Αθλητικό
Πολιτιστικό
Κέντρο

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το Σχολείο μας, επιδιώκοντας όλα τα χρόνια λειτουργίας του να βρίσκεται στην πρωτοπορία σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του στους τομείς του αθλητισμού και των τεχνών με το πολυδύναμο Αθλητικό - Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο χάρη στη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη σας αναβαθμίζεται ποιοτικά και ουσιαστικά κάθε χρόνο και γίνεται όλο και πιο ειδικευμένο σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η αδιάκοπη προσπάθεια, η συστηματική δουλειά και το εξειδικευμένο προσωπικό αποτελούν τα εχέγγυα για την εξαιρετική πορεία του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας Κέντρου. Οι συνεχείς επιτυχίες των τμημάτων μας σε αγώνες, παραστάσεις και εκδηλώσεις ανατροφοδοτούν το κουράγιο και τη δύναμή μας, προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε με στόχο τη μέγιστη δυνατή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Αθλητικό - Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου είναι πιστοποιημένο με το πλέον αυστηρό πρότυπο ποιότητας ISO 9001-2015 κι έτσι συγκαταλέγεται μεταξύ των λίγων, σε παγκόσμια κλίμακα, εκπαιδευτικών μονάδων που έχουν πιστοποιηθεί με το συγκεκριμένο πρότυπο ποιότητας.

Ταυτόχρονα, από τις 25.05.2018, που τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», εφαρμόζουμε τις αυστηρές υποχρεώσεις σχετικά με τη συλλογή και κάθε άλλη πράξη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας Κέντρου είναι απόλυτα εξειδικευμένο και αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές & προπονητές Φυσικής Αγωγής, Χορού, Μουσικής, Εικαστικών & Θεατρικών τεχνών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι γυμναστές μας είναι εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες ενώ παράλληλα έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες και ναυαγοσώστες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει σύγχρονες υποδομές οι οποίες ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές για την πραγματοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Πιο αναλυτικά οι εγκαταστάσεις:

• Γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5
• Γήπεδο βόλεϊ
• Γήπεδο μπάσκετ
• Κλειστό Κολυμβητήριο
• Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» χωρητικότητας 350 θεατών (θέσεις καθήμενων) εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ήχου και φωτός
• Σύγχρονο Γυμναστήριο με παρκέ και καθρέπτες ειδικά για χορό
• Αίθουσες για την εκπαίδευση μουσικών οργάνων, σκάκι και εικαστικών

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι τον Οκτώβριο 2022 ξεκινούν οι δραστηριότητες του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας Κέντρου. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος. H έναρξη των τμημάτων γίνεται μέσα στον Οκτώβριο ενώ η λήξη τους με το τέλος των μαθημάτων του Σχολείου.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Δραστηριοτήτων

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δείτε όλες τις δράσεις του Αθλητικού Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Δράσεις

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Δείτε όλες τις προσεχώς δράσεις του σχολείου, περιλαμβανομένων αυτές του Αθλητικού Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Προσεχώς
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Κολυμβητικό
Κέντρο

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

To Κολυμβητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998 με σκοπό την προώθηση των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Σε μια χώρα που κυριαρχεί το θαλάσσιο στοιχείο, έχουμε θέσει ως βασική μας προτεραιότητα τα παιδιά μας να μάθουν να κολυμπούν με ασφάλεια. Μέσα από την κολύμβηση θέλουμε να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση, την καρδιοαναπνευστική ικανότητα και τη μυοσκελετική τους ανάπτυξη ενώ παράλληλα να συμβάλουμε στην κοινωνικοποίηση και στην ψυχαγωγία τους μέσα από τη συμμετοχή στα ομαδικά τμήματα του κολυμβητηρίου μας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό μας αποτελείται από έμπειρους επιστημονικά και καταρτισμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, οι οποίοι πάντα κοντά στους αθλούμενους, ενθαρρύνουν και βοηθούν στην βελτίωση της επίδοσής τους. Το ντύσιμο των παιδιών γίνεται από μόνιμο συνεργάτη μας, αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό στα αποδυτήρια και εξασφαλίζοντας την ασφάλεια, την άνεση και την υγιεινή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι εκπαιδευτές μας είναι γυμναστές εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες ενώ παράλληλα έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες και ναυαγοσώστες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις μας τηρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας εφαρμόζεται η πιο σύγχρονη μέθοδος φιλτραρίσματος, απολύμανσης και θέρμανσης νερού που εξασφαλίζει συνολικά την υγεία των αθλούμενων . Το νερό είναι απόλυτα διαυγές ενώ η ποιότητά του ελέγχεται διαρκώς και ηλεκτρονικά από υπεύθυνο συντηρητή μας αλλά και με τη συνδρομή εξειδικευμένης εταιρείας, η οποία ανά 15 ημέρες πραγματοποιεί μικροβιολογικές αναλύσεις σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα δάπεδα τόσο του κολυμβητηρίου μας όσο και των αποδυτηρίων είναι απόλυτα αντιολισθητικά.
Η θερμοκρασία της πισίνας τηρείται σταθερά σε ιδανική θερμοκρασία για τους αθλούμενους.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας του κολυμβητηρίου εκτείνεται χρονικά από τον Σεπτέμβριο έως τα μέσα Ιουλίου με τη λειτουργία θερινών τμημάτων. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο για εξωσχολικούς μαθητές και ενήλικες. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

Παιχνίδια εξοικείωσης με το νερό.
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών). Μέσα από παιχνίδια εξοικείωσης με το νερό βοηθάμε τα παιδιά να ξεπεράσουν τη φοβία τους για το υγρό στοιχείο, να ψυχαγωγηθούν και να γυμνάσουν αρμονικά όλο τους το σώμα.

Εκμάθηση τεχνικής των 4 στιλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα).
Οι προπονητές μας βρίσκονται πάντα κοντά στα παιδιά μας και τα βοηθούν να μυηθούν στα 4 στυλ κολύμβησης, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την καρδιοαναπνευστική ικανότητα & τη μυϊκή τους ενδυνάμωση.
Παράλληλα μέσω των αγώνων αναπτύσσεται η μεταξύ τους άμιλλα το ήθος και η αγωνιστικότητά τους.

