LOGO shield  MICROS SHC LOGO1

 

Menu

DSC 0665Στις 23/3/2017, από τις 15:00 έως τις 16:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου μας (Εργαστήριο Γυμνασίου - Λυκείου), ένα Skype Virtual Field Trip στο μουσείο Intrepid της Νέας Υόρκης από τους μαθητές της Α Λυκείου. Πρόκειται για ένα εικονικό ταξίδι, που επιτρέπει στους μαθητές μας να μεταφερθούν σε όλο τον κόσμο μέσα από την τάξη τους και να ενημερωθούν από ειδικούς για το πώς συνδέονται κομμάτια της ύλης διάφορων μαθημάτων με τον πραγματικό κόσμο. Οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν από τον κύριο Frantz Lucien, υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος στους χώρους του μουσείου και να δουν εκθέματα όπως το διαστημικό λεωφορείο Enterprise.

Περισσότερα...

Arctic Live 004Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, μαθητές και εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα εικονικών επιμορφωτικών επισκέψεων της Microsoft και του Digital Explorer. Με τη βοήθεια του Skype επισκέφθηκαν τον ερευνητικό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ny-Ålesund (στο Svalbard της Αρκτικής). Στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας, μαθητές μας της Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ερευνητή κ. Jamie-Buchanan Dunlop. Ο Jamie, όπως ζήτησε από τα παιδιά μας να τον αποκαλούν, είναι διευθυντής του οργανισμού Digital Explorer και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες αποστολές στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, ενώ συνεργάζεται με επιστημονικές ομάδες στην Αρκτική, την Ανταρκτική και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Περισσότερα...

omadiki emporikon24Την Πέμπτη, 23/2/2017, σαράντα μαθητές του Λυκείου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ" του Άρθουρ Μίλλερ στο θέατρο ''Εμπορικόν''. Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο που αποτελεί ορόσημο στην μεταπολεμική αμερικάνικη δραματουργία καταγράφει με αφοπλιστική επιδεξιότητα την τραγωδία μιας οικογένειας που προτάσσει το ατομικό όφελος, αδιαφορώντας για το συλλογικό, μέχρι τη στιγμή που αντιλαμβάνεται με οδυνηρό τρόπο ότι τα οφέλη αυτά, όπως και τα κόστη, ταυτίζονται.

Περισσότερα...

HakunaΤα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσω του πρότζεκτ της επιχειρηματικότητας συμμετείχαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (μέλος του διεθνούς οργανισμού Junior Achievement Worldwide).

Περισσότερα...

sIMG 2201Το Σχολείο μας,  την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε με τους μαθητές της Β λυκείου που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν οικονομικές σπουδές το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τα τμήματα του Πανεπιστημίου και τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας. Η ενημέρωση έγινε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου η κ. Σοφία Ταμπούρη παρουσίασε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

IMG 4252Την Τετάρτη 11/01/2017, μαθητές και μαθήτριες από την Α΄και Β΄Λυκείου επισκέφτηκαν τη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας – Η πορεία του στο χρόνο» που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο της Βουλής.

Ειδικότερα, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και γενικότερα τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ι. Καποδίστρια, που φιλοξενείται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.

Περισσότερα...

KORRES 143Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, 50 μαθητές της Β’ Λυκείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μίας εκ των σημαντικότερων ελληνικών επιχειρήσεων, την εταιρεία παρασκευής φυσικών και πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, «ΚΟΡΡΕΣ».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά έναν σύγχρονο χώρο εργασίας, να ενημερωθούν για την εταιρική οργάνωση αλλά και για τον τρόπο συνεργασίας των διαφόρων τμημάτων μεταξύ τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου και να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση για την ιστορία της επιχείρησης.

Περισσότερα...

15319536 1155104797937868 1009915850 nΞημερώματα Δευτέρας 28 Νοεμβρίου αναχωρήσαμε από το σχολείο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 7 και 30 περίπου φτάσαμε στη Ρώμη ύστερα από μια υπέροχη πτήση. Αφού επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο, αρχίσαμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης. Πρώτος σταθμός ήταν το Κολοσσαίο, η Ρωμαϊκή αγορά, το Πάνθεον και η εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου με την τρισδιάστατη ζωγραφική. Καταλήξαμε στην Πιάτσα Ναβόνα όπου δεσπόζει το σιντριβάνι των τεσσάρων ποταμών. Στη συνέχεια καταλύσαμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ κάναμε βόλτα στη Φοντάνα ντι Τρέβι και ο καθένας έκανε την προσωπική του ευχή.

