Χριστουγεννιάτικο
Φιλανθρωπικό Bazaar

To ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar, αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό θεσμό του σχολείου που αδιάλειπτα εδώ και 15 χρόνια κατορθώνει να κινητοποιεί και να συνενώνει την πολύτιμη στήριξη όλης της σχολικής μας οικογένειας σε μια μεγάλη δράση, μέσω της οποίας προσφέρεται σημαντική οικονομική στήριξη σε κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις και συλλόγους με αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό έργο μετατρέποντας το bazaar του σχολείου στην πιο μεγάλη γιορτή χαράς, αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης του Σχολείου μας. Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά πλαισιώνεται από δημιουργικά εργαστήρια που καλύπτουν όλες τις ηλικίες, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια δράσης και ευφυίας, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, διαγωνισμούς και πολλά  άλλα ευχάριστα δρώμενα που κάθε χρόνο ανανεώνονται και εμπλουτίζονται με πολύ μεράκι και φαντασία.

Δείτε όλα τα νέα...

Christmas fair 2023-24...

Christmas Fair 2020-21...
 

To Δεκάρι του
Πάρκου

Στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων του σχολείου μας, διοργανώνουμε από το 2016 τον δρομικό φιλανθρωπικό αγώνα «το Δεκάρι του Πάρκου» στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Ο αγώνας έχει πολλούς στόχους. Αρχικά, την ανάδειξη και προστασία του Πάρκου ως μία όαση πρασίνου και αναψυχής μέσα στον αστικό ιστό. Παράλληλα, την αξία της άθλησης και της σωματικής ευεξίας ως μία βασική αξία που πρέπει να μεταδώσουμε και στις νέες γενιές. Κυρίως όμως, «το Δεκάρι του Πάρκου» έχει ως στόχο του να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της σχολικής μας οικογένειας σε θέματα ανθρωπιστικά, καθώς το σύνολο των εσόδων που προέρχονται από τις συμμετοχές των δρομέων δίνεται σε αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και φορείς. Ήδη τα εφτά χρόνια που προηγήθηκαν ενισχύσαμε με σημαντικά χρηματικά ποσά τη μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», τον Σύλλογο Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις « MDA Hellas», τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», τη «+πλευση» (Σύμπλευση) και τη HOPEgenesis. . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.todekaritouparkou.gr

Δείτε όλα τα νέα...
 

Αιμοδοσία

Ετησίως, πραγματοποιούνται δύο εθελοντικές αιμοδοσίες με την πολύτιμη συνεργασία του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ». Σε αυτές συμμετέχουν γονείς, απόφοιτοι και μέλη του προσωπικού του σχολείου μας δίνοντας παράλληλα ένα παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς στα παιδιά καθώς η προσφορά αίματος αποτελεί στάση ζωής και έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δείτε όλες τις δράσεις...
 
 

Action 4 green

Το έτος 2007, με αφορμή την τεράστια οικολογική καταστροφή η οποία είχε πρόσφατα συντελεστεί στην Πάρνηθα, ξεκίνησε η δράση της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου «Action4Green». Στόχος της ομάδας είναι, μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου όσο και τα μέλη της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Δείτε όλες τις δράσεις...
 
 

Πασχαλινό
Πανηγύρι

Ο θεσμός του «Πασχαλινού Πανηγυριού» είναι μια μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή, που μέσα από την πασχαλινή αγορά, την ανθαγορά, το παζάρι βιβλίου και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις, παιχνίδια και αθλοπαιδιές για τους μαθητές μας, κατορθώνουμε να αποτελούμε το πλέον  αποτελεσματικό ανθρωπιστικό στήριγμα και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ένα μεγάλο παράδειγμα ανθρωπιάς στις επόμενες γενιές.

Δείτε όλες τις δράσεις...
 
 

«Βαδίζουμε μαζί»

Το σχολείο μας παραμένοντας πιστό στις αρχές του σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η υγεία, η κοινωνική μέριμνα, η εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα «Βαδίζουμε μαζί» έχει στόχο να συνεχίσει την μακρά παράδοση του σχολείου μας για κοινωνική και περιβαλλοντική προσφορά και να ενδυναμώσει το πνεύμα ομαδικότητας στο σύνολο της σχολικής μας οικογένειας.

Δείτε όλα τα Νέα...