Συγχρονισμένη κολύμβηση
Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι άθλημα και τέχνη μαζί. Καταφέρνει να συνδυάσει τη μουσική και την κίνηση μέσα στο νερό και αποτελεί άσκηση, διασκέδαση και ψυχική ευχαρίστηση. Το μάθημα περιλαμβάνει κολυμβητικά στυλ, φιγούρες, μπαλέτο, ακροβατικά και σχήματα μέσα στο νερό. Απευθυνόμαστε σε παιδιά από 9 ετών (Γ΄Δημοτικού και άνω).

Υδατοσφαίριση (Water Polo)
Το άθλημα της υδατοσφαίρισης, το γνωστό σε όλους μας water polo, έχει μέχρι σήμερα προσφέρει αξιόλογες διακρίσεις με μεγάλη παράδοση στον ελληνικό αθλητισμό. Έχει στόχο την αύξηση των φυσικών δυνατοτήτων την απόκτηση συνδυασμένων ειδικών και τακτικών εμπειριών, την απόκτηση θεωρητικών γνώσεων και αυτοελέγχου. Όπως όλα τα ομαδικά αθλήματα, γεμίζει με αυτοπεποίθηση τα παιδιά και βοηθά να αναπτυχθεί πνεύμα ομαδικής προσπάθειας και συνεργασίας. Απευθυνόμαστε σε παιδιά από 9 ετών (Γ΄Δημοτικού και άνω).

Ατομικά μαθήματα κολύμβησης - Θεραπευτική Κολύμβηση
Στο κολυμβητήριό μας παρέχεται η δυνατότητα, πάντα σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες μας, για ατομική προπόνηση αποθεραπείας και αποκατάστασης σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα και τραυματισμούς, για εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά και ενήλικες και για θεραπευτική κολύμβηση σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.)

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (δυνατότητα λειτουργίας και Σάββατο, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι επαρκής).

Ωράριο λειτουργίας (08:00-20:30)

• 08:00-13:00 Σχολικά τμήματα -Ενοικίαση σε σχολεία
• 13:00-14:00 Προσχολική
• 14:00-15:00 Α-Β-Γ Δημοτικού
• 15:00-16:00 & 15:00-17:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄Δημοτικού, Γυμνάσιο-Λύκειο
• 17:00-18:00 Ανά ηλικιακές ομάδες
• 18:00-19:00 Ανά ηλικιακές ομάδες
• 19:00-20:00 Ανά ηλικιακές ομάδες
• 19:30-20:30 Καθημερινά Aqua Aerobic για ενήλικες (γυναικεία & ανδρικά τμήματα)
• Τα μαθήματα υδατοσφαίρισης & συγχρονισμένης κολύμβησης πραγματοποιούνται μόνο 15:00-16:00

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας του κολυμβητηρίου εκτείνεται χρονικά από τον Σεπτέμβριο έως τα μέσα Ιουλίου με τη λειτουργία θερινών τμημάτων. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο για εξωσχολικούς μαθητές και ενήλικες. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

1. Παιχνίδια εξοικείωσης με το νερό.
2. Εκμάθηση τεχνικής των 4 στιλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα).
3. Συγχρονισμένη κολύμβηση
4. Υδατοσφαίριση (Water Polo) 5. Ατομικά μαθήματα κολύμβησης - Θεραπευτική Κολύμβηση

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Το κολυμβητήριο μπορεί να διατεθεί σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία καθώς και σε συλλόγους. Παρέχουμε προπονητές και βοηθητικό προσωπικό. Στο τέλος της σχολικής περιόδου υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης κολυμβητικών επιδείξεων και αγώνων.

 
 

Ατομικά
Αθλήματα

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας εισάγουμε τους μαθητές μας στα ατομικά αθλήματα διαμορφώνοντας τα τμήματά μας ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους.

Αρχικά, μυούμε τα παιδιά στις τεχνικές του αθλήματος που επιλέγουν, μέσα από παιγνιώδη μορφή και πάντα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών. Στη συνέχεια εξειδικεύουμε στις τεχνικές και τακτικές του κάθε αθλήματος με στόχο τη σφαιρική προσέγγισή του και τη σταδιακή εξέλιξη και πρόοδο των μαθητών μας. Τα παιδιά που συμμετέχουν στα ατομικά αθλήματα λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις, αγώνες, επιδείξεις και παραστάσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό κίνητρα, στόχους και πολύτιμες εμπειρίες.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας Κέντρου είναι απόλυτα εξειδικευμένο και αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές & προπονητές Φυσικής Αγωγής με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι γυμναστές μας είναι εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες ενώ παράλληλα έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει σύγχρονες υποδομές οι οποίες ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές για την πραγματοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Πιο αναλυτικά οι εγκαταστάσεις για τα συγκεκριμένα αθλήματα:

• Σύγχρονο Γυμναστήριο με παρκέ και καθρέπτες
• Αίθουσα για την εκπαίδευση σκάκι
• Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης»

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

Tμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Η ενόργανη γυμναστική απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 6 ετών και άνω. Οι βασικές ασκήσεις της ενόργανης γυμναστικής είναι οι ασκήσεις εδάφους, ίππου – αλμάτων και δοκού. Με την ονομασία, την επίδειξη, την περιγραφή και την ανάλυση των ασκήσεων ξεκινάει η ενόργανη γυμναστική. Στην αρχή σαν παιχνίδι και στη συνέχεια μέσα από μία σύνθετη προπόνηση διαμορφώνουμε προγράμματα υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι η συμμετοχή των παιδιών μας σε γυμναστικά φεστιβάλ και μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Με έμφαση στην ασφάλεια και στην υγεία των παιδιών μας, αποσκοπούμε στην αποβολή του αισθήματος φόβου, αλλά και στην καλλιέργεια του ομαδικού αισθήματος, του θάρρους και της αγωνιστικότητας.

Τμήματα Αντισφαίρισης Τένις-Μίνι Τένις
Το σχολείο μας, στην προσπάθειά του για την ευρύτερη διάδοση του Αθλητισμού, δημιούργησε προγράμματα εκμάθησης αντισφαίρισης (τένις) για όλες τις ηλικίες. Δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά από 3,5 ετών (παιδικός σταθμός) να μυηθούν σ’ ένα από τα ωραιότερα αθλήματα και να διδαχθούν τις βασικές τεχνικές (forehand – backhand, forehand volley – backhand volley, smash και service).
Με τη χρήση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού (πολύχρωμες αφρώδεις μπάλες, φουσκωτοί στόχοι, ελαφριές ρακέτες και μίνι φιλέ), το μάθημα γίνεται με παιγνιώδη μορφή στις μικρές ηλικίες ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες η διδασκαλία προσαρμόζεται ανάλογα, ώστε οι μαθητές μας να λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά και πρωταθλήματα αποκτώντας με τον τρόπο αυτό εμπειρίες και κίνητρα.

