές μας που εκπροσωπούν το σχολείο μας στα πρωταθλήματα των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων (ΑΣΙΣ) καθώς και στα διασχολικά πρωταθλήματα του Υπουργείου Παιδείας σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι αθλητικές υποτροφίες διακρίνονται σε αυτές που αφορούν ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) και σε αυτές που αφορούν ατομικά αθλήματα και προσφέρονται στους αθλητές που θα κερδίσουν μετάλλια, δηλαδή θα καταταγούν στην 1η, 2η και 3η θέση. Απαραίτητη προϋπόθεση, για να απονεμηθεί αθλητική υποτροφία σε κάποιον μαθητή, είναι να έχει συμμετάσχει σε όλες τις προπονήσεις και σε όλους τους αγώνες στους οποίους έχει κληθεί να εκπροσωπήσει το σχολείο.
Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητικές υποτροφίες έχουν ως εξής:
Ομαδικά αθλήματα Δημοτικού
Όλοι οι μαθητές που απαρτίζουν την κάθε ομάδα, μοιράζονται υποτροφία 3.000€ ως έκπτωση στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς, εφόσον κερδίσουν χάλκινο μετάλλιο, 4.000€ εφόσον κερδίσουν αργυρό και 5.000€ εφόσον κερδίσουν χρυσό μετάλλιο. Ομαδικά αθλήματα Γυμνασίου
Όλοι οι μαθητές που απαρτίζουν την κάθε ομάδα, μοιράζονται υποτροφία 4.000€ ως έκπτωση στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς εφόσον κερδίσουν χάλκινο μετάλλιο, 5.000€ εφόσον κερδίσουν αργυρό και 6.000€ εφόσον κερδίσουν χρυσό μετάλλιο. Ομαδικά αθλήματα Λυκείου
Όλοι οι μαθητές που απαρτίζουν την κάθε ομάδα, μοιράζονται υποτροφία 5.000€ ως έκπτωση στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς εφόσον κερδίσουν χάλκινο μετάλλιο, 6.000€ εφόσον κερδίσουν αργυρό και 7.000€ εφόσον κερδίσουν χρυσό μετάλλιο. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου λαμβάνουν τα ποσά που τους αναλογούν ως χρηματικό έπαθλο μετά την αποφοίτησή τους, σε ειδική τελετή απονομής βραβείων, αριστείων και υποτροφιών που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο πριν από τον Δεκέμβριο.
Υποτροφία συμμετοχής στις ομάδες
Μαθητές που συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις και σε όλους τους αγώνες της ομάδας τους κερδίζουν επίσης ως υποτροφία τη συμμετοχή τους σε ένα θεματικό camp ή σε ένα τουρνουά.
Ατομικά αθλήματα Δημοτικού
Για χάλκινο μετάλλιο, έκπτωση 150€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Για αργυρό μετάλλιο, έκπτωση 200€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Για χρυσό μετάλλιο, έκπτωση 250€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Ατομικά αθλήματα Γυμνασίου
Για χάλκινο μετάλλιο, έκπτωση 200€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Για αργυρό μετάλλιο, έκπτωση 250€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Για χρυσό μετάλλιο, έκπτωση 300€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Ατομικά αθλήματα Λυκείου
Για χάλκινο μετάλλιο, έκπτωση 250€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Για αργυρό μετάλλιο, έκπτωση 300€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Για χρυσό μετάλλιο, έκπτωση 350€ στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου λαμβάνουν τα ποσά που τους αναλογούν ως χρηματικό έπαθλο μετά την αποφοίτησή τους, σε ειδική τελετή απονομής βραβείων, αριστείων και υποτροφιών που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο πριν από τον Δεκέμβριο.

Το Σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει επιπλέον υποτροφίες σε μαθητές, για εξαιρετικές πράξεις ή για πολύ σημαντικές δράσεις που προωθούν τους σκοπούς της σχολικής μας κοινότητας.
Βασική προϋπόθεση για την απονομή όλων των ανωτέρω υποτροφιών αποτελεί και η παρουσία των υποτρόφων στην τελετή απονομής της υποτροφίας τους.
Το Σχολείο μας με τον τρόπο αυτό επιβραβεύει εμπράκτως την αριστεία σε όλες τις βαθμίδες.