Περισσότερα...

sIMG 2159Οι μαθητές της Α λυκείου των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφθηκαν το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές μεθόδους αξιοποίησης των αποταμιεύσεων, την λειτουργία και την χρησιμότητα του θεσμού του χρηματιστηρίου, καθώς και ιστορικά στοιχεία από την γένεση των χρηματιστηρίων έως τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας τους.

Περισσότερα...

Enimerosi apofoiton 7 resizeΤη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, φοιτητές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι, όλοι απόφοιτοι του Σχολείου μας, πραγματοποίησαν για 3η συνεχόμενη φορά και με ιδιαίτερη επιτυχία ενημέρωση στους μαθητές του Λυκείου. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε 2 παράλληλους κύκλους συναντήσεων και είχε ως κεντρικό άξονα την πληροφόρηση για το περιεχόμενο των σπουδών σε μία σειρά από Τμήματα και Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Περισσότερα...

IMG 3284Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για μαθητές Θετικού Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου επίσκεψη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Επιστημονικής Ενημέρωσης του Ιδρύματος, στο οποίο περιλαμβάνονταν:

· παρουσιάσεις για νευρολογικές παθήσεις και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών
· σταθμοί επιδείξεων πειραμάτων
· επισκέψεις σε εργαστήρια
· δραστηριότητες καλλιέργειας ομαδικότητας
· συζητήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού & προσωπικές ιστορίες

Περισσότερα...

sIMG 20161017 174712Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για μαθητές της Β΄ Λυκείου προαιρετική επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) στα πλαίσια του «10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών», υπό τη συνοδεία του υπεύθυνου καθηγητή Βασίλη Βαρβαρήγου. Μετά από μια σύντομη περιήγηση στους χώρους του ΕΙΕ και τη βιβλιοθήκη, οι μαθητές κατευθύνθηκαν στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζερβός». Εκεί παρακολούθησαν τις ταινίες «Βιολογία 2.0 Κάνοντας την εξέλιξη να εξελιχθεί», «Ζωή και Επιστήμη-Αυτό που έχουμε κατά νου: Η διαδικασία του να ξεχνάς επιλεκτικά» και «Βλαστοκύτταρα: Επιδιορθώνοντας τη ζημιά από καρδιακές προσβολές».

Περισσότερα...

DSC 0480Tα παιδιά της θετικής κατεύθυνσης της Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν την Τετάρτη 28/9 το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα δείγμα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του ΕΚΕΦΕ «Δ», ενός προγράμματος ειδικά σχεδιασμένου για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην επίσκεψη αυτή οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε αρκετά εργαστήρια και να πάρουν μια μικρή εικόνα του τρόπου και του χώρου εργασίας του ερευνητή.

Περισσότερα...

DSC 0022 resizeΣτο πλαίσιο προώθησης της γνώσης και της ικανότητας των μαθητών να αντιλαμβάνονται και να εξηγούν τον κόσμο, τα Εκπαιδευτήριά μας διοργάνωσαν στις 5 & 6 Σεπτεμβρίου το 1ο Σχολείο Επιστημονικών Θεμάτων με τίτλο: «Η επιστημονική γνώση … απλά».

Οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ποικίλα πεδία της Επιστήμης, να προσεγγίσουν τη γνώση μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, να λάβουν ερεθίσματα και να εμπνευστούν για το μέλλον.

Περισσότερα...

IMG 8050Tην Παρασκευή 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης για τους μέχρι χθες μαθητές της Γ’ Λυκείου του Σχολείου μας και σημερινούς υποψήφιους φοιτητές. Οι μαθητές μας αποχαιρέτησαν σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα τη σχολική ζωή και την κοινή πορεία που για πολλούς είχε ξεκινήσει από τις πρώτες σχολικές τάξεις. Μετά τον χαιρετισμό από τον Γενικό Διευθυντή του Σχολείου κ. Γιώργο Λιναρδάτο, τον λόγο πήραν, μιλώντας για τη δική τους συμμετοχή και οπτική σ΄ αυτήν την πορεία, οι γονείς μαθητών μας, κα Ασπροποταμίτη Κατερίνα και κ. Κυριαζής Αθανάσιος. Η απόφοιτός μας Βλακού Ζαφειρένια μίλησε στη συνέχεια για τις δικές της εμπειρίες στον πρώτο χρόνο πανεπιστημιακής ζωής. 