Τμήμα Tae Kwon Do
Πριν από 2000 χρόνια ξεκινάει μία αμυντική τέχνη το TAE ( η τέχνη του να αμύνομαι με τα πόδια), KWON ( η τέχνη του να αμύνομαι με τα χέρια ), DO (είναι ο δρόμος που οδηγεί στην αρετή και στην ψυχοσωματική ολοσύνθεση του αθλητή). Ένα σύγχρονο Ολυμπιακό άθλημα όμορφο, γρήγορο, δυναμικό και πάνω απ’ όλα εντυπωσιακό με τα διπλά και τριπλά λακτίσματα στον αέρα. Το Tae Kwon Do συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ενώ καλλιεργεί την αυτοάμυνα, την πειθαρχία, τον σεβασμό, τον αυτοέλεγχο, και την αυτοπεποίθηση. Απευθυνόμαστε σε παιδιά από 5 ετών. Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη διαδικασία εξετάσεων ζώνης από την ΕΛΟΤ ( Ελληνική Ομοσπονδία TKD).

Τμήμα Σκάκι
Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα, που έχει ιστορία 2.000 και πλέον ετών. Παίζοντας σκάκι ψυχαγωγούμαστε, οξύνουμε τη σκέψη μας, ακονίζουμε το μυαλό μας, αναπτύσσουμε στρατηγικές ικανότητες.
Το σκάκι είναι ένα θαυμάσιο πνευματικό παιχνίδι στο οποίο νικά ο καλύτερος και όχι ο πιο τυχερός. Στην συνάντηση των δύο παικτών θα νικήσει εκείνος που έχει την μεγαλύτερη πείρα, περισσότερες σκακιστικές γνώσεις, αρτιότερη τεχνική και θεωρητική κατάρτιση. Το σκάκι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία αλλά παράλληλα διδάσκει τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.
Το τμήμα σκάκι του Αθλητικού – Πολιτιστικού μας Κέντρου έχει μακρά παράδοση στη διοργάνωση και συμμετοχή σε πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα με σημαντικές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις. Απευθυνόμαστε σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο λειτουργίας (13:00-17:00)

• 13:00-14:00 Προσχολική (αντισφαίριση, Tae Kwon Do)
• 14:00-15:00 Α-Β-Γ Δημοτικού
• 15:00-16:00 & 15:00-17:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄Δημοτικού, Γυμνάσιο-Λύκειο

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

1. Tμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
2. Τμήματα Αντισφαίρισης Τένις-Μίνι Τένις
3. Τμήμα Tae Kwon Do
4. Τμήμα Σκάκι

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» χωρητικότητας 350 θεατών (θέσεις καθήμενων) εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ήχου και φωτός
Η αίθουσα εκδηλώσεων ενοικιάζεται σε συλλόγους, σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, εταιρείες για τη διοργάνωση παραστάσεων και εκδηλώσεων.

 
 

Ακαδημίες

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ δημιουργήθηκαν με στόχο τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος στα παιδιά μέσα από παιδαγωγικές διαδικασίες και με εξειδικευμένους προπονητές- καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Εστιάζουμε στη σωστή διδασκαλία με σύγχρονες μεθόδους δίνοντας παράλληλα έμφαση στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε παιδιού, στη σωστή διαπαιδαγώγηση, την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση τους.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ακαδημίες μας συμμετέχουν σε τουρνουά με ομάδες άλλων ακαδημιών καθώς και στα διασχολικά πρωταθλήματα του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας Κέντρου είναι απόλυτα εξειδικευμένο και αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές & προπονητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι γυμναστές μας είναι εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες ενώ παράλληλα έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει σύγχρονες υποδομές οι οποίες ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές για την πραγματοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Πιο αναλυτικά οι εγκαταστάσεις:

• Γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 με νέο σύγχρονο χλοοτάπητα ο οποίος ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
• Γήπεδο βόλεϊ
• Γήπεδο μπάσκετ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας των ακαδημιών μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο, και για εξωσχολικούς μαθητές (ποδόσφαιρο). Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

Ποδόσφαιρο
Το ποδόσφαιρο είναι το πιο παλιό ομαδικό παιχνίδι που αναφέρεται σε γραπτά κείμενα, είναι δε τόσο παλιό όσο και η αγάπη του ανθρώπου για την κίνηση και τον αγώνα. Η άνοδος του ποδοσφαίρου και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωσή του, έχουν τη βάση τους στον τομέα της τεχνικής.
Σκοπός, λοιπόν, της ακαδημίας μας είναι η ανάπτυξη της ικανότητας, της μεταβίβασης, του σουτ, της κεφαλιάς, της ντρίπλας και παράλληλα της τακτικής, για να καταλαβαίνουν οι μικροί ποδοσφαιριστές πώς πρέπει να κινούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Παράλληλα, πρωταρχικός στόχος της ακαδημία μας αποτελεί και η διαμόρφωσή ισχυρών προσωπικοτήτων, καλών χαρακτήρων, γρήγορης σκέψης και αντίδρασης και πρωτίστως η βελτίωση της υγείας και των αθλητικών επιδόσεων. Απευθυνόμαστε σε παιδιά από 3,5 ετών (παιδικό σταθμό και άνω).

Καλαθοσφαίριση (μπάσκετ)
Η καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) ανήκει στα πιο διαδεδομένα αθλήματα στον κόσμο.
Με την εκμάθηση των βασικών τεχνικών στοιχείων και τακτικής του αθλήματος οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την υγεία τους αλλά και να αναπτύξουν τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ τους διαμορφώνοντας ισχυρές προσωπικότητες. Απευθυνόμαστε σε παιδιά από 3,5 ετών (παιδικό σταθμό και άνω).

Πετοσφαίριση (Βόλεϊ)
Η πετοσφαίριση (βόλεϊ) είναι ένα παιδαγωγικό παιχνίδι που αποτελεί θαυμάσιο μέσο για τη φυσική αγωγή των παιδιών. Η προσφορά του συνίσταται στην ανάπτυξη των στοιχείων της κοινωνικότητας, της συντροφικότητας, της φυσικής βελτίωσης και αμφίπλευρης εκγύμνασης και της αυτοπεποίθησης. Το βόλεϊ ως άθλημα συνδυάζει την άθληση και το παιχνίδι ενώ παράλληλα περιορίζει την ατομικότητα και προάγει τον ομαδικότητα.
Η έλλειψη σωματικής επαφής διατηρεί την καθαρότητα του παιχνιδιού και καλλιεργεί στο έπακρο τη σκέψη, την αντίληψη και την ταχύτητα αντίδρασης που αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή. Απευθυνόμαστε σε παιδιά από 10 ετών.

