Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Τέχνη – Αρχιτεκτονική – Τοπίο»

3 Απριλίου @ 18:30 - 20:00

Σε συνέχεια της καθιερωμένης και ιδιαίτερα επιτυχημένης Έκθεσης Φωτογραφίας που διοργανώνει το Σχολείο μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 3 Απριλίου & ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» του σχολείου μας.  Πιο συγκεκριμένα, όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή μας βιβλιοθήκη, ενώ στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης θα εκθέσουμε μία φωτογραφία ανά συμμετέχοντα. Το κόστος της εκτύπωσης θα το αναλάβει το Σχολείο.

Έκθεση φωτογραφίας: «Τέχνη – Αρχιτεκτονική – Τοπίο»

 Στον χώρο της τέχνης, οι φωτογραφίες μπορούν να αναδείξουν την αφηρημένη ομορφιά, να αποτυπώσουν συναισθηματικές καταστάσεις ή να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Η αρχιτεκτονική, με τις γραμμές και τις δομές της, μπορεί να είναι αντικείμενο εξερεύνησης μέσα από τον φωτογραφικό φακό, ενώ τα τοπία, είτε φυσικά είτε αστικά, προσφέρουν την ευκαιρία να αποτυπωθεί η ομορφιά του κόσμου γύρω μας. Οι φωτογραφίες από καλοκαιρινές και όχι μόνο διακοπές μπορούν να αποτυπώσουν την οικειότητα με το περιβάλλον, είτε πρόκειται για ηλιόλουστες παραλίες είτε για γραφικά χωριά. Κάθε φωτογραφία αποτελεί ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας, αναδεικνύοντας στιγμές και συναισθήματα που ενσαρκώνονται στον χρόνο και τον τόπο.

 Για τη φετινή Έκθεση, θα θέλαμε να σας φέρουμε σε επαφή με το έργο δύο (2) εκ των σημαντικότερων Αμερικανών φωτογράφων του 20ου αιώνα, του Άνσελ Άνταμς (Ansel Adams) και της Μπέρενις Άμποτ (Berenice Abbott), οι οποίοι μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους ανέδειξαν αντίστοιχα φυσικά και αστικά τοπία.

 Χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας:

  1.     Στην Έκθεση μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, δηλαδή Μαθητές, Γονείς, Απόφοιτοι και μέλη του Προσωπικού του Σχολείου.
  2.     Κάθε ενδιαφερόμενος/-η μπορεί να συμμετέχει αποστέλλοντας μέχρι 3 ηλεκτρονικές φωτογραφίες.
  3.     Το αρχείο της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να έχει έναν τίτλο της επιλογής σας.
  4.     Οι φωτογραφίες θα θέλαμε να σταλούν στην αρχική τους ανάλυση και όπως καταγράφηκαν από το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία τους όπως, φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο και tablet. Παρακαλούμε να μην αντιγράψετε τις φωτογραφίες σας αφού τις έχετε αναρτήσει πρώτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς είναι χαμηλής ανάλυσης και δεν θα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε.
  5.     Αν η ανάλυση της φωτογραφίας είναι χαμηλή, δεν θα είναι εφικτή η ανάρτησή της στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη και η εκτύπωσή της.
  6. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες.
  7.     Τις φωτογραφίες σας θα πρέπει να μας τις αποστείλετε στο email photos@avgouleaschool.gr, σημειώνοντας στο θέμα το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά σας, δηλαδή, Μαθητής & τάξη, Γονέας, Απόφοιτος ή μέλος του Προσωπικού του Σχολείου.

 Σημαντικές Ημερομηνίες:

  •   Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024: Καταληκτική ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών.
  •   Τετάρτη 3 Απριλίου 2024: Διαδικτυακή και δια ζώσης έκθεση φωτογραφίας. Θα λάβετε λεπτομέρειες με νεότερη ανακοίνωση.

Η φωτογραφία, ως τέχνη, ανοίγει ένα παράθυρο στην αισθητική και τη δημιουργικότητα που εκφράζεται μέσω του φακού του φωτογράφου. Με την Έκθεση Φωτογραφίας, σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο γεμάτο ομορφιά, δημιουργικότητα και προσωπικές εκφράσεις που καλύπτουν το φάσμα της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του τοπίου.

 Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν απορίες, επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Αντωνιάδη ή την κα Έλλη Λιναρδάτου μέσω της Γραμματείας του Σχολείου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Απριλίου
Ώρα:
18:30 - 20:00

Χώρος Διεξαγωγής

ΑΙΘΟΥΣΑ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ”
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 112-114
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, 12132 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
2115002200