Εισαγωγή

Ο τομέας έχει ως στόχο την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Η αξιολόγηση των δυσκολιών γίνεται από τη σχολική ψυχολόγο του Σχολείου μας, με παράλληλη συμβουλευτική γονέων στα αντίστοιχα θέματα.

 

 

Στις δραστηριότητες του τομέα
περιλαμβάνονται:

 

 
1
Διάγνωση και αξιολόγηση
μαθησιακών δυσκολιών
2
Διάγνωση και αξιολόγηση
προβλημάτων συμπεριφοράς
3
Ψυχολογική στήριξη μαθητών που παρουσιάζουν ψυχοσυναισθηματικές συγκρούσεις
 

 
4
Συμβουλευτική γονέων σε θέματα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών
5
Συμβουλευτική γονέων για τη σωστή αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών και των προβλημάτων συμπεριφοράς
6
Διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων για γονείς σε ομάδες εργασίας
 

 
 

 

Ακαδημίας Γονέων για εφήβους από το Α ως το Ω

Το σχολείο μας υλοποιεί και φέτος την ακαδημία γονέων για εφήβους,σε συνεργασία με την Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ., της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Η ακαδημία για γονείς από το Α ως το Ω πρόκειται ουσιαστικά για έναν κύκλο μηνιαίων συναντήσεων, μία για κάθε μήνα περίπου, όπου έμπειροι ομιλητές ειδικοί στο χώρο της ψυχικής υγείας των εφήβων συνομιλούν με τους γονείς πάνω σε κρίσιμα θέματα για την γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι συναντήσεις αφορούν τους γονείς των εφήβων, όμως επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται πρώιμες εφηβικές συμπεριφορές και στη πρώτη σχολική ηλικία των παιδιών, η παρακολούθηση και συμμετοχή στις συναντήσεις των γονέων του δημοτικού μας σχολείο κρίνεται χρήσιμη και ενισχυτική του συμβουλευτικού ρόλου του σχολείου.

Δείτε όλες τις δράσεις μας

Δημοσιεύσεις