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (δυνατότητα λειτουργίας και Σάββατο, για χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου).

Ωράριο λειτουργίας (13:00-20:00)

• 13:00-14:00 Προσχολική (παιδιά από 4 ετών)
• 14:00-15:00 Α-Β-Γ Δημοτικού
• 15:00-16:00 & 15:00-17:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ ΄Δημοτικού, Γυμνάσιο-Λύκειο
• 17:00-18:00 Ανά ηλικιακές ομάδες (ενοικίαση γηπέδου ποδοσφαίρου)
• 18:00-19:00 Ανά ηλικιακές ομάδες (ενοικίαση γηπέδου ποδοσφαίρου)
• 19:00-20:00 Ανά ηλικιακές ομάδες (ενοικίαση γηπέδου ποδοσφαίρου)

(Θα προστεθεί και πίνακας με το ωράριο λειτουργίας)

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας των ακαδημιών μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο, και για εξωσχολικούς μαθητές (ποδόσφαιρο). Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

1. Ποδόσφαιρο
2. Καλαθοσφαίριση (μπάσκετ)
3. Πετοσφαίριση (Βόλεϊ)

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Γήπεδο 5x5
Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο σάς παρέχει τη δυνατότητα να προπονηθείτε με την ομάδα σας (εταιρείες, σύλλογοι, ιδιώτες) και να λάβετε μέρος σε φιλικούς αγώνες.

 
 

Σχολή
Χορού

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η Σχολή Χορού ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την εκμάθηση στους μαθητές μας όλων των ειδών του χορού, από το κλασικό μπαλέτο μέχρι τον σύγχρονο χορό.
Έχοντας ως προτεραιότητα την προοπτική και τη δυνατότητα εξέλιξης των μαθητών μας, λειτουργούμε τμήματα χορού, από την προσχολική ηλικία (4 ετών) έως και το Λύκειο.
Μέσα από τον χορό τα παιδιά αποκτούν ευεξία και καλή φυσική κατάσταση, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, ανακαλύπτουν την αξία της συνεργασίας και της προσήλωσης στον στόχο, αποκτούν αυτοπεποίθηση και απελευθερώνονται μέσω της σωματικής έκφρασης.
Στο τέλος κάθε χρονιάς όλα τα παιδιά που παρακολουθούν τα τμήματα χορού συμμετέχουν σε μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσιάζεται σε κεντρικές θεατρικές σκηνές.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό της σχολής χορού του Αθλητικού-Πολιτιστικού μας Κέντρου είναι απόλυτα εξειδικευμένο και αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και καθηγητές χορού με αναγνωρισμένα από το κράτος πτυχία ανωτάτων και ανωτέρων σχολών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι γυμναστές και οι δάσκαλοι χορού είναι εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες ενώ παράλληλα έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει σύγχρονες υποδομές οι οποίες ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές για την πραγματοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Πιο αναλυτικά οι εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα είναι:

• Σύγχρονο Γυμναστήριο με παρκέ ειδικά για χορό και καθρέπτες
• Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης»

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας των ακαδημιών μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο και για εξωσχολικούς μαθητές. Εγγραφές γίνονται μέχρι τον μήνα Νοέμβριο.

Τμήματα

Τμήμα Ρυθμικής Αγωγής
Το τμήμα Ρυθμικής Αγωγής απευθύνεται σε παιδιά του Προνηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου (από 4 ετών).
Στη Ρυθμική Αγωγή η απλή κίνηση κατέχει σημαντικό ρόλο σε όλες τις δραστηριότητες και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με κινητικά και συμβολικά παιχνίδια, τα οποία ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά.
Με την κίνηση και το παιχνίδι τα παιδιά διασκεδάζουν, γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να προσανατολίζονται στον χώρο, κοινωνικοποιούνται, καλλιεργούν τη φαντασία τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, δημιουργούν σενάρια και επιλύουν προβλήματα. Όλους αυτούς τους στόχους πετυχαίνει η Ρυθμική, όπου η κίνηση και το παιχνίδι είναι κυρίαρχα.
Οι δραστηριότητες της Ρυθμικής είναι σημαντικές για τη διδασκαλία της μουσικής και του χορού, στα πρώτα τους στάδια.

Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής
Στη Ρυθμική Γυμναστική συνδυάζουμε τη Ρυθμική Αγωγή με τον χειρισμό οργάνων (μπάλα, κορδέλα, στεφάνι, κορίνες) σε παιδιά από 6 ετών.
Μέσα από τη διδασκαλία της Ρυθμικής Γυμναστικής βοηθάμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν την κιναίσθηση, δηλαδή την ικανότητα να έχουν αίσθηση της κίνησης του σώματός τους, ενώ συγχρόνως καλλιεργούν την έννοια του συντονισμού και συγχρονισμού με τη μουσική. Τα οφέλη αυτού του όμορφου αθλήματος είναι πολλά: χάρη και αρμονία στην κίνηση, καλή στάση του σώματος, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, απόκτηση πνεύματος ομαδικότητας.

Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών
Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί είναι η κύρια εκδήλωση πολιτισμού που διασώζει την εθνική μας παράδοση και αποδεικνύει την ιστορική συνέχεια του πολιτισμού μας, διατηρώντας ολοζώντανα τα στοιχεία προέλευσής του από την αρχαιότητα.
Ειδικότερα, η διδασκαλία των ελληνικών χορών, πέρα από τις γνώσεις της ελληνικής παράδοσης, των ηθών και των εθίμων μας, έχει στόχο την ανάπτυξη του ψυχοκινητικού τομέα του ατόμου, την αισθητική του καλλιέργεια, τη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς, καθώς και τη διαμόρφωση της πολιτισμικής του συνείδησης.
Έτσι με τους ελληνικούς χορούς ο μαθητής αποκτά αβίαστα και γνώσεις από τη λαογραφία, από την ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό, την περιβαλλοντική αγωγή, την αισθητική αγωγή (μουσική- θέατρο) και τη φυσική αγωγή.
Λειτουργούν τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά από 6 ετών.