Περισσότερα...

P1080312Στα πλαίσια του project επιχειρηματικότητας, οι μαθητές της Α Λυκείου ίδρυσαν την εικονική επιχείρηση «Trashformers». Πρόκειται για μία μαθητική εικονική επιχείρηση (microcompany) που ως σκοπό της έχει να συνδυάσει την ανακύκλωση με την ψυχαγωγία (recycling edu-tainment). Αυτό το επιτυγχάνει μέσω της κατασκευής μία διαδραστικής μπασκέτας – κάδου που μετράει το σκορ σε κάθε βολή σκουπιδιού «πλαστικό μπουκάλι νερού ή αναψυκτικού, αλουμινένιου αναψυκτικού κτλ.

Περισσότερα...

DSC 0005 resizeΣτις 19 Απριλίου, ο κύριος Αναστάσιος Μαρκουΐζος, περισσότερο γνωστός από τους αγώνες αυτοκινήτου στους οποίους συμμετείχε με το ψευδώνυμο «Ιαβέρης», πραγματοποίησε για 2η συνεχή χρονιά ενημέρωση σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει γύρω από τα ζητήματα της υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς και της κυκλοφοριακής αγωγής. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, τόνισε ότι όπως ακριβώς υπάρχει έλλειψη οδικής παιδείας και συμπεριφοράς στην Ελλάδα, έτσι ακριβώς παρατηρείται και έλλειψη διάγνωσης του προβλήματος, με αποτέλεσμα να εστιάζουμε στα συμπτώματα και όχι στο κυρίαρχο θέμα της πρόληψης. Θέλοντας να μεταφέρει στους μαθητές την πραγματική διάσταση του προβλήματος, παρουσίασε συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και τραυματισμούς ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις οικονομικές διαστάσεις του προβλήματος. Η ομιλία του συνοδεύτηκε από την προβολή πλούσιου οπτικού υλικού.

Περισσότερα...

13059797 1196556657035406 2068669247 nleftΣτο πλαίσιο της βιωματικής προσέγγισης του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τον πολυχώρο « Ιανός», στο κέντρο της Αθήνας. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν για τις βιβλιοαναγνωστικές, μουσικές και εικαστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη στον οποίο υπέβαλαν ερωτήσεις και συζήτησαν μαζί του για τη δημοσιογραφική, θεατρική και συγγραφική του δράση.

Περισσότερα...

IMG 1054Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας της Β΄ Λυκείου, μαθητές του σχολείου μας και ο εκπαιδευτικός τους κ. Βαρβαρήγος συμμετείχαν στο πρόγραμμα Arctic Live 2016. Είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μια ξεχωριστή καλημέρα με τον ερευνητή, εκπαιδευτικό και διευθυντή του προγράμματος Digital Explorer, Jamie Buchanan-Dunlop ο οποίος βρίσκεται στη βάση του NERC (Συμβούλιο Έρευνας του Φυσικού Περιβάλλοντος) στην Αρκτική. Η επικοινωνία με το παγωμένο Svalbard έγινε μέσω Skype στα πλαίσια του προγράμματος εικονικών ψηφιακών επισκέψεων στο πεδίο για μαθητές που οργανώνει η Microsoft.

Περισσότερα...

stadiod2016leftΤην Πέμπτη 14 Απριλίου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, πρόκειται να διεξαχθεί η 9η Ημέρα Σταδιοδρομίας. Η ημερίδα αφορά στην επαγγελματική ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου από εκπροσώπους φορέων της αγοράς εργασίας και σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε δύο κύκλους παράλληλων συναντήσεων. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να ρωτήσουν και να συζητήσουν με ομάδες επαγγελματιών από τους κλάδους που τους ενδιαφέρουν.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 5

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"