Τμήμα Μπαλέτου
Το μπαλέτο δεν είναι απλά ένας χορός. Είναι η μορφή τέχνης που μαθαίνει το παιδί να στέκεται, να εκφράζεται, να εξωτερικεύει όλα του τα αισθήματα, αλλά και να πειθαρχεί, να κυριαρχεί πάνω στον ίδιο του τον εαυτό.
Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί μπαλέτο είναι τα 6-10 έτη, αφού είναι ήδη ανεπτυγμένο ψυχοκινητικά σε ικανοποιητικό βαθμό και διαθέτει πλέον βασικές κινητικές ικανότητες. Το παιδί με το μπαλέτο αποκτά καλή στάση σώματος, ισορροπία και ευλυγισία, βελτιώνει τον τρόπο που περπατά και κινείται, μαθαίνει να ελέγχει το σώμα του και αποκτά αρμονία στις κινήσεις του.
Επιπλέον, προσαρμόζει τις κινήσεις του σύμφωνα με τη μουσική και τον ρυθμό, εξασκεί τη μνήμη του και ενισχύει την κοινωνικότητά του.
Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις στη μπάρα και στον χώρο, την εκμάθηση βασικών θέσεων (position) και την εκμάθηση χορογραφίας.

Τμήμα Κλακετών (Tap Dance)
To tap dance είναι ένα είδος χορού που απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών. ‘Αρχισε να διαμορφώνεται στην Αμερική στα μέσα του 19ου αιώνα. Αργότερα διαχωρίστηκε σε αυτά που σήμερα ονομάζουμε Rhythm tap και Broadway tap, με κοινά χαρακτηριστικά τη χρήση των παπουτσιών ως πηγή ήχου (με ένα μεταλλάκι στα δάχτυλα και ένα στην φτέρνα), τον αυτοσχεδιασμό, τον χορό χωρίς μουσική (a cappella dancing) και τα «παιχνίδια με τον ρυθμό». Είναι ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό και ξεχωριστό είδος χορού.

Τμήμα Σύγχρονου Χορού
Η ιστορία του σύγχρονου χορού ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 στην Αμερική ως μια αντίδραση στις αυστηρές δομές του μπαλέτου απορρίπτοντας τους κανόνες που επέβαλε το μπαλέτο στην τεχνική εκτέλεση των βημάτων.
Με τον σύγχρονο χορό και μέσα από τις φυσικές κινήσεις του σώματος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη σύσπαση και χαλάρωση των μυών. Το μαγικό στον σύγχρονο χορό είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις όσα νιώθεις συνδυάζοντας τα ακούσματα της σύγχρονης μουσικής με τη φυσική κίνηση του σώματος.
Μπορείς να χορέψεις όρθιος μπορείς να χορέψεις ακόμα και ξαπλωμένος στο πάτωμα. Το σώμα βρίσκεται σε αρμονία. Έχεις τη δυνατότητα να συγχρονίσεις ή να «απομονώσεις» τα μέλη του σώματος. Με τον σύγχρονο χορό μπορείς να εκφράσεις όσα νιώθεις, χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών, ενώ στη διδασκαλία ακολουθούμε τις τεχνικές Limon και Release.

Τμήμα Modern-Jazz, Hip-Hop
Το είδος αυτού του χορού περιλαμβάνει Funky Jazz, Hip-Hop και R&B, διακρίνεται για τη δυναμικότητα, την εκρηκτικότητα και την υψηλή του ενέργεια, αλλά μπορεί να περιέχει και πιο λυρικά στοιχεία.
Ακολουθώντας όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να χορεύουν τη μουσική που τους αρέσει .Απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών. (Β΄Δημοτικού)

Τμήμα Break Dance (Street Dance)
Είναι ένα εντυπωσιακό είδος χορού μέσω του οποίου οι χορευτές καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα όριά τους χωρίς φόβο, να ξεγελάσουν τη βαρύτητα, να χορέψουν πέρα από τα καθιερωμένα.
Το τμήμα απευθύνεται σε αγόρια από την Α΄ Δημοτικού έως και το Λύκειο. Το Break Dance είναι ένα κομμάτι της ευρύτερης κουλτούρας του Hip-Hop που εξελίχθηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία του '70 παράλληλα με τη Hip-hop μουσική και τη Jazz μουσική του δρόμου. Το Break dance έκανε τους νέους να εκτονώνονται στη χορευτική μουσική δίνοντας παραστάσεις με χορό και κάνοντας πόζες και πρωτότυπα αστεία συνδυάζοντας τις πιο εντυπωσιακές φιγούρες από παραδοσιακούς χορούς ή ακόμα και πολεμικές τέχνες.

Τμήμα Latin & Ευρωπαϊκών χορών
Οι Λατινοαμερικάνικοι – Ευρωπαϊκοί χοροί είναι κοινωνικοί χοροί, ιδιαίτερα διασκεδαστικοί, ενώ ο καθένας έχει τη δική του ιστορία, τόπο καταγωγής αλλά και συμβολισμό. Οι χοροί που διδάσκουμε στη σχολή χορού είναι οι Latin χοροί, Chacha, Mambo, Rumba, Samba, Salsa, Reggaeton, Pachanga, Merengue, Cumbia και οι Ευρωπαϊκοί χοροί, Tango, Waltz, Fox Trot, Paso Doble.
Ο μαθητής εξασκείται σταδιακά σε όλους αυτούς τους χορούς και προχωράει με βάση τον βαθμό δυσκολίας τους, μαθαίνοντας περισσότερες κινήσεις και φιγούρες. Παρά το γεγονός ότι οι χοροί είναι ζευγαρωτοί, η απουσία της ντάμας ή του καβαλιέρου δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εξασκηθεί κανείς μόνος του. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών έως και ενήλικες.

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (δυνατότητα λειτουργίας και Σάββατο, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι επαρκής).

Ωράριο λειτουργίας (13:00-20:00)

• 13:00-14:00 Προσχολική
• 14:00-15:00 Α'-Β'-Γ' Δημοτικού
• 15:00-16:00 & 15:00-17:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ ΄Δημοτικού, Γυμνάσιο-Λύκειο
• 17:00-18:00 Ανά ηλικιακές ομάδες
• 18:00-19:00 Ανά ηλικιακές ομάδες
• 19:00-20:00 Ανά ηλικιακές ομάδες

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας των ακαδημιών μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο και για εξωσχολικούς μαθητές. Εγγραφές γίνονται μέχρι τον μήνα Νοέμβριο.

Τμήματα

1. Τμήμα Ρυθμικής Αγωγής
2. Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής
3. Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών
4. Τμήμα Μπαλέτου
5. Τμήμα Κλακετών (Tap Dance)
6. Τμήμα Σύγχρονου Χορού
7. Τμήμα Modern-Jazz, Hip-Hop
8. Τμήμα Break Dance (Street Dance)
9. Τμήμα Latin & Ευρωπαϊκών χορών

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» χωρητικότητας 350 θεατών (θέσεις καθήμενων) εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ήχου και φωτός
Η Αίθουσα εκδηλώσεων ενοικιάζεται σε συλλόγους, σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, εταιρείες για τη διοργάνωση παραστάσεων και εκδηλώσεων.

 
 

Εργαστήρι
Κινηματογράφου &
Animation

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η αισθητική μας είναι ταυτόχρονα ιδιότητα και εργαλείο κι εξελισσόμαστε καλλιεργώντας την. Ειδικά στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη της εικόνας σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης αισθητικών και ιδεολογικών μηνυμάτων, ένα βασικό ζητούμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η ανάπτυξη ενός εργαλείου αποκωδικοποίησης και αξιολόγησης αυτών των μηνυμάτων.
Μέσα από πρακτική εξάσκηση εισάγουμε τους μαθητές μας στις βασικές αρχές του Filmmaking και του Animation απολαμβάνοντας τη δυναμική της κινούμενης εικόνας σε συνδυασμό με τις απεριόριστες διαστάσεις που έχει πλέον αποκτήσει, χάρη στα νέα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας και προβολής.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό των τμημάτων των εργαστηρίων Κινηματογράφου και Animation του Αθλητικού-Πολιτιστικού μας Κέντρου, αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές οπτικοακουστικών και εικαστικών τεχνών με πτυχία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται :

• σε αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες για τη δημιουργία των έργων των μικρών καλλιτεχνών μας • στην αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης»

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τμήματα

Εργαστήρι Κινηματογράφου
Το Κινηματογραφικό Εργαστήρι, στοχεύοντας στην προσφορά βασικών γνώσεων πάνω στη γλώσσα της κινούμενης εικόνας και στη δημιουργική έκφραση των μαθητών με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εικόνας, αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο της συνολικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Στο εργαστήρι Κινηματογράφου μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Ε' Δημοτικού έως & Λύκειο.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία, πρακτική εξάσκηση, εργαστήρια, βίντεο - μοντάζ, εξάσκηση εντός κι εκτός σχολείου, ενώ με το τέλος του προγράμματος παρουσιάζεται μια ταινία μικρού μήκους παραγωγής των μαθητών του τμήματος.

Εργαστήρι Animation
Για τη διδασκαλία της τεχνικής του Animation χρησιμοποιούμε συγκεκριμένο λογισμικό και ειδικά προγράμματα. Στο εργαστήρι Animation μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Ε' Δημοτικού έως & Λύκειο.

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (δυνατότητα λειτουργίας και Σάββατο, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι επαρκής).

Ωράριο λειτουργίας (08:00-17:00)

• 13:00-14:00 Προσχολική
• 14:00-15:00 Α’ -Β’ -Γ’ Δημοτικού, Λύκειο
• 15:00-16:00 & 15:00-17:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ ΄Δημοτικού, Γυμνάσιο

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τμήματα

1. Εργαστήρι Κινηματογράφου
2. Εργαστήρι Animation

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» χωρητικότητας 350 θεατών (θέσεις καθήμενων) εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ήχου και φωτός
Η Αίθουσα εκδηλώσεων ενοικιάζεται σε συλλόγους, σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, εταιρείες για τη διοργάνωση παραστάσεων και εκδηλώσεων.

 
 

Θεατρικό Εργαστήρι &
Εικαστικό Εργαστήρι

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η θεατρική παιδεία έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Πρώτοι οι αρχαίοι μας πρόγονοι ανέδειξαν το θέατρο όχι μόνο ως μέσο ψυχαγωγίας, αλλά και ως πηγή διαπαιδαγώγησης, κοινωνικής αγωγής και πολιτισμού.
Στα τμήματα του Θεατρικού και Εικαστικού Εργαστηρίου επιτυγχάνεται η αισθητική ανάπτυξη του ατόμου, ώστε να έχει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει και να δημιουργεί το ωραίο στη φύση και την τέχνη.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό των τμημάτων Θεατρικού και Εικαστικού εργαστηρίου του Αθλητικού-Πολιτιστικού μας Κέντρου, είναι απόλυτα εξειδικευμένο και αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές θεάτρου και εικαστικών τεχνών με πτυχία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες για τη διδασκαλία των μαθητών μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τμήματα

Τμήμα Θεατρικού Εργαστηρίου
Στο Εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν μαθητές όλων των βαθμίδων και η διδασκαλία περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό, τραγούδι, θεατρική διδασκαλία. Παράλληλα, πραγματοποιούνται ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, παιχνίδια λόγου και φαντασίας, αυτοσχεδιασμοί (ομαδικοί, ατομικοί) και μαθήματα φωνητικής αγωγής. Το πρόγραμμα του θεατρικού εργαστηρίου κορυφώνεται με την πραγματοποίηση μιας επίσημης θεατρικής παράστασης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά μας να παρουσιάσουν στην πράξη όλα όσα κέρδισαν από το πρόγραμμα αυτό.
Στο εργαστήρι Κινηματογράφου μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Ε' Δημοτικού έως & Λύκειο.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία, πρακτική εξάσκηση, εργαστήρια, βίντεο - μοντάζ, εξάσκηση εντός κι εκτός σχολείου, ενώ με το τέλος του προγράμματος παρουσιάζεται μια ταινία μικρού μήκους παραγωγής των μαθητών του τμήματος.

Τμήμα Εικαστικού Εργαστηρίου
Στο Εικαστικό Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα ζωγραφικής και εικαστικών για μαθητές από Α΄ Δημοτικού έως και Γυμνάσιο, μέσα από τα οποία προσεγγίζουν σε εβδομαδιαία βάση ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών θεμάτων. Ο βασικός στόχος του Εικαστικού Εργαστηρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να κατανοήσουν την εικαστική αντίληψη και σκέψη, να ενισχύσουν την φαντασία τους και τις λεπτοκινητικές δεξιότητές τους, καθώς και να αναπτύξουν την ψυχοκινητική εξέλιξή τους. Ειδικότερα, στο Εικαστικό Εργαστήρι η σειρά των μαθημάτων περιλαμβάνει ενότητες επάνω στη ζωγραφική, στην ιστορία τέχνης, στη γλυπτική, στην πλαστική – πηλό, στις κατασκευές, στην αρχιτεκτονική για παιδιά και στην υφαντική, χειροτεχνίες. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με την ετήσια έκθεση των έργων των μαθητών.

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (δυνατότητα λειτουργίας και Σάββατο, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι επαρκής).

Ωράριο λειτουργίας (15:00-17:00)

• 15:00-16:00 & 15:00-17:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ ΄Δημοτικού, Γυμνάσιο-Λύκειο

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τμήματα

1. Τμήμα Θεατρικού Εργαστηρίου
2. Τμήμα Εικαστικού Εργαστηρίου

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» χωρητικότητας 350 θεατών (θέσεις καθήμενων) εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ήχου και φωτός
Η Αίθουσα εκδηλώσεων ενοικιάζεται σε συλλόγους, σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, εταιρείες για τη διοργάνωση παραστάσεων και εκδηλώσεων.

 
 

Μουσική
Αγωγή

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η μουσική αποτελεί τόσο έναν τρόπο έκφρασης, όσο κι έναν κώδικα δημιουργικής επικοινωνίας, που εμφανίστηκε με τη γέννηση του ανθρώπου.
Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας πίστευαν ότι τα συναισθήματα επηρεάζονται από τη μελωδία και τον ρυθμό και ότι η δύναμη της μουσικής μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αλλαγή και να δημιουργήσει αρμονία. Η μουσική είναι τρόπος να ζεις ισορροπημένα, να εκφράζεσαι, να δημιουργείς. Αυτοί είναι και οι στόχοι στην εφαρμογή της διδασκαλίας. Οι μαθητές μαθαίνουν να εκφράζονται και να δημιουργούν μέσα από κανόνες και ορισμούς που τους δίνουν ελευθερία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό του τμήματος Μουσικής Αγωγής του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας Κέντρου είναι απόλυτα εξειδικευμένο και αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές Μουσικής με αναγνωρισμένα από το κράτος πτυχία ανώτερων σχολών και με ειδικότητα στο όργανο διδασκαλίας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας νοσηλεύτριες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται :

• σε αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες για τη διδασκαλία των μουσικών οργάνων της Ορχήστρας και της Χορωδίας.
• στην αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης».

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι μαθητές μας την ημέρα του μαθήματος πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να έχουν μαζί τους τα βιβλία και τα φυλλάδιά τους καθώς και τα μουσικά τους όργανα (κιθάρα, βιολί, φλάουτο), τα οποία, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να παραδίδονται στη γραμματεία μέχρι την ώρα πραγματοποίησης του ατομικού μαθήματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Για τους μαθητές του σχολείου μας η κάθε δόση καταβάλλεται μαζί με τα δίδακτρα, ενώ, μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο, μπορεί να καταβληθεί και το σύνολο του ποσού.
Για τους εξωσχολικούς μαθητές, με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.
Τα τμήματα Ορχήστρας ORFF, Χορωδίας, Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου και Ορχήστρας Πνευστών -Κρουστών είναι επίλεκτα και δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους .

Τμήματα

Τμήμα Ορχήστρας ORFF
Το τμήμα Ορχήστρας ΟRFF πραγματοποιείται σε επίλεκτα ομαδικά τμήματα με τη συνδρομή συμβολικού ποσού ετησίως. Τα παιδιά παράγουν μουσική με ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα τρίγωνα και άλλα ενώ διδάσκονται τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Λειτουργούν 3 τμήματα, για μαθητές Νηπιαγωγείου, για μαθητές Α’ , Β΄, Δημοτικού και για μαθητές Γ' Δημοτικού.
Στόχος της Ορχήστρας ORFF είναι η ανάπτυξη της μουσικής ευαισθητοποίησης, της φαντασίας, της ευρηματικότητας, της κοινωνικότητας, της ατομικής έκφρασης και της μουσικής μόρφωσης των παιδιών.
Οι μαθητές των τμημάτων Ορχήστρας ORFF συμμετέχουν στην ετήσια συναυλία που πραγματοποιείται στο τέλος της χρονιάς.

Τμήματα εκμάθησης Μουσικών Οργάνων
Μέσα από εξατομικευμένα μαθήματα διάρκειας 40 λεπτών εβδομαδιαίως (1 μάθημα 40 λεπτών ή 2 μαθήματα 20 λεπτών), οι μαθητές διδάσκονται πνευστά, έγχορδα και κρουστά.
Η ύλη που ακολουθείται είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα του Υπουργείου ενώ υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης σπουδών από το Απολλώνιο Ωδείο.
Οι μαθητές των τμημάτων μουσικής αγωγής συμμετέχουν στην ετήσια συναυλία που πραγματοποιείται στο τέλος της χρονιάς.

Τμήμα Ορχήστρας Πνευστών-Κρουστών
Οι μαθητές διδάσκονται πνευστά - κρουστά όργανα δωρεάν, πειραματίζονται πάνω σε διάφορα μουσικά είδη και συμμετέχουν σε παρελάσεις και στις επίσημες εκδηλώσεις του σχολείου.

Τμήμα Χορωδίας
Η επιλογή γίνεται αυστηρά από τον διδάσκοντα καθηγητή. Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν. Λειτουργούν δύο τμήματα, Β'-Γ' Δημοτικού και Δ'-Ε'-ΣΤ' Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Οι μαθητές της Χορωδίας συμμετέχουν στις επίσημες εκδηλώσεις του σχολείου και στην ετήσια συναυλία που πραγματοποιείται στο τέλος της χρονιάς.

Τμήμα Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου.
Επιλογή μαθητών με μουσικές γνώσεις κατωτέρας σχολής από τους διδάσκοντες καθηγητές. Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν. Οι μαθητές της Ορχήστρας συμμετέχουν στις επίσημες εκδηλώσεις του σχολείου και στην ετήσια συναυλία που πραγματοποιείται στο τέλος της χρονιάς.

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο λειτουργίας (13:00-17:00)

• 13:00-14:00 Προσχολική
• 14:00-15:00 Α’ -Β’ -Γ’ Δημοτικού, Λύκειο
• 15:00-16:00 & 15:00-17:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ ΄Δημοτικού, Γυμνάσιο

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Λειτουργούν τμήματα για μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους .

Τμήματα

1. Τμήμα Ορχήστρας ORFF
2. Τμήματα εκμάθησης Μουσικών Οργάνων
3. Τμήμα Ορχήστρας Πνευστών-Κρουστών
4. Τμήμα Χορωδίας
5. Τμήμα Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» χωρητικότητας 350 θεατών (θέσεις καθήμενων) εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ήχου και φωτός
Η Αίθουσα εκδηλώσεων ενοικιάζεται σε συλλόγους, σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, εταιρείες για τη διοργάνωση παραστάσεων και εκδηλώσεων.

 
 

Τμήματα
Ενηλίκων

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Στα τμήματά μας συμμετέχουν, εκτός από τους μικρούς μας μαθητές, και ενήλικες φίλοι μας που επιθυμούν να αθληθούν, να εκτονωθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν. Οι ενήλικες μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ατομικά ή ομαδικά μαθήματα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι κάθε στιγμή δίπλα τους πρόθυμο να ανταποκριθεί σε κάθε αθλητική και πολιτιστική τους αναζήτηση.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό του Αθλητικού - Πολιτιστικού μας Κέντρου είναι απόλυτα εξειδικευμένο και αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καθηγητές & προπονητές Φυσικής Αγωγής, Χορού, Μουσικής, Εικαστικών & Θεατρικών τεχνών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι γυμναστές μας είναι εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας ναυαγοσώστες πλήρους απασχόλησης εξασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει σύγχρονες υποδομές οι οποίες ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές για την πραγματοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.
Πιο αναλυτικά οι εγκαταστάσεις:

• Κλειστό Θερμαινόμενο Κολυμβητήριο με σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό φιλτραρίσματος, απολύμανσης και θέρμανσης νερού.
• Αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες για τη διδασκαλία Εικαστικών Τεχνών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΟΔΗΓΙΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
Για την καλύτερη λειτουργία του κολυμβητηρίου μας θα παρακαλούσαμε να διαβάσετε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες και να φροντίσετε για την πιστή εφαρμογή τους.


1. Θα πρέπει να προσκομίσετε ιατρική γνωμάτευση από α) παθολόγο ή καρδιολόγο ότι είστε υγιείς και μπορείτε να αθληθείτε και β) από δερματολόγο ότι δεν πάσχετε από μεταδοτικά δερματολογικά νοσήματα.

2. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας παρουσιαστεί θα πρέπει να ενημερώνετε άμεσα τον προπονητή.

3. Ο εξοπλισμός για τη συμμετοχή σας στα τμήματα κολυμβητηρίου είναι: μαγιό, 2 σκουφάκια κολύμβησης, ένα ζευγάρι αντιολισθητικές σαγιονάρες , μια πετσέτα μπάνιου.

4. Θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνετε σχολαστικά ντουζ πριν εισέλθετε στην πισίνα.

5. Θα πρέπει να έχετε φάει τουλάχιστον 3 ώρες πριν το μάθημά σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στα τμήματα του Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου είναι δωρεάν.
Με την εγγραφή καταβάλλεται η 1η δόση ενώ δίνεται η δυνατότητα το συνολικό ποσό να αποπληρωθεί είτε εφάπαξ είτε έως 8 δόσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τέλη Σεπτεμβρίου έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Λειτουργούν θερινά τμήματα μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

Τμήματα Aqua Aerobic
Αερόβια άκηση στο νερό, που γυμνάζει αρμονικά το σώμα χωρίς επιβαρύνσεις και κραδασμούς, ενώ παράλληλα αναζωογονεί και ψυχαγωγεί τους αθλούμενους. Επιτυγχάνεται μυϊκή ενδυνάμωση, βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και κάψιμο λίπους. Ιδανική άσκηση για άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα (μέση, γόνατα κ.α.).

Ατομικά μαθήματα κολύμβησης - Θεραπευτική Κολύμβηση
Στο κολυμβητήριό μας παρέχεται η δυνατότητα, πάντα σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες μας, για ατομική προπόνηση αποθεραπείας και αποκατάστασης σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα και τραυματισμούς, για εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά και ενήλικες και για θεραπευτική κολύμβηση σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.).

Τμήμα Ορχήστρας Πνευστών-Κρουστών
Οι μαθητές διδάσκονται πνευστά - κρουστά όργανα δωρεάν, πειραματίζονται πάνω σε διάφορα μουσικά είδη και συμμετέχουν σε παρελάσεις και στις επίσημες εκδηλώσεις του σχολείου.

Σεμινάρια εικαστικών τεχνών
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε θεματικές ενότητες σε μέρες και ώρες που θα ορισθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ημέρες λειτουργίας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (δυνατότητα λειτουργίας και Σάββατο, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι επαρκής).

Ωράριο λειτουργίας

• 19:30-20:30 Χειμερινά τμήματα
• 19:00-20:00 Θερινά τμήματα (Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη)

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η περίοδος λειτουργίας των τμημάτων μας εκτείνεται χρονικά από τέλη Σεπτεμβρίου έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Λειτουργούν θερινά τμήματα μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τμήματα

1. Τμήματα Aqua Aerobic
2. Ατομικά μαθήματα κολύμβησης - Θεραπευτική Κολύμβηση
3. Τμήμα Ορχήστρας Πνευστών-Κρουστών
4. Σεμινάρια εικαστικών τεχνών

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

Κολυμβητήριο
Το κολυμβητήριο μπορεί να διατεθεί σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία καθώς και σε συλλόγους. Παρέχουμε προπονητές και βοηθητικό προσωπικό. Στο τέλος της σχολικής περιόδου υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης κολυμβητικών επιδείξεων και αγώνων.

 
 

Ενοικιάσεις
Χώρων

Γήπεδο 5x5
Το Αθλητικό-Πολιτιστικό σάς παρέχει τη δυνατότητα να προπονηθείτε με την ομάδα σας (εταιρείες, σύλλογοι, ιδιώτες) και να λάβετε μέρος σε φιλικούς αγώνες.

Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης»
Η Αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» έχει χωρητικότητα 350 θεατών και σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό με συστήματα ήχου και φωτός ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σε συλλόγους, σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς και εταιρείες για τη διοργάνωση παραστάσεων και εκδηλώσεων.

Κολυμβητήριο
Το κολυμβητήριο μπορεί να διατεθεί σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία καθώς και σε συλλόγους. Παρέχουμε προπονητές και βοηθητικό προσωπικό. Στο τέλος της σχολικής περιόδου υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης κολυμβητικών επιδείξεων και αγώνων.